Какви са личните ви нагласи за раждането на повече от две деца?

• 43 528
  • 1 447
  •   1
Отговори
# 1 380
  • Paris, France
Освен вит. Д би било добре да се изследва и за таласемия или друг вид анемия. Много, страшно много българи са с най-различни анемии. Таласемията например ходи по беломорските българи Simple Smile

За таласемия, сърповидна анемия и фавизъм ги изследват още в родилния дом. Да не говорим, че и майката е тествана за мутациите по време на бременността. 

За дъщеря ми се карах с педиатъра, че искаше да я боде допълнително за сърповидна анемия. Казах му, че с мъжа ми даже не сме носители, тествани сме. Излезе ми с номера, че можело да е нова мутация. Ми, хубаво, но те са рецесивни и няма как да е болна. Накрая си призна, че с двама родители от ендемични области ги задължавали да тестват.

# 1 381
Иначе малкото го гушнеш и е все около теб, знаеш какво се случва, къде е и с кого.

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 15:51 от Анонимен

# 1 382
Аз нямам проблем с даването на свободата. Детето знае, че се тревожа за него, вдига си телефона и се прибира когато сме се разбрали. В бъдеще не знам как ще е, но засега съм доволна.

# 1 383
  • София
И много да ти е щуро детето пак можеш да го научиш на режим. А пък тези еднорози, които само спят и са бавнички - дай Боже всеки му по едно такова Simple Smile

Ей, заради потене на малкия по време на сън бях побъркала всички вкъщи и ЛЛ. ЛЛ се беше видяла в чудо с мен.

Освен вит. Д би било добре да се изследва и за таласемия или друг вид анемия. Много, страшно много българи са с най-различни анемии. Таласемията например ходи по беломорските българи Simple Smile
Дам, а понякога си е просто потене, което хвърля майките в як филм и един куп изследвания (какъвто беше нашият случай).

# 1 384
В България не изследват новородените за таласемия.

# 1 385
Напротив, новородените се изследват за няколко вида заболявания. Взима се кръв от петата и се праща в националната генетична лаборатория. Ако има проблем се свързват с вас.

# 1 386
Разбира се, фенилкетонурия и още една. Но таласемията не е сред тях. Сигурна съм.

Когато малкия ми син беше на 6 месеца му откриха много тежка анемия и веднага ни изследваха за таласемия с баща му. Защото в роднилното няма такова изследване у нас.

# 1 387
При анемиите и при дефицитите на витамини и минерали, човек трябва проактивно и сам да се изследва иначе без да искаш и от добро желание можеш вместо да попълваш дефицитите с храна да ти гладува организма за витамини и минерали и да си създаваш болести.

Другия вриант е да си го кара блажено и в неведение докато стигне до тежка анемия например и като отиде в болница да научи за митичните и лечебни свойства на сока от червено цвекло.

# 1 388
Аз съм с таласемия минор, случайно открита при третата бременност. Може и затова да са изследвали детето. Не съм на 100 процента сигурна затова няма да споря.

# 1 389
  • Пловдив
Значи аз бих родила толкова, колкото мога да отгледам. Такива като Бианка в моите очи са герои. 4 деца на днешно време са си сериозно предизвикателство.
И кво, Бианка ще може ли да си изучи децата?

Скрит текст:
Нямам съмнение, че ще може, ама нали нещо повече от две деца не знам какво...

По всички ходи таласемията, дори в Северна Европа я има, макар и рядко. Иначе около Средиземно море е най-разпространена, да - в Кипър и Северна Африка например. Да не си рече някой, че ако няма произход от Беломорието, и не може да има таласемия. Grinning
Минорната форма не е опасна. Опасно е само като се съберат двама с минорна да не им се случи някое от децата им да е с майорна (вероятност едно към 4).
Само че надали анемията ще е причина за изпотяване. Flushed

П.П. Не, у нас не изследват рутинно новородените за таласемия. Понякога насочват бременната да се изследва, ако преценят (например на мен ми е казвал гинеколог, че е хубаво да се направи), но не е масово изследване.

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 11:30 от Магдена

# 1 390
Някои семейства имат финансов ресурс за 4, че и за 5 деца. Други едва имат за едно.

Изненада ли е?

А ако двама души са с минимални заплати и на квартира, да си родят ли 4 деца?

# 1 391
  • Пловдив
Лорелада, ами както си решат двамата души, няма ние да им вземаме решенията.

# 1 392
Е, естествено.

# 1 393
  • София
Лорелада, ами както си решат двамата души, няма ние да им вземаме решенията.
Ясно, че си е тяхно решение, обаче в един момент реват за помощ от държавата.
Като едни от Русе с колко бяха.....7 или 9 деца.
Скрит текст:
Или наскоро четох из ФБ....жена с 9 големи деца (най-малкото е на 36) не иска да освободи 100 квадрата ведомствено жилище на военните. Не е купено, под наем, който не е плащала редовно, а мъжът й е починал - той е бил военен, така че тя вече няма право да го заема

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 12:03 от Cuckoo

# 1 394
  • Пловдив
И аз четох. Една моя състудентка, кандидатка за депутат, редовно пишеща гневни популистки статуси, се възправяше (по фейсбука) в нейна защита, иначе за самата жена нищо не знам.

А всъщност кой казва, че всички с 4 деца и на квартира реват?

А, сега видях за най-малкото дете. То верно мъничко, без време е овдовяла женицата. Flushed

Общи условия

Активация на акаунт