В момента чета ... 69

• 48 979
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Ами ето - въпрос на тип читател Simple Smile Както обичам да гледам някой филм по два, три, десет пъти (примерно Приятели мога да го гледам безкрайно), така намирам време и да препрочитам любими книги. Аз също имам "милиони книги", които ме чакат. Просто има хора, които никога не препрочитат, дори да нямат какво да четат и такива, които препрочитат, дори да ги чака една камара нови книги. Примерно днес НЕ ми се почва нова книга! Чете ми се нещо старо и любимо. Съответно си избирам такова. Ако нямах навика да препрочитам днес просто нямаше да чета. Това съм аз и моето отношение към четенето. Хора разни.

# 166
  • София
Аз обичам да препорчитам книги, обикновено го правя, когато мозъкът ми е преуморен в работата и трудно се съсредоточавам. За разпускане Simple Smile

Напоследък прочетох две не особено добри книги:

Страстната година - Ким Лигет - някой беше писал назад, безобразно копирано от Атууд, Игрите на глада и малко от Повелителят на мухите. Ама куцо копиране е паднало, то не става само да взимаш идеи. От друга страна, успява да задържи интереса, изчетох я на едно сядане в почивните дни, като за фаст фууд става.

По книгата ще ме познаеш - уж за любители на книги, уж за любов, пък толкова да ме дразнеше всичко! Две основни героини, и двете мега неприятни създания, с отвратително поведение, което по някакъв начин е оправдано (?!). Не знам, дразнеща книга, вчера я довърших и още ме държи яда Simple Smile

Преди тях обаче прочетох Истината за случая „Хари Куебърт“ на Жоел Дикер, тя вече ми хареса. Единствено не можах през цялото време да преглътна възрастта на момичето (няма да пиша повече заради спойлери). Беше ми гадно, та гадно и не можах да го надскоча този детайл.
Книга за Балтиморови на същия автор съм заредила сега да започвам.

# 167
При милионите книги, които имам за четене и малкото години живот, не мога да си позволя да препрочитам книга, ако ще и най- великата да е.

Има книги, които съм чела преди 30-40 години. Препрочитам ги. Погледът е друг, възприемането също.
Например на млади години съм почвала и не съм довършила "Записки по българските въстания". Е, сега ги изчетох с удоволствие. Така или иначе човек не може да изчете всичко написано.

# 168
Жоел Дикер е литературен продукт, според мен, създаден с голяма доза реклама. "Случаят ..." ми допадна, защото беше нов за мен автор, но в другите си книги вече се изчерпва. Мое мнение.

Аз "релаксирам" с криминална литература. Наскоро изслушах поредица с книги на Жорж Сименон във великолепно изпълнение на един италиански актьор. Агата Кристи е винаги правилно решение и в най-скучното или най-напрегнатото ежедневие Simple Smile

# 169
Цугуми, и аз съм си го мислила това - че криминалните романи са ми като че ли най-подходящи за релакс. В тях рядко се вживявам и отъждествявам с героите, явно ги възприемам наистина просто като книги, но пък ми е интересно и се увличам.

# 170
  • София
И аз препрочитам. Мураками особено. Много добре знам какво става, ама всеки път го изживявам наново.

Тарталета, завиждам ти, че имаш книги, които те очакват. Аз не мога да се похваля с това. И купувам  книги, и свалям на четеца, и като вляза в книжарницата рядко си харесвам нищо. Имам чувството, че само кримки издават.

# 171
"Сидхарта" на Херман Хесе мисля да я препрочета за трети път. Втори път бях в период с много отговорности и задължения и я приех по различен начин. Сега съм по-философски настроена и ми е интересно как ще я възприема, освен това лесно се четеше по спомен. Бих препрочела и други, защото ми се чете нещо смислено.
Бавно ми върви "Все още аз" на Джоджо Мойс, отивам към 60 стр. и нищо интересно не се случва. Четох, че тази е по-добра от "След теб", но там поне нещо се случваше, а тук - ежедневие на богаташко семейство. А ме чака още и "Сама в Париж".
Успоредно започнах "Пропукване" Карин Слотър, но съм в началото и все още нямам мнение.
"Свекървата" вече е запланувана, благодаря за хубавия отзив.

# 172
  • Русе
Момичета,влизам в темета с една молба.
Искам да се запозная с живота на Фрида Кало,но не мога да се ориентирам коя книга да търся.Видях няколко издадени книги за нея,но искам нещо биографично.
Ще съм благодарна,ако някоя от вас е чела такава да ме насочи.Благодаря!

# 173
Поредицата "Песен за огън и лед" на Джордж Мартин съм чела многократно, дори героите са ми цветно кодирани с листчета, и съм правила препрочит на отделни герои, най-много на Бран. Толкова много неща се случват там, че се изпуска, или се осмисля по-късно. Голямо чудо е този автор, и ужасно съжалявам, че едва ли ще довърши поредицата вече.

И други са ми любими за препрочит, а детските ми книги бяха в потресаващо състояние от употреба.

За Фрида не знам, предполагам, някой фен ще се включи.

# 174
  • София
„Назови ме с твоето име“, великолепна. Красиво и изящно поднесена любовна история, но не класическа такава. Емоционално осъзнаване на любовта като огледален образ на самият теб. Освобождаваща и окриляваща любов на младостта, но  и болката от мимолетността на изживяното. Удоволствие за душата, като образи и картини на знойно лято в провинциална Италия.Любовта  я откриваме там, където най-малко сме очаквали и търсили.  Оново ще изгледам и филма, който беше много добър и ми хареса.
А филмът е направо шедьовър. Аз също нито обичам да препрочитам книги, нито да гледам филми повече от веднъж, но този съм го гледала 4-5 пъти.
Аз чета "Малки големи неща" на Джоди Пико. В нея е засегната темата за расизма. Забелязала съм, че в нейните книги по принцип се засгат социални теми. В "Домашни правила" беше темата за аутизма, за различните деца и какво е да живееш с аутист. В "Споделен живот" беше за донорството. Харесвам писателката и с удоволствие й чета книгите, макар и само 3 до момента да съм прочела Simple Smile

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 16:59 от Spastik Children

# 175
  • София
Поредицата "Песен за огън и лед" на Джордж Мартин съм чела многократно, дори героите са ми цветно кодирани с листчета, и съм правила препрочит на отделни герои, най-много на Бран. Толкова много неща се случват там, че се изпуска, или се осмисля по-късно. Голямо чудо е този автор, и ужасно съжалявам, че едва ли ще довърши поредицата вече.

Голяма мъка ми е, че не я завърши. Влюбих се в тези книги и героите им. Затова вече не започвам поредица преди да съм сигурна, че авторът я е завършил.

# 176
"Свещена билка" си заслужава да се прочете , ако се интересувате от живота на Фрида Кало. Аз преди нея бях прочела "Човекът, който обичаше кучетата" от Леонардо Падуро - много увлекателна , романизирана  биография на  Лев Троцки и убиеца му Меркадо. А Троцки и Кало имат необичайни любовни отношения , подробно описани от Падуро. Неговата книга ме подтикна да прочета "Свещената билка". Колоритна и необичайна е Фрида Кало и книгите за живота ѝ не е трудно да бъдат интересни.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 16:27 от Анонимен

# 177

Голяма мъка ми е, че не я завърши. Влюбих се в тези книги и героите им. Затова вече не започвам поредица преди да съм сигурна, че авторът я е завършил.

В момента съм на 2ра книга и 5ти сезон от сериала (гледам го за 3ти път). Нарочно я чета по-бавно, защото по последна информация Мартин е написал много от последната книга, но му оставали още много страници до завършването. Така че тая надежда, че докато стигна до 5та книга, ще има вече 6та 😁

# 178
Много се радвам,че ви открих,здравейте!
„Сидхарта” на Херман Хесе започнах вчера.Чела съм я преди 10 години,по друг начин я виждам сега и по - друга я виждам.Бях в Индия преди 3 години,много ме вълнува тази държава.
.

# 179
  • Русе
Прочетох ,, Малки пожари навсякъде" и като цяло ми хареса. Не съм гледала сериала, заслужава ли си?

Общи условия

Активация на акаунт