Работа, CV-та, HR-и, съвети - 74

• 46 076
  • 760
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря, дами! Колко време просъществува един такъв изнесен хъб, не е ли малко рисковано човек да залага на някоя такава дейност, договорите срочни ли са? Имам предвид колко е дългосрочно, все пак сте млади хора с кредити за жилища, деца и планове.Има ли някаква сигурност, въпреки добрите доходи? Питам, защото съм динозавър и бях Човешки ресурси в едни други времена, извинявайте за любопитството.

# 91
  • София
Благодаря, дами! Колко време просъществува един такъв изнесен хъб, не е ли малко рисковано човек да залага на някоя такава дейност, договорите срочни ли са? Имам предвид колко е дългосрочно, все пак сте млади хора с кредити за жилища, деца и планове.Има ли някаква сигурност, въпреки добрите доходи? Питам, защото съм динозавър и бях Човешки ресурси в едни други времена, извинявайте за любопитството.

Трудовия договор е постоянен договор след изпитателния срок. Много рядко се сключва срочен договор в тези "хъбове" а и  в крайна сметка ти  си служител на компанията която е сключила договор с склиентите които обслужваш, не с клиента и не си обвързан с тези договорни отношения. Печели се постоянно нов бизнес, така че някой и да отпадне има позиции в нов. За това и има такова търсене на служители и не се търси в единични бройки.

# 92
Нормално ли е след проведено интервю/във финансова институция/ да попълня декларация с всичките ми лични данни, за да ми направят съответните проверки/какви не разбрах/, такава им била процедурата преди някой да постъпи на работа. Не я и попълних, защото ме хвана страх да не се окажа с бърз кредит, накрая.

# 93
Също не бих попълнила. Какви проверки правят, че да им трябват всичките ти данни?

# 94
Също не бих попълнила. Какви проверки правят, че да им трябват всичките ти данни?
Нали и аз така разсъждавам, каква ще да е тази проверка. Попитах какви док. искат преди подписване на дог., изреди стандартните и свидетелство за съдимост, което е нормално. Единствено може да правят справка за кредитни задължения, въпреки че не би трябвало да ги интересува това и за такава проверка не им трябват ном. на лична карта. Абе, нещо не е читава тая история.

# 95
Била съм в такава ситуация и ако компанията е сериозна не бих се притеснявала. Щом са финансова институция явно имат повече мерки.

# 96
Какви точно мерки?

Така или иначе при започване се предоставя свидетелство да съдимост, лична карта, дипломи, медицинско.....
Но това е при започнване, защо ще искат на кандидтстващи такива данни?
Какво допълнително ще проверяват? Нямат право за проверяват дали имаш кредити....

Каква е тази финансова институция? Бързи кредити ли? Понеже за банка не мисля, че може да се случи....

# 97
  • София
На прима виста се сещам за финансови и HR процеси изнесени (Cargotec, Cargil, PPD - от тези компании съм срещала обяви и от двата вида, със сигурност има и още). 
Нашата фирма ползва такива услуги - на глобално ниво е аутсорснала и двата процеса - в хъб в Чехия са изнесени счетоводните услуги (обработка и плащания на фактури) и някои HR функции (HR Support Center). Фокусират се върху същинския си бизнес.

Такава е и Модис/ Адеко. Няма проблем с договорите. Те са на изпитателен срок и след това стават безсрочни. Голяма част от хората са на договор към тях, но работят към други компании реално като контрактори.

# 98
Какви точно мерки?

Така или иначе при започване се предоставя свидетелство да съдимост, лична карта, дипломи, медицинско.....
Какво допълнително ще проверяват? Нямат право за проверяват дали имаш кредити....

Каква е тази финансова институция? Бързи кредити ли? Понеже за банка не мисля, че може да се случи....
Да, финансова, бързи кредити.
Работила съм във банка, там няма такива проверки

# 99
Тия бързи кредити не ми изглеждат читави.Непрекъснато търсят служители.

# 100
Какви точно мерки?

Да, финансова, бързи кредити.
Работила съм във банка, там няма такива проверки
Не съм сигурна, че в банките няма такива проверки.
Мен ме проверяваха в ПИБ, но беше отдавна и не си спомням дали искаха и друго освен имена и ЕГН. Може и да са искали, защото помня, че ми направи впечатление и се чудех какво ще проверяват. И пак така - след интервю, не при подписване на договор.

# 101
  • София
Аз кандидатствах в банка, никой не ми искал данни за проверка. Така, че тези бързи кредити са съмнителни.

# 102
Нормално ли е след проведено интервю/във финансова институция/ да попълня декларация с всичките ми лични данни, за да ми направят съответните проверки/какви не разбрах/, такава им била процедурата преди някой да постъпи на работа. Не я и попълних, защото ме хвана страх да не се окажа с бърз кредит, накрая.

А имаш ли вече оферта от тях? Това прилича на стандартна KYE (Know Your Employee) проверка, но тя се извършва преди назначаване, а не на всеки явил се на интервюто кандидат.

# 103
Дори и такава проверка да е за какво са данните от личната карта?
Законно може да се провери валидност на диплома, което става по ЕГН и то за дипломиралите се в последните 10-15 години (през централизирана система). Иначе се проверява в университета. Дали го правят за всеки поканен на интервю?!?
Какви други проверки могат да направят? За мен лично всичко друго ми е прекалено навлизане в личното пространство.

# 104
  • София
ЦКР?

Общи условия

Активация на акаунт