В момента чета ... 69

• 48 886
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
  • Mediterraneo
Нямам Киндъл, четецът ми е Нолим. Имам безжична връзка, имам и речник, но все пак кефът ми се губи Simple Smile

# 451
“Тайнствената непозната” - около 500 стр. епистоларен роман с история в историята, която му звучеше позната.
На места нравоученията и недостоверно представените факти (поне за читател от “нашето време”) подлагаха на изпитание нервите ми, но стилът си заслужаваше времето. Има добър анализ, дори модерен, на обществото и интересна информация за ролята на двата пола в Англия от 20те години на XIX в.
Не помнех нищо от сериала, който съм гледала преди години.
Емили Бронте с единствения си роман (за който има теории, че е създаден заедно с брат им) остава моята любимка от трите.

Мисля да започна https://www.decitre.fr/livres/invisible-women-9781784706289.html#resume с доза скептицизъм.

# 452
Прочетох "Златното момче" на Тара Съливан и много се впечатлих. Изумително е какви неща се случват в 21-ви век. Надявам се, че дори самото публикуване на романа ще привлече внимание към проблемите на албиносите в Африка и ще доведе до някаква промяна в отношението към тях.

След нея прочетох за един ден "Сестра ми, сериен убиец". Странна, мрачна и посвоему забавна малка книжка, която не прилича на повечето трилъри, които съм чела. Приятно ми запълни неделния следобяд, без да претендира за някаква особена дълбочина.

Сега започнах "Сладка бобена паста" на Дуриан Сукегава, като за момента, освен че постоянно огладнявам покрай нея, друго не мога да  споделя.

# 453
Аз чета "Крадецът на орхидеи" - много увлекателно написана книга за орхидеи  и за страстта на колекционерите им . Те са готови да нарушат  закони и губят здрав разум в стремежа си да притежават възможно най-много видове. Орхидеите са стотици хиляди разновидности и е непосилна цел в рамките на човешки живот да се сдобиеш и с половината. Книгата е познавателна ,има елементи  на трилър, а героите, обсебени от тези красиви цветя  са  реални и необикновени хора. И обикновено много богати. Защото и това хоби изисква сериозен материален ресурс - да наемеш ловци на орхидеи , площи да ги отглеждаш, че и детегледачки .Satisfied

# 454
  • София
В този дъждовен следобед успешно приключих "Моята прекрасна съпруга" (Саманта Даунинг)

Ако има отделен под-жанр трилър на абсурда, то "Моята прекрасна съпруга" чудесно би се вписала в него.
Историята започва лежерно, с живота на едно типично американско семейство - майка, баща, от чието име се води разказа, син и дъщеря -тийнейджъри. На пръв поглед , нормално и обикновено семейство-клише, като всички останали - къща с ипотека в предградията, две коли, органик фууд обсесии и zero sugar тенденции, спортни и извънкласни занимания на децата и т.н.
Но това, което кардинално отличава въпросното семейство от средностатистическите е тайното пристрастие, мрачното хоби, което практикуват родителите. Те се оказват двама симпатични психопата, които обичат да отвличат, държат в плен и впоследствие да убиват случайни жени.
Абсолютно откачено четиво, но по някакъв абсурдно-психопатско-извратено-забавен начин. На моменти наистина ме разсмиваше схематичността на представяне на събитията в романа и имах усещането, че чета черна комедия на абсурда.
Ако човек се е настроил за такъв тип книга, има голяма вероятност тя да му допадне. Или поне донякъде.
В интерес на истината накрая нещата проявяват колеблива тенденция да станат сериозни, но книгата е далеч под средните за жанра нива.

Сега се надявам да си оправя вкуса със "Списъкът" (Луси Фоли) Simple Smile

# 455
органик фууд обсесии и zero sugar тенденции
Това звучи като за зарязване. Всякакви глупости преглъщам, ама това ... Не е живот без шоколад!

Чета "Галерия на мъртвите" и както прочетох в един коментар в ГР - имам дежавю и не мога да се сетя откъде, а вече 3-ти ден си ръчкам мозъка.

# 456
  • София
Започнах "Пропукване" на Карин Слотър. Интересно начало. Леко изненадана съм от гигантския шрифт и разстоянието между редовете. Струват ми се по-подходящи за детска книга.

# 457
  • Mostly in my mind
Миж,  с твоето мнение вече тотално се отказах от Съпругата...няма да си губя времето. Сиела за пореден път показаха, че рядко вадят хубави трилъри.
Ще чакам мнение за "Списъкът".

# 458
  • София
органик фууд обсесии и zero sugar тенденции
Това звучи като за зарязване. Всякакви глупости преглъщам, ама това ... Не е живот без шоколад!

Еми те затова психопати са станали хората Joy

# 459
  • София
Сиела за пореден път показаха, че рядко вадят хубави трилъри.

Права си, макар, че имат и някои добри попадения - като Карин Слотър например и споменатата книга "Пропукване".
Макс Брукс с "Деволюция" също ми беше харесала. На Клеър Макинтош книгите също..
Но общо взето са ми на средно ниво разни трилъри като "Шепнещия", "Сребърният път", "Моята прекрасна съпруга"... С Малерман също не се спогодих Simple Smile

# 460
  • София
Но общо взето са ми на средно ниво разни трилъри като "Шепнещия", "Сребърният път", "Моята прекрасна съпруга"... С Малерман също не се спогодих Simple Smile
Аз съм раздвоена за Малерман. "Кутия за птици" и "Малори" много ми харесаха. Обаче "Ковчегът на Каръл" все едно я е писал друг човек.

# 461
Като заговорихте за Сиела, да попитам има ли смисъл да се мъча с Оцелелите? Дадох и шанс, 100страници, но да продължа ли, че много др. книги ме чакат?

# 462
Понеже видях, че някои от Вас не желаят да прочетат някоя книга, защото има лоши отзиви - аз лично много харесах "Моята прекрасна съпруга". Фен съм на криминалните романи и психотрилърите и ми беше интересно дали точно този ще ме грабне. Да! Много е различен от всичко, което съм чела досега. От самото начало знаем кои са лошите герои (все пак има plot twist) и въпреки това не можех да оставя книгата до последната страница. Написана е точно по начина, който харесвам - кратки глави, които завършват напрегнато и те карат да четеш още и още. Факт е, че "Съпругата" не е някакъв литературен шедьовър, но ѝ дайте шанс. Може да Ви изненада и да Ви хареса. Все пак всички сме различни и "вкус другар няма". Simple Smile
По темата - последно прочетох "Смъртта на писателя" и за пореден път се уверих, че не харесвам П.Д. Джеймс. Мудна, скучна, безинтересна. Много ще си помисля дали да посегна отново към книга на автора. Сега реших да изляза от зоната си на комфорт и чета книга-игра. Никога досега не съм чела такова чудо и мислех, че е само за деца, но за момента ми допада.

# 463
Здравейте. Аз прочетох ''Заключени спомени'' и сега започнах ''Всички наши места''

# 464
  • Mostly in my mind
Chrissilicious, благодаря за отзива. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт