Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ Април 2021 (Тема 9)

• 98 634
  • 1 551
  •   1
Отговори
# 870
  • София
Никога не съм имала нюд сутиен, боди, потник. Нямам нито една подплата за рокля и пола (имам предвид извън тези, които са пришити към самата дреха). Колко ли гняв съм си навлякла, без да подозирам?
Откъде мога да купя подплата? Един вид - комбинизон, едно време баба с такова обличаше дрехите. Никъде не съм виждала да продават.

# 871
Има едни като сатенени нощници, но моя приятелка ги ползва под прозиращи рокли. Баш комбинезон, ама по-модерен.

# 872
Никога не съм имала нюд сутиен, боди, потник. Нямам нито една подплата за рокля и пола (имам предвид извън тези, които са пришити към самата дреха). Колко ли гняв съм си навлякла, без да подозирам?
Откъде мога да купя подплата? Един вид - комбинизон, едно време баба с такова обличаше дрехите. Никъде не съм виждала да продават.
Явно нямаш прозиращи дрехи, и нямаш нужда. Това е.

# 873
Аз съм го разказва в друга тема как веднъж в метрото станах на дама с корем, а тя чак ми се скара, че не е бременна.
Повярвай ми, има кореми, за които е 100% сигурно, че са бременни. Понеже веднъж бях силно възмутена, бях пуснала и пост във фейса, там същото ми твърдяха - сигурно не било ясно бременна ли съм или просто дебела. Та се снимах точно час, след случката, с дрехите, с които бях в метрото. Ето:

Аз ако се съмнявам в състоянието, не ставам. Признавам си, страх ме е да не обидя някоя жена. По-добре е да се пита, но мен ме е срам да питам.

Винаги ставам на видимо бременна жена, както и на малки деца. Макар и вече във възраст, в която на мен трябва да стават. 😂 Сядам в превозни средства, за да не ме блъскат, а не толкова от нужда да седя. Дори и сега, куцукайки, пак не сядам.

# 874
Никога не ми е пукало да нося прозиращи дрехи.
Не разбирам това със ставането, за да седне някоя бременна. Не съм искала да ми стават и аз не ставам. Иначе като съм била с количка много са ми помагали. И аз помагам.

# 875
Не разбирам това със ставането, за да седне някоя бременна. Не съм искала да ми стават и аз не ставам.

Че какво толкова има за разбиране... Една рязка спирачка и заради изместения център на тежестта бъдещото мамче може да полети напред, да се нарани и т.н. Може и да изпитва колебания на кръвното налягане - чести са. Или да я боли кръстът, краката. Въобще бременността е състояние, свързано с доста дискомфорти, защо да не спестим поне един от тях? То си е до човек, де. И аз не съм "искала" да ми стават, но когато пътувах с градски транспорт, ставах - и преди, и след моите бременности.

# 876
  • София
За искане, не съм искала, но щеше да ми спести притеснението да не се строполя, като ми падне кръвното. Или при рязко спиране да не политам. Иначе си имах прекрасни бременности, нищо не ме е боляло, спортувах си, танцувах си. Градския транспорт обаче е АД, особено в претъпканите часове. Честно казано съжалявам, че си го причинявах, трябваше да измародерствам мъжа ми, когато ми се е налагало или да ползвам такси. Кола нямах тогава, та не беше опция.

# 877
Алеригичните към рускоговорящи влогърки да не отварят...
Скрит текст:

PS Аз лично не се дразня вече толкова на "неставащите/неотстъпващите/невиждащите моят корем на хипопотам", но когато друга жена ме третира по такъв начин изпадам в пристъп на злост и цинизъм и реакцията на Савова я разбрах точно по този начин. И аз бих се вбесила. Неведнъж и дваж любимите ми Софиянки са давали газ като ме видят с дете/деца, количка и не, това тук не се случва, въпреки, че са пълни пердета и простаци и дори да почнеш да раждаш в метрото няма да станат (но ще се обадят на 911!).

Имам си една любима ситуация в супермаркет Хит/Младост, където аз бременна и с малко дете се нареждам на опашката с 1 бр четка за зъби и 1 бр паста за зъби в ръка. И една циганка ми вика "момиче, мини отпред"... цялата опашка се прави, че не вижда и не чува и не мръдва. И циганката пак "абе жената е бременна и с дете на ръце, бре, вие хора ли сте, пуснете жената да мине" Grinning И не миряса, докато не ме избута отпред. Чак ревнах от обида след като излязох от магазина, че насред родния ми град само циганката ме ожали Grinning Grinning

PS По стечението на обстоятелствата много често пътувам сама с децата - и с двамата летя откакто навършиха 3 мес., колички, памперси, катун... не е до националност кой ще ти подаде ръка и кой ще ти помогне.

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 17:58 от Agent Provocateur

# 878
  • пустинята Гоби
Жена да ти спре на пешеходна пътека в София, това ще е чудо невиждано. Иначе като цяло спират шофьорите, аз по цял ден миткам пеш и не мога да се оплача - с деца, без деца, спира се.

# 879
  • София
А пък според мен повече от 95% от хората в София спират на пешеходни пътеки. Калкото по-малко е населеното място, толкова по-малък е шансът шофьорът да спре.

А наскоро ми се случи една жена в Лидл да пусне 5 човека пред себе си, защото са с малко покупки. Аз бях на съседната каса, дори и на мен предложи.

# 880
  • Sofia
На деца задължително спирам, дори да няма пешеходна пътека.
В Англия ако не си на пътека, никой не спира, даже дават газ да минат пред теб.

# 881
Не е до националност, до хора е, да. В малките населени места винаги спират на пешеходни пътеки, защото се познават повечето и ги държи срама "кой какво ще каже". Smiley
Иначе, за бременните не знам, на мен са ми ставали 50/50, зависи. Наистина е тънък момента с дебелината. Аз самата щях да направя генерална грешка на една родителска среща на дъщеря ми преди години: абе, гледам госпожата по история нещо неспокойна, нервна, маха с ръце пред лицето си, но с едно добре оформено изпъкнало коремче на към 4-5-ти месец. И а-ха да се включа с "искате ли да отворя прозореца, че във вашето положение трябва кислород" и някой отвори вратата закъснял, тя се отплесна и сама си отвори прозореца. После дъщерята ми каза, че жената грам не е бременна, а си е така. И щях смъртно да я обидя. Направо се припотих на ум.
С количка винаги са ми се притичвали хора на помощ.

Да ви се похваля, днес разкошен ден и успях да си разходя спортния шлифер.
И добавям, че съм във възторг от 6-те му външни и 1 вътрешен джоб. Супер удобно и функционално. Парфюм за този пролетен ден: J'adore Christian Dior, радост и прослава на пролетта. Simple Smile

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 09:50 от Босилка

# 882
Току що си поръчах тази рокля от НМ - за лятото, морето и топлото /как ги обичам/. 100% памук.

Исках и шал - изчерпан. И без това не мога да го вържа така:

# 883
  • Велико Търново
Прекрасна си, Босилка!Много, много ми харесваш!
Света, много е хубава роклята!
Утре сутрин ще пусна снимка с една нова рокля и едно ново кожено яке.
По другите теми съм пас, с годините се щадя изключително много емоционално.

# 884
Имах неприятна бременност - според лекарката ми имах всички симптоми на бременните, описвани някога в учебниците, но не мога да се оплача от отношение, включително и след като родих.

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 21:35 от Tsugumi_

Общи условия

Активация на акаунт