Как да постъпя ?

• 8 493
  • 122
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Майка ми е била на 21, баща ми на 22 като са се женили след 4 месечна връзка. Още са заедно и имат почти 40г брак. Брат ми и жена му се ожениха малко преди да направят 1г заедно, а 3 месеца след сватбата се роди първото им дете. (Тя роди на 22г). Аз и ММ бяхме заедно половин година преди да попнем опитите с бебе. Аз родих на 25, той беше на 31. Ама се познавахме 3г преди това и всекидневно общуване. Знаехме си + и -. Почти половината ми випуск от гимназията е с бебета, женени, сгодени, бременни. Но и повечето връзките им са от 3-4-5г. На една дори детето й тръгва 1ви клас, роди като завършвахме гимназия. Доста истории има покрай мен с млади родители, а някои и с доста кратки връзки преди това.

Обаче аз никога не съм си мислила "тоя ми е последният, всички имат бебета, трябва и аз". Просто ни се получиха така нещата, а и като почвахме връзката си знаехме, че е сериозна. Не беше само за забавление и динамично ни се развиха нещата.

При вас ми е странно, че той дава ултиматуми, а ти мислиш как всички покрай теб имат еди какво си, значи и ти трябва. В една връзка не трябва да ги има тези неща. Ултиматумът е много противно и долнопробно за мен. Да искаш нещо щот аджеба всички покрай мен го имат е лигавщина. Бебето е нещо сериозно, а не някаква мода (на такова ми лъха от поста на авторката). Според мен не си пасвате и само си запълвате времето един с друг. Не виждам някаква обич в твоите думи, а и като чета и в неговите действия липсва. Rolling Eyes Никога не бих позволила да ми се поставя ултиматум. Показвам вратата и до там.

# 76
Майка ми е била на 21, баща ми на 22 като са се женили след 4 месечна връзка. Още са заедно и имат почти 40г брак.
Знаем как хората са се женили на по 20-25г преди 40 години , но времената са били други и си е било стандартно да се вземат млади и зелени без никакъв опит след кратки връзки.
Сега никой не е длъжен да се жени за да бъде като другите и да търпи унижение и ултиматуми при положение че има достъп до много повече хора. Бракът вече не е задължителен, децата-също. Всеки си живее както намери за добре.
Ясно е че това момче просто не обича авторката и не вижда бъдеще с нея. Тогава за какъв чеп ѝ е такъв? Себеуважението е основата на една любов, чиято кулминация са децата. Не виждам споделена любов тук, само използване.

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 00:20 от Aminka

# 77
Ами на 24 може да обичаш някой, но да не ти се жени и да не искаш деца, има различни хора. Не мисля , че има нужда от такива обобщения.
А за какво използване говорим? Наистина не разбирам как в някои теми едва ли не връзка без деца или брак е “губене на време”, ако се чувстваш щастлива каква загуба на време има? За мен загуба на време е връзка, в която седиш по навик, обвързваш се с битовизми и прочие.
 Аз не чета авторката да е лудо влюбена , просто си е решила, че трябва да сс задоми сега и се дразни, че някой не и играе по свирката.

# 78
Как го изчисли до другата сряда? Joy

# 79
  • София
Aminka, ако беше прочела останалата част от коментара щеше да видиш, че повечето покрай мен са женени с деца в периода 20-25г. Не е само преди 40г. И сега го има това и е често срещано. Да, имам и познати на по 30-35, които още смятат, че са прекалено млади за каквото и да е сериозно обвързване и семейство.
Идеята ми беше съвсем различна. Много примери има покрай мен на млади, няколко месеца заедно и създали семейство. Също и с по-дълги връзки и създали семейство пак преди 25г. Проблемът при авторката е, че тя иска, защото е мода, а не защото наистина иска семейство с този човек, който само умее да поставя ултиматуми и да обяснява как ще я зареже, ако не направи еди какво си.

# 80
И за какво ти е да бързаш, на 23 г мъж не мисли за семейство, може би след десет години.

# 81
WOW. На 24 се изкара стара мома, с единият крак в гроба. В коя част на България живеете? WT...
Не живеем в България. Но той е от Белоградчик, а аз от Плевен.
Това обяснява всичко. Като половин плевенчанка твърдя, че няма по-еснафски град от Плевен. Всичко там се базира на да си по-по-най от комшията, колежката, брат`чеда и прочие. От пердета до колата и обратно, няма значение дали имаш 5 лева в джоба или не, важното е да си отгоре и над другия. Типично друга  черта на жените от Плевен е да се опитват да бъдат нещо като лидери във връзката / семейството, само че  конфронтациите си с партньора по-често водят за глупави битови неща и/или  напълно се опитват да обсебят другия и неговото строго лично пространство. И като знам как по принцип в Плевен приятелство няма, а само интриги, я се позамисли дали твоите плевенски приятелки не ти набиват идеите за семейство и брак (уж индиректно) само за да ти гледат сеира (това го могат много добре).

Щом си в чужбина и си далеч от този отровен град, оттърви се от плевенското в теб - това го дразни, не друго.

П.П. Ако не знаете за човек, изкарал два кандидат-студентски изпита със седмица за прием в СУ, е това съм аз. Според покойната ми баба, де, на която друга баба се похвалила, че нейния внук бил приет в същата специалност с две шестици. Това е Плевен. И мнооогоооо други подобни примери мога да дам, но схванахте идеята.

# 82
Къде е пляскащото се по челото човече?!?

# 83
Боже,аз като забременях на 27 ревях със сълзи, че ще ми се промени хубавия живот,  а ти на 23 искаш деца и тигани.

# 84
  • BG
И какво стана, промени ли се.

# 85
Ми не му се занимава на момичето с търсене на подходящ. Това добре, ама да ти кажат право защо не те искат за жена и да продължаваш да се чудиш, не знам кой от двамата не проявява разбиране ☺

И какво стана, промени ли се.
Горкият човечец, може са удължи още  малко срока.

# 86
  • София
Здравейте, нова съм, но чета различни теми в сайта от много години насам. Реших да направя тема, защото съм много объркана. С моя приятел сме заедно от 7 месеца. Той е на 23, а аз на 24 и отдавна ме мъчеше това, че всички мои приятели и познати вече са в брак и с деца (много от тях даже по-малки от нас). Буквално имам 3-4 приятелки, които като мен не са семейни все още. Най-накрая днес не издържах и го подхванах за сериозен разговор по темата. Каза ми, че не се чувствал готов и понеже съм ревнива + недоверчива това го дразни и ми постави ултиматум до другата сряда да съм се променила. Иначе ще скъса с мен и че ако му дам повече свобода той щял да ме види като wife material. Попитах го от къде е сигурен, че ще стане и случвало ли му се е преди тези неща да го подтикват в насока за брак и той отговори “не”. Обичам го и не искам да приключваме връзката си, защото от началото му казах, че искам това да ми е последната връзка. Не търся връзка без бъдеще. Но сега не знам как да постъпя. Несигурността ме побърква, а той не изглежда да проявява голямо разбиране. Да дам ли шанс на този “експеримент” с промяната или да слагам край на връзката и да не си губя времето ?
Извинявам се за романа, който изписах..
Уау. На мен 7 месеца ми трябват да преценя дали да я пусна да спи у нас за през нощта. Чудя се как не те е зарязал след като е на 23, а ти му говориш за такива неща. Мъж на 23 да го притискаш за дете е направо...

# 87
Така е. Ако толкова иска дете да намери 40 годишен ерген.
Рядко 23 годишен ще се излъже.

# 88
  • София
Така е. Ако толкова иска дете да намери 40 годишен ерген.
Рядко 23 годишен ще се излъже.
Абе те се лъжат, ама после.. Той не си е поживял, още само видеоигри го интересуват и го е страх да гледа ужаси на тъмно. После що се развеждат

# 89
Човек пораства с ангажиментите, трудностите, грижата за някой друг. Рядко се ражда човек, толкова надарен, че от руумсървис и къде са ми гащите до двайсетте си, че и повече, да е улегнал, помъдрял и семейно ориентиран.
В повечето случаи жените -майки и бащите, даващи примера за мъжество, възпитават врагове на жените-съпруги, с малки изключения.

Общи условия

Активация на акаунт