Американски колеж - двадесет и втора тема

• 52 410
  • 728
  •   1
Отговори
# 570
Да се похваля и аз. Моят син също е приет и цял ден рева и не мога да опиша радостта. При нас беше целеустремен труд, ясен избор и много упоритост. Доволна съм, че детето успя!!!
Поздравления за всички приети и стискаме палци за резервите.
С радост ще пиша и чета тук, а защо не и да се запознаем наистина.

# 571
  • София
С удоволствие Simple Smile.

# 572
Значи или в Иван Апостолов са 1 паралелка на випуск, или нарушават ненаказуемо заповед и всички са доволни.
Май е второто - със сигурност нямат една паралелка
На приятелка детето й е в конкретна профилирана паралелка Sad
Честно казано съм раздвоена дали да кажа "браво за смелостта", или "на какво учим децата".
И трети вариант-намерили са начин и децата да ходят на училеще, и училището да не е в нарушение. Доколкото знам нещо точно такава са направили, но понеже препредавам информация, не знам подробности. А на какво учат децата също нямам преки наблюдения, но може би им показват нагледно класическата тема за есе: "When there is a will, there is a way."

# 573
Ripple,
Ако искаш да си полезна, бъди точна. Колко деца, кога са ходили присъствено и на какво основание. Иначе се получава, че не знаем какво искаме, но силно го желаем.

ПС Продължавам да смятам, че решението на проблема следва да се изисква от тези, които са го създали.

# 574
Днес не ми се искаше да сменям датата на календара - толкова го чакахме този 14-ти и такова щастие ни донесе! Синът ми е приет на 87-мо място! На добър час и на приетите, и на завършващите! Стискам палци на резервите!

# 575
За протокола за Сините динър: нямаме награда, но са изброили номинираните и е било аплодисменти, трепетно чакане, аплодисменти, чакане, ...и накрая, последна си е чула името и страшно се е надявала, но ... така е при оскарите Wink (по азбучен ред са ги казвали) Само департамента по английски е съобщил номинираните  и в било много вълнуващо. Добре е и другите да се поучат и да започнат да казват на глас децата, които заслужават поне публична похвала за заслугите си.
Успех на новоприетите! Догодина също е вариант за останалите.

# 576
  • София
Оказа се, че и моят е бил от номинираните по АЕ, но ми го съобщи постфактум, когато се прибра преди дискотеката да смени дрехите (ах, тези проклети официални обувки, хем уж ги бяхме избрали с мека кожа!). Понеже се прибра сутринта, достъп до снимки от Senior Dinner ще имам най-рано в късния следобед.

# 577
  • София
Изпуснах ви тези дни, но сега с радост чета за приетите деца и с надежда за тези, които са сред първите резерви и имат желание да учат в колежа.
Поздравления за родителите на завършилите! Въпреки, че образованието продължава и съм сигурна, че ви тресат емоции покрай бъдещи университети, настаняване и т.н. все пак благородно ви завиждам, че стъпихте на това стъпало. Ех кога и аз...

ПП  Ако на тазгодишните кандидати са давали брошурки със извадки от изпита през 2020, моля да снимат и да качват, за да допълваме в първия пост. То май бяха виртуални разходките тази година, та не знам имало ли е свитък с дипляни.

# 578
Ripple,
Ако искаш да си полезна, бъди точна. Колко деца, кога са ходили присъствено и на какво основание. Иначе се получава, че не знаем какво искаме, но силно го желаем.

ПС Продължавам да смятам, че решението на проблема следва да се изисква от тези, които са го създали.
Не знам за кои паралелки в ИА става въпрос, моя приятелка, чието дете кандидатства и в ИА, и в АК, е говорила с колежка, която има дете в ИА и тя й е казала, че децата ходят присъствено и не са спирали. Училището е аргументирало пред МОН, че има пространство, или че може да си го позволи по някакъв начин и имат разрешение. Не останах с впечатлението, че ИА е минало под радара, а че са го издействали по каналния ред.

# 579
  • софия
Мисля, че в първия пост няма линк към  "Подготовка за приемния изпит" 🙂

# 580
  • София
Няма трети вариант, Рипли. От МОН не може да се издейства никакво разрешение нито по каналния, нито по какъвто и да е друг ред, просто защото не е в правомощията на МОН да дава такова. Присъственото обучение се спира/разрешава от министъра на здравеопазването.

# 581
Във Варна също едно от частните училища (1-12 клас) беше на ПО почти през цялото време. Не знам пред институциите как е било обосновано, но са намерили начин -  не са се крили. Нямат по една паралелка на випуск.

# 582
  • София
ПП  Ако на тазгодишните кандидати са давали брошурки със извадки от изпита през 2020, моля да снимат и да качват, за да допълваме в първия пост. То май бяха виртуални разходките тази година, та не знам имало ли е свитък с дипляни.
Аз имам брошура, но не знам примерите дали са от изпита през 2020 г. Само на темите за съчинението има години - 2009 и 2011 г. Ако мислите, че ще бъдат полезни и че вече ги няма качени, ще ги снимам.

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 11:26 от Фран

# 583
  • София
Ripple, имаме приятелско дете в 9-ти клас в Иван Апостолов. При локдаун училището е било  онлайн заедно с всички училища, без изключение.
 Присъственото е с редуване.
Само 8 клас са изцяло присъствено, защото са 60 деца в 9 класни стаи, на самостоятелен етаж.
Родителите са с високо ниво на самодисциплина и деца със симптоми не са ходили присъствено, а учат онлайн.
В класните стаи има конвектори с отрицателни кислородни йони, българска разработка на изобретател професор.
От бгмама разбрах за присъственото на 8 клас и проучвам за детето си. При тях няма социални стипендии и не ми влизаха в обсега допреди няколко седмици.

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 10:50 от ЗаСлон

# 584
Sanaka, не мога да повярвам, че няма да ги санкционират, защото не са го правили тайно. Според майката, чието дете учи там, били водени разговори с МОН или МЗ, от когото зависи, взето е съгласие на родителите, имало е разрешение.
Не знам подробности, но може някой от администрацияна на АК да събере ноу-хау от ИА. Било то от любопитство.
Но очевидно някакъв начин има. Дори да е за един випуск.

Общи условия

Активация на акаунт