НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 4

• 20 766
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Кокича на 4м беше 68 см и 7,200 кг. Ще видим сега в петък как ще го изкарат. По мои сметки е 70 см и 7.800 кг. Дръпна много рязко. Първия месец +10 см и сега в 4м пак дръпна 6-7 см. От те 62 минахме на 74. Не обича да са му по него дрехите и ако са му неговия рр плаче като го обличам. Не знам и аз тези размери, но ето скоро му взех едно костюмче бг производство уж 74см, а то панталончета не му става и блузката едва. Това вече няколко пъти ми се случва и спирам да поръчвам бг. От НМ пък са му големи 74 🤷🤷 Абе проба грешка е явно.

# 196
Цвети, 74 му малък размер на 5 месеца.🙄
Моят син носеше 74 на 9-11 месеца и не съм мислила никога, че е на минимума.
Моите наблюдения са, че има определени марки, на които са уголемени, на други умалени дори и български.
Но и ти казваш, че го обличаш с по-голям размер.

# 197
Кокича на 4м беше 68 см и 7,200 кг. Ще видим сега в петък как ще го изкарат. По мои сметки е 70 см и 7.800 кг. Дръпна много рязко. Първия месец +10 см и сега в 4м пак дръпна 6-7 см. От те 62 минахме на 74. Не обича да са му по него дрехите и ако са му неговия рр плаче като го обличам. Не знам и аз тези размери, но ето скоро му взех едно костюмче бг производство уж 74см, а то панталончета не му става и блузката едва. Това вече няколко пъти ми се случва и спирам да поръчвам бг. От НМ пък са му големи 74 🤷🤷 Абе проба грешка е явно.

Интересно ми стана колко см е роден? Щом на 5 месеца е 70см, а за два месеца в качил 17 см 😲
Останалите месеци нищо ли не е качвал?

# 198
Да, нещо сметките не излизат. Аз не се задълбочих в коментара. Освен това да порасне с 6-7 см. за един месец ми е малко странно. В тези месеци ръста обикновено се увеличава с 2-3 см.

# 199
Да, нещо сметките не излизат. Аз не се задълбочих в коментара. Освен това да порасне с 6-7 см. за един месец ми е малко странно. В тези месеци ръста обикновено се увеличава с 2-3 см.

Позволи ми да не съм съгласна. Филип нарастна с два санта само първия месец и това, че беше роден 54 сантиметра не означава нищо, защото в крайна сметка просто първият месец финишира с 56. Демек съвсем в норма. След това всеки месец нарастваше с по 5-6 санта дължина. Сега чак спря да расте активно. Еми той в 4-ти месец вече носи 74 р-р или за 6-9 месеца. 68 го изпълва от до и се дразни на макс, че не му е свободно. Той се дразни вече и на всякакви дълги ръкави. Всяко детенце си има негов си индивидуален темп на растеж. А и номерацията на различните дрешки е малко относителна. Кое е умалено, кое е уголемено също.

# 200
Може ли да си запазвате почудата за себе си или да я изразявате малко по-адекватно?
 Ми и моят син е +22 см за 5 месеца.

# 201
Тази дискусия ми припомни, че познавам лично жена, чието бебе на 6 месеца носеше 80 размер дрехи.
При моето дете прирастта в ръста е общо 16 см. от раждането. Първият месец беше +6 см., следващите по 2, последния 3.
За размерите на дрехите, то си зависи и как майката възприема нещата. Аз не харесвам да обличам с нагънати ръкави и крачоли, какото и да имам усещането, че детето "плува" в дрехата, докато за други това е ОК.

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 04:47 от Helinor17

# 202
При Ема 68р-р е малък 74 е ок или леко по-свободен зависи от дрехата. Роди се 52см. Преди месец почти беше 66см. Сега на 15ти сме на консултация.
Важното е да са живи и здрави. И да ни е удобно да ги обличаме. Аз и тя не харесваме дрехи в които едвам я събирам. То е рев и чудо, а аз се припотявам 100 пъти.

# 203
При Ема 68р-р е малък 74 е ок или леко по-свободен зависи от дрехата. Роди се 52см. Преди месец почти беше 66см. Сега на 15ти сме на консултация.
Важното е да са живи и здрави. И да ни е удобно да ги обличаме. Аз и тя не харесваме дрехи в които едвам я събирам. То е рев и чудо, а аз се припотявам 100 пъти.
Моят син е пораснал със 17 см от раждането си тогава се роди 52 см
Явно българските дрешки са шити без никакъв стандарт.
Сега му купих номер 80 ританки и да ви кажа малко свободни му стоят но важното е да се чуства добре.

Аз затова искам да подаря дрешките защото са почти нови някое бебче да ги носи отколкото да ми стоят във кашон прибрани.Ние сме на квартира и нямам много място...
Иначе и ние сме така като е тясна дрешката и плачка за това му купувам по големи за да му е удобно.

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 07:36 от Tan4eto.23

# 204
Може ли да си запазвате почудата за себе си или да я изразявате малко по-адекватно?

Дух, аз поне се изненадах не от сантиметрите, те са си супер, а от това, че 17 от тях са качени за два месеца.
Моят за 5 месеца е качил около 17-18.

# 205

Дух, аз поне се изненадах не от сантиметрите, те са си супер, а от това, че 17 от тях са качени за два месеца.
Моят за 5 месеца е качил около 17-18.
Всяко едно бебче расте по различен начин и пораства по различен начин няма как да са децата еднакви .
Вижте има мъже по 2 метра хора .
Важното бебета да са живи и здрави и много да ни радват...
Бъдете здрави и щастливи .

# 206
Еми, да, какво значение имат някакви сантиметри и размери дрехи?
Важното е всички да са здрави и щастливи.
Синът ми сега има блузка на Уайкики, която по етикет е за 18-24 месеца и му е добре, а той е на 32 месеца.
Моето момиче днес се объпна за първи път от гръб по корем и то докато се бях навела, та не успях да го видя този момент.

# 207
  • София
Егати гъбите сладки! Grinning Heart Аз не знам колко сме... на 5 месеца беше 66 см (значи 17см нагоре). Всичко е малко вече...Трябва да сменям р-р скоро.

# 208
Това с размерите си е напълно до производител. Подариха ми комплектче 9-12м, което в момента на Ема и е точно(5м и 5дни). Имайте предвид, че и пералнята и най-вече сушилнята доста смаляват някои дрешки, зависи от плата. Мой познат, занимаващ се с шиене на дрехи ми обясни - добрите производители първо обработват плата ( нещо като пране) и той се събира каквото се събира и после кроят. Ако не е обработен изобщо се събира много. Зависи и % еластант в него.
При нас първото е момче, та носим дрешки и от бате - долни боденца на колички Simple Smile сини панталонки, но комбинирам с нещо по-цветно. А у дома понякога си е облечена като момченце Simple Smile

# 209
Аз доста често пера на ръка, нямам сушилня, та затова моите излизат от употреба в доста добро състояние.
Понякога, за някои любими дрехи чак ме е яд, че остават така запазени и няма кой да ги носи.
Гаргамелка, от момче на момиче по става да се ползват дрехите, ама от момиче на момче. ..Не си представям момче с розаво боди на цветенца, например. 😂
То, милото няма да разбере, ама на мен няма да ми е ОК.

Общи условия

Активация на акаунт