ОСМИ клас 2020/2021 - Дистанционно в осми клас - байгън! Идва пролетен живот навън!

• 31 775
  • 724
  •   1
Отговори
# 60
За мотивацията при нас (ако на някой му е интересно):
Скрит текст:
Аз като една досадна радиоточка често питам младежа какви затруднения изпитва. Питам има ли нещо, което му пречи да се концентрира, колко време може да си задържи вниманието. Детето е честно, отговаря си - максимум 25 минути, като споделя, че изкушение е лесният достъп до останалата информация на компютъра му. Съответно работим върху самодисциплина (наясно е, че всичко е за него и в негова полза, на сила хубост не става)
За моя изненада класната им този понеделник проведе също такава дискусия с целия клас - пита ги как биха искали да им протичат часовете, колко време могат да си задържат концентрацията, какво ги разсейва, на колко време да правят почивка за да са максимално ефективни упражненията им, пита ги за това как им протичат часовете при останалите преподаватели, имат ли забележки към някои от тях, от кого не са доволни и т.н. Децата си казаха абсолютно всичко, което ги вълнува, без никакви притеснения. Дружно решиха, че в нейните часове отделят твърде много време за проверка на домашните и това им пречи да наблегнат на новия материал и вече са променили схемата на провеждане на часовете. Всички учители се стремят учебния процес да е максимално в полза на децата.

Иначе цялата обстановка ми показа, че имам супер разбрани деца. Работим в екип, като гледаме да наблягаме на положителното, въпреки затрудненията. Създаваме си настроение, защото само от нас зависи дали ще се чувстваме добре или ще се отдадем на негативни емоции. Слушаме музика, играе се в мрежа, но когато е време за работа, е време за работа (в момента прави тест по БЕЛ за допълнителни упражнения, извън зададените в училище, има да изчиства грешки)
Подарих им на двамцата по един бележник да си правят график за деня. Както казва д-р Джордън Питърсън, графикът е изключително важен за създаване на мотивация. При нас работи. Имаш задачи - следваш ги. Важното е да не губиш почвата под краката си.

Не натягаме излишно обстановката с ненужен драматизъм, гледаме от забавната страна на нещата, защото сме на принципа:

А пък за тези, които изчетоха всичко това се предлага и награда - широка усмивка и потупване по рамото. Simple Smile

# 61
  • София
Благодаря за новата тема! 🤗
Честит рожден ден и от мен на внука на Дидиа! Колко много овнета Simple Smile живи и здрави да са! 🎂🍀

# 62
Шмърц, харесва ми подхода на вашата класна!
При нас , в последно време, Час на класа  преминава в преподаване на учебен материал по БЕЛ...

# 63
  • София
Бети, благодаря за новата тема (вместо запис)!
С този хоум офис и 2-годишен мармот у дома не ми остават сили за друго Blush.

# 64
Зазу,😀 с радост ще те отменя за двегодишното мармотче!
Пращай го насам🥰

# 65
Шмърц, харесва ми подхода на вашата класна!
Друг техен преподавател отдели един цял час да им обясни в какво се състои проблема когато се отнасят нехайно към проектите си и не ги предават. Изключително изчерпателно и целенасочено. Силно се надявам децата да са оценили това внимание, защото можеше да каже: "Е, нищо, следващият път ще го направите" и да не се занимава...

# 66
  • София
Бисе, много е сладък, ама да не трябва да изчислявам цена на капитала (примерно), докато ми натиска мишката или ми дърпа лаптопа...

# 67
Много са ми интересни в тази възраст, Зазу🥰 Визуализирам малки, сладки пръсчета , как се мъчат да докопат мишката🙂

# 68
Шмърциплянку, добре, че даваш малко информация за училищния живот Simple Smile Без теб съм в черна дупка Simple Smile Версията на младежа е по-обрана. "Имало непредадени домашни. Ще си пишат оценки в бележника" . Друго няма... или не бил чул...  Simple Smile Минималист.
И, да, класната е прекрасна, с грижа за децата! Дано го оценяват и те!
За останалите преподаватели - нямам много впечатления.

# 69

Касетофона е мой набор, подарък за рождения му ден от майка ми преди 2 години,  Хитачи, не е мръднал. Подари му го, защото като правеха ремонт на училището,  изхвърляха плочи, касети. Питал учителката по музика и тя му подарила касетите. Ако някой има ненужни касети, може да ни ги прати, вероятно му е писнало от Вивалди и други подобни 😉
Имам, като един виден Плюшкин пазя.
Златни хитове-Елвис, Битълс,
Елвис Пресли
Ерик Клептън
Лучано Павароти
Адамо-много добра колекция,
Класически балади-Блек сабат и др
Рики Еповери, Санта Калифорния
Хъмпардинг
Андреа Бочели,
Не ми трябват, не зная защо ги държа.
Предполагам тези ще му харесат, казвай какво да пращам, имам и Веселин Маринов, де Blush
Дай на лични адрес, ваканцията ще ти пратя с Еконт(че тогава съм в отпуск)

# 70
  • Между гори и планини
Много ще му харесат!!! Благодаря ти 🥰

# 71
Моите и двамата предпочитат ДО. Наборката, писах вече, имат две прекрасни учителки - по английски и БЕЛ. Вчера пак чух началото на часа по математика. "Учителката" им обясни, че няма да им преподава урока, защото са го учили това. Да си разгледат решените задачи и да започват да решават задачите след урока. Да питат, ако има въпроси. Контролно ще имат след ваканцията, ако са ПО.
Не мога да мотивирам дъщеря ми да чете. Хванала се е с поредиците на Рик Риърдън и не иска друго. А в момента няма поредната, чака приятелката й да й даде. Предлагам Стивън Кинг, не иска. Други мои любими, отрязва ме. Чете някакви неща в нета, поне са на английски - фенфикшън.

# 72
  • Между гори и планини
Чакам я тази ваканция като глътка свеж въздух! Надявам се на хубаво време,  за да прекараме повече време вън. Природата се събужда, какво нещо - на 20км от нас климата е съвсем друг и вече всичко е нацъфтяло, скоро и при нас. Видях щъркели,  днес махам мартеницата. Плана е активна почивка 7 дни - разходки , книги, филми и съм обещала да проектираме една къща от-до на моя компютър.

# 73
  • София
Моят пък се е пощурил по Star wars. За n-ти път гледа сериите им, чете някаква книга на лаптопа (поне е на английски, а така ми се щеше да е на френски), извади си от шкафа двата джедайски меча, а вчера ме информира, че щял да си купува някакъв страхотен за 90 долара. И върха на всичко е, че си вади халата (тъмнокафяв към черен), облича го, нахлупва качулката и си мисли, че е Дарт Вейдър Simple Smile. Та ей такива неща у нас, а иначе той гадже си има!

# 74
Хаха, Мони😀 Много е сладурско това с халата и Дарт Вейдър😀
Гаджето може да си направи две кокчета странично, да си вземе от чеиза една бяла нощница,  и да влезе в ролята на принциса Лея.

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 09:48 от Biserka_a

Общи условия

Активация на акаунт