Ваксините:ПолЗата или Вредата от тях?-продължение 2

• 29 797
  • 215
  •   1
Отговори
# 90
Родих преди 2 месеца втората си дъщеричка в една частна клиника. Избрах този вариант, защото знаех, че малката ще е при мен от първия миг, нищо че раждането беше секцио. И наистина бебето го донесоха в стаята, когато настаниха и мен. Аз през цялото време се страхувах от това как да кажа на мед. персонал, че отказвам ваксините. Когато при мен влизаше акушерка, за да вземе детето, за да му направи тоалет, аз все се притеснявах, че ще го ваксинира без да ме уведоми (имайки в предвид практиката в България). На втория ден попитах акушерката, дали поставят ваксини на бебета (частна клиника е, знам ли). Оказа се, че поставят, но още не го бяха направили. Обясних и, че аз отказвам детето ми да бъде ваксинирано. До сега такъв случай не бяха имали и ме разпънаха на кръст. Целият персонал се втурна един по един да ми обяснява каква "крива работа" (цитирам една акушерка) съм избрала и да ме разпитва каква е причината. Накрая извикаха неонатоложката, за да ми обясни тя на какъв риск излагам неваксинирайки бебето си. Отивам аз при нея, а тя ме гледа строго и ме започва още от вратата. Детето ми било абсолютно здраво, тя била много доволна и аз съм нямала основание да отказвам ваксините и да се притеснявам. След като ме навика едно хубаво, ми обясни, че тези първите ваксини не били опасни, тя опасната дето можела да увреди мозъчно детето се поставяла на 4 месеца Shocked Каза ми го, защото като причина за отказа си посочих именно страха си, че никой не може да ми гарантира, че на бебето няма да му се случи нищо след ваксиниране. Заплаши ме, че сега ще се обадят в ХЕИ, за да ги уведомят за моя случай и ме изпратиха да чакам резултата в моята стая. След няма и 5 мин. влиза една акушерка и ми подава някакъв документ (който аз трябвало да представя на джипито) да се подпиша, че отказвам манипулацията. Думите и бяха:"Все пак детето си е ваше". И така се отървахме. Почти невъзможно е, това го казвам като отговор на майките попитали по-напред в темата как да избегнат ваксините в родилния дом.
И понеже ми е за втори път (нали имам по-голямо детенце) и вече съм се парила от неприятностите, които държавата създава по приемането на неваксинираните децата в детските градини и училища, зная какво да правя по-нататък.
Никой няма право да изнудва така грозно, когато става дума за твоето дете, за което носиш отговорност единствено и само ти (и другият родител, разбира се).
Сестра ми роди 2 седмици след мен в държавна болница. Акушерката дошла да вземе бебетата (нейното и на другите две родилки) за ваксиниране. Сестра ми казала, че не иска детето да се ваксинира и отказва. Акушерката и го издърпала буквално насила от ръцете с думите "Задължително е, нямате право на избор!" Отвела го, а сестра ми се разплакала от безсилие Rolling Eyes Това на какво прилича?

# 91
На мен ми прилича на убийство на медицинска сестра !

# 92
Цитат
"Задължително е, нямате право на избор!" Отвела го, а сестра ми се разплакала от безсилие  Това на какво прилича?

Опредлено ми стана мьчно zа таzи сестра/акуШерка,zаЩото това ЩеШе да е последния ден от живота й,ако се беШе случило на мен и моето дете.Та с Хитко станахме двама. Wink

Ето zа това говоря постоянно.Всяка мама да си го набие в главата,че детето е само нейно и на никого другиго (най малко на лекарския персонал) и че никой няма право да ти дьрпа детето така от рьцете (леле бесен сьм Twisted Evil).Затова,ако едно раждане е минало гладко и беz проблеми и детето е добре,веднага се иzниzвайте от болницата,оЩе на сьЩия ден,ако мамата се чувства добре.Никой няма право да ви zадьржи в болницата.Родилката не е пациент (пьк и дори да е пак има правото да иzбира) и може да напусне на минутата.Не вярвайте на други опити да ви убеждават,че сте дльжни да стоите там поне 3 дни или други иzмислици. Peace

Поzдравления zа новия член в семейството.Нека ви е zдрав и много да ви радва.  bouquet
Сигурен сьм,че zнаеШ как да процедираШ по нататьк... Wink

# 93
Акушерката и го издърпала буквално насила от ръцете с думите "Задължително е, нямате право на избор!" Отвела го, а сестра ми се разплакала от безсилие Rolling Eyes Това на какво прилича?

#2gunfire
Те колят, те бесят!
Пациентът трябва да е "цар", не медицинският персонал!

Надявам се с влизането ни в ЕС да се промени положението, защото това е нетърпимо. ooooh!

Последна редакция: чт, 02 ное 2006, 02:24 от Amarena

# 94
  • Plovdiv->Toronto
Така е като не се прави бърт план и не се пуска бащата на раждането.
Бърт плана е листче със всички желания на майката относно раждането, който е като закон дори когато тя не е в съзнание или не е в стаята. А мястото на бащата е до бебето от първия момент. Ама някои се притесняват мъжа им да не загуби желание за секс след като присъства на раждането, като Елвис Престли  Simple Smile ...
Не съм против ваксините, но екскюзми, никой не може да решава вместо мен и да ми дърпа детето  Crossing Arms !

# 95
Точно тази глупава безцеремонност на БГ персонала в нашите болници винаги ме е вбесявала. И аз си мисля, че най-добрият вариант е да се ометеш от болницата веднага щом си стъпиш на краката след раждането. Ваксините ги слагат на втория и третия ден, до колкото си спомням. И все съм се чудила какво може да се направи, ако ми измъкнат бебето със сила (което няма да стане без борба от моя страна, но да речем че по някаква причина те победят). Какво мога да направя в такъв момент? Таткото не може нон-стоп след раждането да е до мен в болницата все пак, иначе мога да разчитам на неговата сила. Дори и да ги осъдя след това, каква полза като са ми взели детето и са го ваксинирали вече? С какво мога да ги заплаша и какво да им  кажа, че да не посмеят да ми вземат детето на сила, ако имат тази възможност?  Sad

# 96
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Болничния персонал е отговорен за бебето ти, докато сте вътре.......ако се случи нещо, нали после ще ги съдиш, а закона е такъв- ваксина........а и после...излизате, бебето се разболява от хептит и какво правиш- пак съдиш болницата......Ако има някакъв закон, според който ти си отговорен за здравето си и това на детето си- да....но пък тогава никой не може да си търси правата....... Crazy

# 97
Цитат
Болничния персонал е отговорен за бебето ти, докато сте вътре.......
Няма такова неЩо...Хора моля ви,информирайте се zа Йерархията и правилата в болницата.
Ужасно силно промиване е ставало на моzьци...Чак ме потриса.... Shocked

Анди,
Не мога да си представя как Ще го иzмькнат от рьцете ти насила...просто го недоумявам....Не го даваШ и толкова.Ако трябва вzеми си камера и апарат да ги снимаШ,ако се опитват такова неЩо и им  кажи,4е Ще го пуснете в медиите.Това насилие трябва да има край.Болни4ния персонал трябва да бьде тотално превьzпитан с помоЩта на иzяви от самите родилки...

Цитат
какво да им  кажа, че да не посмеят да ми вземат детето на сила, ако имат тази възможност? 

И не раzбирам zаЩо се чувстваШ дльжна да каzваШ неЩо или да се аргументираШ zа собственото си дете...Леле,бесен сьм...Ще ви идвам на раждането,да zнаете...едва седя на едно място... Twisted Evil
Не си пускаШ детето от мига в който иzлеzе от теб.По желание може да дадеШ пред теб да го повият,теглят.ВидиШ ли,4е искат друго веднага го дьрпаШ с сила (май4инска сила) zа себе си.ИzобЩо не допускайте някой да ви убеждава или да ви насилва.Правете се,че не 4увате,гледайте нагло и zлобно(При второто раждане на жена ми в болница,така сьм гледал (явно),4е ме попитаха дали може да го премерят колко тежи и като кимнах само реШиха,4е Ще питат и жена ми дали иска да zнае колко тежи.Ако беШе каzала "Не,не искам,нямаШе и да го премерят) Бьдете груби.Знам,че zвучи гроzно,но това е спасението на такова ниво. Peace

И най новото да побеснеем всички...
http://en.wikinews.org/wiki/Finnish_Infant_Formula_Study_Without_Informed_Consent

http://www.imetys.fi/itu/english/findiasummary.htm

Последна редакция: чт, 02 ное 2006, 11:35 от Christian

# 98
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Цитат
Болничния персонал е отговорен за бебето ти, докато сте вътре.......
Няма такова неЩо...Хора моля ви,информирайте се zа Йерархията и правилата в болницата.
Ужасно силно промиване е ставало на моzьци...Чак ме потриса.... Shocked

В България ваксините са задължителни, следователно болничния персонал подлежи на съдебна отговорност ако не сложи ваксината......родителите също......при вас незнам как е

# 99
Ох,сикрет...други са zаконите,дори в БГ...ако искаШ намери време да се информираШ,zа твое добро ти го каzвам. Peace

# 100
Сикрет, ще извиняваш, ама приказваш глупости. Разбира се, че аз съм отговорна за собственото си здраве и за това на детето си.

Кристиян, аз точно от простотията на персонала се притеснявам. Защото никак не ми е трудно да си представя наглата санитарка да ми отмъква детето докато съм до тоалетна или на промивка на епизиотомията примерно. Или ако съм много слаба след раждането и не мога да й противостоя със сила... Просто манталитетът на болничния персонал у нас е такъв все още в по-голямата му част. Ако един мой подпис някъде ще е достатъчен, ще съм спокойна. Но знам, че това никак няма да спре повечето уверени в правотата си хора от персонала в болницата... А съдът след това - след дъжд качулка...
 Close

# 101
Точно zатова е хубаво таткото да е там докато мама и бебе не си трьгнат.(т.е на сьЩия ден) Wink
Ако жената е слаба фиzи4ески,zнам,4е гласьт й винаги може да свьрШи чудеса на висок тон. Mr. Green

# 102
Точно zатова е хубаво таткото да е там докато мама и бебе не си трьгнат.(т.е на сьЩия ден) Wink
Ако жената е слаба фиzи4ески,zнам,4е гласьт й винаги може да свьрШи чудеса на висок тон. Mr. Green

ОК.  Grinning

# 103
Точно тази глупава безцеремонност на БГ персонала в нашите болници винаги ме е вбесявала.

Много точна дума. За съжаление. И аз няма да забравя как ми дърпаха бебето от ръцете. Единият път защото, о ужас, бях го разповила, че се беше наакало. В болницата само те имали право на такива действия. Вторият път буквално ми го откачиха от гърдата - вече било заспало, тъй че нямало какво да "виси". На следващия ден пък ми се развикаха защо го пипам по лицето - вкъщи да съм си го пипала... Ваксините първия път изобщо не знам кога са му ги сложили, а хем беше с противопоказания...

Кристиян, яко промиване на мозъци има и от двете страни - и нашите, и на персонала. Колко ли години ще мината, докато се оправи положението...... Дотогава май наистина най-добрият начин е да бягаш надалеч веднага след раждането.

# 104
  • София

В България ваксините са задължителни, следователно болничния персонал подлежи на съдебна отговорност ако не сложи ваксината......родителите също......при вас незнам как е

На административна. Най- много да ти друснат глоба. Ти подлежиш на съдебна отговорност, ако примерно има епидемия и отказваш да се лекуваш, но в случая не стоят така нещата.

Общи условия

Активация на акаунт