Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 53

• 40 456
  • 763
  •   1
Отговори
# 285
Сигурно 99% от къщите в Бояна, Симеоново и Драгалевци не са селски къщи, сега дали са градски или крайградски за постоянно живеене, не е особено важно. И трите квартала са част от София, не са села и то отдавна. Едва ли има столица, в центъра на която да има къщи с парцели от декар (освен някакви изключения, които потвърждават правилото). София е сравнително компактен град и разстоянието между центъра и кварталите от Витошката яка е ужасно малко, сравнено с други столици. Липсата на инфраструктура не е по вина на живущите там.

# 286
Мандаринке абсолютно си права с последното написано. Без значение кой е виновен липсата на инфрастриктура е на лице и не може да не се вземе в предвид. Няма как да се прави човек че я има като я няма.

# 287
Мандаринке абсолютно си права с последното написано. Без значение кой е виновен липсата на инфрастриктура е на лице и не може да не се вземе в предвид. Няма как да се прави човек че я има като я няма.

Аз не съм казала, че е без значение кой е виновен за липсата на инфраструктура (определена инфраструктура, не цялата), така че не тълкувай превратно думите ми, моля!

А и частичната липса на инфраструктура няма нищо общо с това какви са къщите там, а още по-малко има връзка с големината на парцелите (дворовете). Нито пък има общо с това, че 3-те въпросни квартала са част от София, че къщите там са предимно градски тип за постоянно живеене, а не къщи за селски туризъм и отдих, много от тях са строени и последните 20-30 години, т.е. са нови къщи, а не съборетини, строени без основи и с кирпич.

# 288
градски? с рабичкана селска улица, частично без тротоари, без болница, достатъчно места в училище , без канализация ?
добре .

# 289
  • София
градски? с рабичкана селска улица, частично без тротоари, без болница, достатъчно места в училище , без канализация ?
добре .

Ами, не.
Не са им разбишкани и селски улиците там, където е строено според правилата преди години.
Драгалевци има регулационен план по който се е строяло още преди 1927г.
На 7 км. от София, а дано няма нужда кварталът от болница.
Защото, тези три бивши села, са квартали на София някъде откъм 1961г.

И да, няма канализация, но такава няма и на други места в града.

Като нямаш представа от нещо, защо се чувстваш длъжна да се дърляш за спорта?

# 290
Къде пише че са квартали на София от 61 ?
Просто за информация.
Села си бяха и са си. За да станат част от град има още доста да се направи.

# 291
Ами не тайна тази информация все пак, на един клик разстояние е:
Драгалевци- от 1961
Бояна -  1938 първо присъединяване към Голямата градска общ …  окончателно 1961
Симеоново-1961

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 17:14 от pep_si

# 292
От 61 до 21 не успяха да им направят канализация? В Европейска столица?  И при разрастването не успяха да оставят малко място за голяма улица за колите и за свестен тротоар.

# 293
Бела, недоволстваш неоснователно. Канализация е много трудно и скъпо да се направи по такива планински райони. То на много места още читави улици няма, ти канал искаш. Също така има главен булевард, който върви през трите квартала. Не съм чувал вътре в кварталите да стават задръствания, такива стават на изходните булеварди към София и има планове за допълнителни изходни булеварди специално за Драгалевци и Симеоново. А бояна си има 2 големи булеварда от ляво и дясно на резиденцията. Мен лично ме дразнят павираните пътища от едно време, но пък те са много устойчиви и вероятно затова не ги махат.

EDIT:
Уж е трябвало 2020 всичко да е готово, ама найсе, нищо няма. Фандъкова само обещава Grinning
https://www.stroiteli-bg.com/novini/boyana-shte-ima-kanalizatsiy … chak-prez-2020-g/

UpsurT - нищо не агитирам, по никакъв начин не съм обвързан с никоя ПП, нито активно ги следя. Само онзи ден гледах интервю на черепа, но не ме спечели и той.

# 294
  • София
И какво? Политическа агитация ли се опитваш да правиш или пак само си тракаш клавиатурата?

# 295
Фък, най-скъпите квартали не са в центъра, а непосредствено до него, а не са крайни квартали. Това са Докорски, Яворов, долен Лозенец, Иван Вазов, Изток, Изгрев. Аз самата съм родена и живея в такъв, и говоря от своя опит със съседи и приятели. И от тази позиция отговорих на въпроса на Гого. Кварталите с къщи отвъд околовръстното са друг сегмент. А  самият център има и по-евтина част.
Но за мен да живееш в Докторски или в Иван Вазов е все едно живееш в центъра, в хубавата му част. А всъщност е дори по-добре, имаш всички плюсове на центъра, без минусите. И е зелено, спокойно и приятно да обитаване, с бърз достъп навсякъде.. Затова са и най-скъпи всъщност.

Би ли ми посочил краен квартал със средна цена, по-висока от центъра, в рамките на околовръстното, тоест без къщите по Витошката яка?

Не виждам нищо  комплексарско в наблюдението от личния ми опит, че хората заменят доброволно центъра евентуално само за къща край София, отвъд околовръстното.  Но не и за апартамент в краен квартал. Ако е второто, то е, защото са принудени от нужда от пари. Просто наблюдение от житейския ми опит.

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 16:00 от Анонимен

# 296
Ето един хубав проект отсреща на мол София, но цената е 1700е/кв. Който смята, че имотите ще отиват нагоре и смята че кварталите около центъра са топ да напада докато все още има хубави, че гледам са ги взели топ изложенията.

https://www.stonehard.bg/bulgaria/oblast-sofia/sofiya/apartament … ove-v-sofiya.html

# 297
Ето един хубав проект отсреща на мол София, но цената е 1700е/кв. Който смята, че имотите ще отиват нагоре и смята че кварталите около центъра са топ да напада докато все още има хубави, че гледам са ги взели топ изложенията.

https://www.stonehard.bg/bulgaria/oblast-sofia/sofiya/apartament … ove-v-sofiya.html

Ще е забавно с циганското гето малко по-нагоре Simple Smile

# 298
Къде е това гето? Нагоре по опълченска до църквата и еврейското?

# 299
Къде е това гето? Нагоре по опълченска до църквата и еврейското?

Батолова воденица, кв. Сердика Wink А и наблизо ще минава пробива между бул. Пенчо Славейков и Охридско езеро, от северната страна на сградата ще е леко шумно, въпреки че зависи от трафика.

Общи условия

Активация на акаунт