Родителите ми го мразят

• 12 962
  • 311
  •   1
Отговори
# 270

Да, решила съм, организирам си изместването.
Благодаря на всички за подкрепата и мненията. Наистина ми вдъхнахте кураж, а и видях, че не съм единствена в такава ситуация. Ще следвам собственото си сърце и желания. Животът е твърде кратък и трябва да правим това, което ки харесва. Обичам родителите си, но това което правят с мен е недопустимо....истински емоционален тероризъм.
Много хубаво решение. Най-сетне нещо продуктивно да излезе от обсъждането на подобна тема за емоционални манипулатори.
Авторке, стискам палци всичко да е добре.
Благодаря. Ще пиша, когато се измъкна от Гуантанамо Simple Smile
Имаше една тема с момиче, което беше нарекло майка си животно и тя я беше чула, после съжаляваше и се чудеше как да се извинява.
Да не стане случаят ти подобен, родителите помагат пък ти с бутонките... Грозно е изразяването по този начин за сегашния ти дом!

# 271
  • София
Айде сега набиване на вина... аз по-скоро бих се запитала, какво е накарало един човек да чувства уж дома си като затвор?

# 272

Благодаря на всички за подкрепата и мненията. Наистина ми вдъхнахте кураж, а и видях, че не съм единствена в такава ситуация. Ще следвам собственото си сърце и желания. Животът е твърде кратък и трябва да правим това, което ки харесва. Обичам родителите си, но това което правят с мен е недопустимо....истински емоционален тероризъм.
Много хубаво решение. Най-сетне нещо продуктивно да излезе от обсъждането на подобна тема за емоционални манипулатори.
Имаше една тема с момиче, което беше нарекло майка си животно и тя я беше чула, после съжаляваше и се чудеше как да се извинява.
Да не стане случаят ти подобен, родителите помагат пък ти с бутонките... Грозно е изразяването по този начин за сегашния ти дом!
Никога не съм си позволила да обидя родителите си....въпреки цинизмите по мой адрес и тоталното унижение, преследване и ограбване на личното пространство.
Те са ми родители и винаги ще ги обичам, но това да следиш и да критикуваш всяко движение на отдавна порасналото си дете далеч надминава нормалните взаимоотношения. На никого не пожелавам такъв емоционален тормоз и най-вече обвиненията, че не съм добра майка....ей това няма да простя.
Хората, които са били на мое място ще ме разберат.

# 273
  • София
От спестени истини и наричането им с истински имена, та момичето е на тоя хал.
Спокойно, устойчиви сме хората.

# 274
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

[/spoiler]
[/quote]
Никога не съм си позволила да обидя родителите си....въпреки цинизмите по мой адрес и тоталното унижение, преследване и ограбване на личното пространство.
Те са ми родители и винаги ще ги обичам, но това да следиш и да критикуваш всяко движение на отдавна порасналото си дете далеч надминава нормалните взаимоотношения. На никого не пожелавам такъв емоционален тормоз и най-вече обвиненията, че не съм добра майка....ей това няма да простя.
Хората, които са били на мое място ще ме разберат.[/spoiler][/spoiler][/spoiler][/spoiler]
[/quote]

Аз ти пожелавам успех и всичко да е зад гърба ти скоро. Наистина е време да се справяш сама и емоционално!
Да де, сега имаш крилете на любовта..Дано не са ти само те упората, а сама да си намерила стабилност.

За родителите ти..Ти си го позволила. Нали затова си се прибрала при тях. Да те подкрепят  психически, защото не си могла сама. Явно са прескочили границите. Да ти е за урок..Едва ли го правят с лошо..и те са хора и си имат страховете.

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 18:36 от Рози и Бодли

# 275
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

[/spoiler]
Хората, които са били на мое място ще ме разберат.[/spoiler][/spoiler][/spoiler][/spoiler]
[/quote]

Аз ти пожелавам успех и всичко да е зад гърба ти скоро. Наистина е време да се справяш сама и емоционално!
Да де, сега имаш крилете на любовта..Дано не са ти само те упората, а сама да си намерила стабилност.

За родителите ти..Ти си го позволила. Нали затова си се прибрала при тях. Да те подкрепят  психически, защото не си могла сама. Явно са прескочили границите. Да ти е за урок..Едва ли го правят с лошо..и те са хора и си имат страховете.
[/quote]
Никой родител не мисли лошото на детето си, но понякога прекалената загриженост се превръща във вреда. А и всяко поколение има своето разбиране. Да не говорим, че винаги съм ги имала за пример като двойка и отношения един към друг....а сега прясно разведена с малко дете и нова любов.....тотално разбих представите им за морал....ама се опитвам да не се впрягам и вярвам, че рано или късно ще им мине. Когато видят, че съм щастлива и всичко е добре...би трябвало да спрат с войната....надявам се.

# 276
Ако пък не ти потръгне в новата връзка, не се връщай при родителите ти, тогава вече ще те изядат.
Успех!

# 277
Ако пък не ти потръгне в новата връзка, не се връщай при родителите ти, тогава вече ще те изядат.
Успех!
О със сигурност. Възрастен човек съм и трябва да поема отговорност за решенията и последствията си. Родителите винаги прощават, но е хубаво да стоят настрана от личния живот на порасналите си деца. Все пак не се взимат адекватни решения под чуждо въздействие и емоции.

# 278
Прекрасно! Обаче осъзнаваш ли, че, прибирайки се при мама и тати след погрешните ти решения, ти се намесваш в личния живот на собствените си родители?
Или си мислиш, че щом са станали баба и дядо, нямат нужда от личен живот, те, след като са те създали, така или иначе вече секс не правят, та може да им се натресеш по всяко време не само с детето/децата си, но и с внуците, и с правнуците даже... Все пак те друга работа си нямат, освен да ви дундуркат всеки път, когато се наакате.

# 279
  • София
Че тя да не ги е била да я вземат обратно? Сами са се съгласили, че сега и не я пускат...

# 280
То и те не са я били да се прибира...

# 281
  • София
Тъй де... за тая част тя си е виновна.

# 282
Май идеята е била тяхна.

# 283
Прекрасно! Обаче осъзнаваш ли, че, прибирайки се при мама и тати след погрешните ти решения, ти се намесваш в личния живот на собствените си родители?
Или си мислиш, че щом са станали баба и дядо, нямат нужда от личен живот, те, след като са те създали, така или иначе вече секс не правят, та може да им се натресеш по всяко време не само с детето/децата си, но и с внуците, и с правнуците даже... Все пак те друга работа си нямат, освен да ви дундуркат всеки път, когато се наакате.
Идеята беше тяхна, казаха ми че ще се засегнат.
Винаги съм поемала финансовите разходи на себе си и детето - не съм ги натоварвала.
Детето си го гледам аз.
Оставала съм го максимум за 2 часа и то ако спи.
Живеят в огромна къща.
Исках да се махна....в момента също, но текат разни заплахи.
Така или иначе се махам Simple Smile

# 284
Тия огромни къщи са предпоставка за огромни семейни проблеми.

Мои познати, за да не изпуснат на тъстовете наистина огромната къща, живяха при постоянен тормоз на единия етаж 7 години. Ех, ама да не изпуснат къшата! Накрая жената бременна с второ, родителите й й поставиха ултиматум - или да се развежда (бременна с второто!) и да си я гледат с децата у тях, или да се изнася с мъжа си. Сега младите живеят на квартира, изпокараха се с родителите, а защо беше всичко? Ако изначално си живееха отделно, никога нямаше да има катаклизми.

Забележките на родителите бяха, че зетят не е висшист и е мързелив. Всъщност човекът претърпя трудова злополука и нямаше как да работи около 1 година.

Общи условия

Активация на акаунт