Първокласници- 2021/2022

• 34 119
  • 715
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
Щерката е метър и 20, 20 кила. Вдигна си на гърба раницата, но както писах, не знам дали до самото училище я е носила тя.
П.П. А, ти говориш за помощ при самото качване на гърба - не знам, може и баща и да и е помогнал, не обърнах внимание.
Махнах онези учебници и учебни тетрадки, които са номер 2, 3 и т.н.

# 571
Здравейте, и за нас вчера беше изморителен ден, на госпожицата много й хареса, но от 25 деца, 15 са от градината и от парка. Всичките й приятелки и приятели са в класа. Вчера подвързвахме, надписвахме етикети, едва опазих нещата от сестра й, която е на 2 и много обича да рови на кака й нещата Simple Smile
Днес отиде със желание, мисля че ще се оправи, всичко беше запомнила кое къде й сложих, повече мисля сега малката, дето в понеделник ще е на ясла...
И нашата раница беше супер тежка сутринта, госпожата ги събира и чака на двора сутрин, казах й да я остави на земята, докато се съберат всички, ужас. Иначе днес я пратих с клин и униформата тениска и суитчера, ще видим утре, може и някое рокле да сложи, че утре е ден за разширена подготовка, каквото и да значи Simple Smile

# 572
  • Пловдив
Аз купих две униформени тениски и една риза, ама май ще купя още една-две тениски, че да може да ходи с тях + клин. Ако видя, че другите ходят понякога без униформа, може и ние да опитваме с рокля от време на време.

# 573
Дъщеря ми до 14-и повтаряше колко мрази училище. Вчера, обаче, беше много развълнувана. След училище ходихме на пица и беше доволна от деня.
Днес отиде с нетърпение да разбере какво ще учат. Раницата беше много тежка, въпреки че занесохме само необходимите за днес учебници и помагала.
Някои от тях ще останат в училището, за което съм доволна.
Тя не познава никого от класа, но не мисля, че това ще е проблем за нея.
На обяд ще хапва в стола, засега.
Сутрин ще приготвям сутрешна и следобедна закуска. Това няма да е трудно - тя яде елда, просо, овес.. разнообразно ще е сутрешното меню. Може и баница или палачинки да приготвям.
Днес и направих палачинки, в друга кутийка сложих краставичка на пръчици. За следобяд - микс от ядки.
Надявам се да ги извеждат по време на занималнята - иначе ще се преуморят ужасно много.
Миналата година изкара предучилищна в училище и в 19ч мрънкаше , че иска да ляга без да яде и да се къпе - нямаше сили.
Затова от ноември нататък я вземах в 15ч. Но тогава можех да си го позволя..
Ще се справят, но началото сигурно ще е трудно Simple Smile

# 574
Моите вълнения са повече около кака му на първокласника, той ще се справи. Не е много едър - 120см и 22кг, но е здрав и носи тежести. Днес с една майка и съученичка от градината влезе в училище. Два път ми е звънил от занималнята, ама все съм говора с кака му и като видя след 10 минути не ми вдига. Днес каката има родителска и ще бягам натам, а децата си ще видя чак към 19,30 сигурно 😭.
Утре няма да е на занималня, че от 13 е на солфеж. По традиция тяхната класна слага в петък по-малко часове - 4, в другите дни са с по 5 часа.

# 575
  • София
Моят има няколко деца от групата сега в класа. Имам чувството, че са взели 10 деца от неговата група и 10 от група от една съседна градина+ 4-5 случайни и така са ги събрали. В сеседния блок мъжът ми има познат, неговата дъщеря се оказа в клас ана нашето момче. Та той казва, че почти 10 деца от класа са от нейната група. Та явно някак така са ги сформирали. И са до Е клас.
Та това е хубаво, хем си имат другарчета, хем и непознати, с които да свикнат и да се сприятелят.
След половин час ще ги взимаме и ще видя как е преживял първия ден.

# 576
Раздадоха някакви декларации ,кой ще ги води и взема .
Нашите вече са почнали работа по тетрадка 1 по Писане .Ми №2 я прибрах в шкафа ,закакво и нея да мъкне всеки ден.Бавно работил в тетрадката и не смогнал ,че пак се  разревал .

# 577
Прибрах си я въодушевен и доволна. Писали да в тетрадките. Утре ще видим какво. Днес си дойде без раница, само с кутията за обяд, без суитчър с който беше сутринта. Бяха на двора, но не дават да влизаме. Трябва да звъним на госпожата. Добре, че вчера си записах номера в телефона. Каза утре да сложа повече ядене, може и пари 🤔. Може би ще има проблем с тоалетната докато свикне, че е от старите на които трябва да клекне.

# 578
  • Точно където трябва
Очаквано я взех с блуждаещ поглед. Права щеше да заспи. Орева света, че я боли глава, дадох Нурофен, рева още и спи от почти час. Тя си поспиваше още следобед и днес умората, съчетана с жегата я е довършила. Утре ще я взема веднага след занималня, да поспи вкъщи. Но от понеделник....
Иначе проблеми нямало.

# 579
Ее, доста сте изписали докато се включа! И при нас вчера беше адски изморена госпожицата, до 5 на занималня. Междувременно тази сутрин вече чувам коментари от родителите, как децата дали обратна връзка за госпожата от занималнята, че не е ок. Чудя се колко е възможно за 2-3 часа да се прецени и защо за моята всички са много готини и до там приключва с отговора на въпроса. 😂 Ние сме изцяло в нов квартал и не познава буквално никого, но като гледам вече се прегръщат с едното детенце сутрин, та явно бързо са стопили ледовете

# 580
  • Пловдив
При нас се оказа, че просто не са взели от училището на 15-ти всички помагала - мъжът ми или не е разбрал, или ги е забравил. Може би затова раницата е била по-лека. Взели са безплатните и са забравили допълнителните, за които събирахме пари. Ама те помагалата са наистина много!

В помощното училище ми сервираха: "Нали знаете, че в петък трябва да го взимате в един часа?". Всеки петък това. Е, как ще съм знаела, като нямаше кой да ми каже! На мен петък ми е денят, в който най не мога да изляза от работа, дори отпуска не мога да взема, ако не съм я планирала месеци предварително. Добре, че баща му е вкъщи (естествено, отказа да ходи да го взима на обяд, просто не го заведох). Поне явно няма проблем да го взимам в другите дни в 6 следобед.

# 581
Ние вчера се взехме в настроение,но притеснени от госпожата на занималнята...Явно е по-строга,но при моя син има някакво притеснение от това да го карат да яде храна,която не иска.Всичко започна в градината,веднъж разказа за леля,която давала на някой храна без той да иска и от тогава е кошмар.Сутрин плачеше,като види непозната леличка изпадаше в ужас,все ги предупреждавахме да не му настояват и само така влизаше...Та това още го преследва и в училище.Иначе всичко наред,много изпълнителен каза госпожата,но говорили с другаря си и ги разместила.Общо взето всички размествала.Сложила го с една госпожица на един чин,на която той забравил името 😊.
Два дни емоции,вълнение, е от днес започна вече с мрънкането(такъв си ми е той 😉) Това как,онова било трудно,да нямал 3 ръце и разни такива...Но е много притеснителен,щом не пожела да си вземе бисквити ,защото щяло да има трохи 🙄

# 582
Снощи бях до почти 20 на родителска, децата легнаха след 21,30. Тази сутрин кака му не иска да става, до сега беше от 8,20, но от тази година е от 7,30. Малкият скочи и вика "Ама днес не сме ли почивка?". Преуморил се човекът за 1 ден и иска почивка. Говорих с госпожата от занималнята за суичера, там е бил, днес ще му го даде. Похвали го, че бил много сладък (няма заслуги за това) и изпълнителен. Нямала проблем с дисциплината му за сега. Дано така да продължи и занапред.

# 583
Нашият първи ден беше ок, по- различен от 15, когато беше развълнуван уж. Моят ученик обаче наистина не е много впечатлен, снощи ми каза цитирам буквално: Не виждам смисъл да ходя на училище към този момент- смятам си до 1000, сричам,  но на този етап четенето не ми е приоритет, защото Дискавъри и другите подобни програми, които са преведени и научавам много интересни неща, имаме интернет и всичко, което ме интересува мога да науча там. В това училище освен да хабим излишно хартия и да се ядосваш ти, а на мен да ми е скучно няма какво да правя към днешния ден, няма да пея скучните детски песнички и стихотворения.
Стана ми мъчно, много мъчно, аз ли направих грешка, че го гледам като голям, той харесва опера, рап, чета му моите любими стихове и от книгите, които чета аз, никога не съм искала от него повече или да го натискам за нещо. Не е по- умен от другите, просто е с възрастна душа, ако мога така да кажа…и аз заспах с мисълта, че се провалям в най- важната си задача Sad

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 11:50 от Rachel Bean

# 584
  • Sofia
Привет и от мен! Аз съм доволна от 15-ти - синът се държа на положение, училището се бяха постарали, разните там официални лица не бяха много досадни. Два дни ходи с жешание, ентусиазъм даже бих казала. Имаш вече три приятелчета, ама имената им не запомнил… Той и за детската му трябваха 4 години да ги запомни… С яденето е греда, дано със стола от понеделник и примерът на останалите нещата да се подобрят. Водата днес не си беше изпил изцяло, мъка…
Иначе днес го оставих в училището и тръгнах, не съм изчаквала госпожата. Видях, че се ориентира в групата си и беж да ме няма. Без драми се е справил, много съм доволна.
Трудно ми е с логистиката - от паркиране до надбягване с времето за работа от и до офиса. Усещам, че ден с ден няма да ми е еднакъв…
И пак казвам - всичко ще изтърпя, само да са в училище!

Общи условия

Активация на акаунт