В безизходица - как бихте постъпили?

• 6 900
  • 154
  •   1
Отговори
# 60
  • here and now
Аз имам дъщеря, малка е още. Надявам се да съм я възпитала така, че да търси на-доброто за себе си, а не да се старае да угоди на някой(щото на друг човек не се угажда, колкото и да  се напъваш), пък дори и този някой да съм аз.
Винаги ще я обичам и подкрепям.
Не бих била във възторг, ако бъдещия ми зет се окаже с африкански произход(знам, че си падам малко расистка), но в крайна сметка, тя е тази, която ще си го гледа всеки ден.

# 61
Защо да не е за тях? Аз не разбрах с какво толкова това момче не ти е на нивото?

Заради слуха, че е помак. Макар, че според моите наблюдения, не е.
И искаш да ми кажеш, че за две години ти не си разбрала помак ли е, не е ли? На какъв език говори с близките си, празнува ли Коледа, Великден, Рамазан, вярващ ли е, ако да, в кой бог? Това не са секретни тайни, а нормални теми на разговор.

Точно затова казах, че според моите наблюдения няма нищо свързано с това. Но според източниците на баба ми е бил такъв. Говори изцяло на български език. Празнува само български празници и е силно вярващ християнин. Отдавало се е възможност да палим свещички в църква, тъй като като малък е загубил по-малката си сестра и сме ходили на съответната дата там...

# 62
  • Berlin
Източниците на баба ми Joy айде малко по-сериозно

# 63
  • here and now
Мило момиче, стана ясно, че баба ти не те "дава"
Това твоето не е "безизходица". Свиркай си и се радвай на живота, надявам се никога да разбереш истинския смисъл на тази грозна дума.

# 64
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Какво им е на помаците, ако смея да запитам? Лично аз съм очарована от родопските хора-  големи сърца, изключително работливи, тихи и скромни люде.
А баба ти е време да  научи, че си голям, пълнолетен човек. И ако не иска да го научи со кротце и со благо, вкарай малко кютек. Не в прекия смисъл, разбира се.

# 65
Защо да не е за тях? Аз не разбрах с какво толкова това момче не ти е на нивото?

И искаш да ми кажеш, че за две години ти не си разбрала помак ли е, не е ли? На какъв език говори с близките си, празнува ли Коледа, Великден, Рамазан, вярващ ли е, ако да, в кой бог? Това не са секретни тайни, а нормални теми на разговор.

Точно затова казах, че според моите наблюдения няма нищо свързано с това. Но според източниците на баба ми е бил такъв. Говори изцяло на български език. Празнува само български празници и е силно вярващ християнин. Отдавало се е възможност да палим свещички в църква, тъй като като малък е загубил по-малката си сестра и сме ходили на съответната дата там...
Съветвам те преди да го заведеш при родителите ти, да седнеш с тях и да им кажеш, че имаш приятел, че е християнин, че баба ти си измисля щуротии, заплашва те, тормози те по телефона, не ти е разрешавала да им кажеш, че имаш приятел и въобще всичко, което каза и тук. Но кратко, ясно, без излишни лирически отклонения, само факти. И недей да стоиш пред тях като препикано мушкато и едва ли не да чакаш позволение. Заявяваш, че ще си с него и питаш имат ли желание да познават приятеля ти. А, да, кажи на баща ти да се заеме с изкукуригалата си майка. И за Бога, спри да ѝ даваш отчети и да говориш с нея по сто пъти на ден. Не знам това момче как те изтърпява, защото според реалното положение, неговото семейство не трябва да те иска, не твоето него. Достатъчно търпелив е бил да го криеш две години сякаш ти е любовник.

# 66

Съветвам те преди да го заведеш при родителите ти, да седнеш с тях и да им кажеш, че имаш приятел, че е християнин, че баба ти си измисля щуротии, заплашва те, тормози те по телефона, не ти е разрешавала да им кажеш, че имаш приятел и въобще всичко, което каза и тук. Но кратко, ясно, без излишни лирически отклонения, само факти. И недей да стоиш пред тях като препикано мушкато и едва ли не да чакаш позволение. Заявяваш, че ще си с него и питаш имат ли желание да познават приятеля ти. А, да, кажи на баща ти да се заеме с изкукуригалата си майка. И за Бога, спри да ѝ даваш отчети и да говориш с нея по сто пъти на ден. Не знам това момче как те изтърпява, защото според реалното положение, неговото семейство не трябва да те иска, не твоето него. Достатъчно търпелив е бил да го криеш две години сякаш ти е любовник.

Ще им разкажа всичко и всъщност дано тя накрая не се окаже по някакъв начин правата, не знам възможно ли е тази нейна жена да греши, при положение, че познава родителите му?

# 67
А ако баба ти се окаже права и той наистина е помак, ще прекратиш ли връзката си с него ?

# 68
  • Варна
Скрит текст:

Ще им разкажа всичко и всъщност дано тя накрая не се окаже по някакъв начин правата, не знам възможно ли е тази нейна жена да греши, при положение, че познава родителите му?

Хм, а ако е права, това променя ли нещо за теб? Това, май, трябва да си уточниш също

# 69
А ако баба ти се окаже права и той наистина е помак, ще прекратиш ли връзката си с него ?

Не си го представям да е такъв.
Но въпреки това, не бих я прекратила.
Не бих угодила на нейните очаквания.
И най-вече бих следвала щастието и спокойствието си, което в голяма степен е той. Смея да твърдя, че съм абсолютно сигурна в него и бих искала да се запазим двамата без да ни влияят. Единствено ми е нужно да свикнат с идеята, че той е приятеля ми и да няма скандали и драми.

Като стана навъпрос колко често говоря с майка си по телефона, попринцип за мен е нормално веднъж на ден, поне така съм свикнала досега, по мои наблюдения приятели ми говори с майка си повече от мен по телефона, по начина по който ми е разказвал майка му е с характер като на майка ми дори мисля, че имат много общи неща.

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 02:55 от dobromira.2000

# 70
Нещо ми се губи. Как за две години не разбра с кого живееш, вашите и те не разбраха, а сега се оказа, че и той не знае на какви съмнения е подложен.
Щом казваш, че е вярващ християнин и пали свещички, значи е така. А може единият от родителите му да е християнин, а другият мюсюлманин и да уважава и двете религии. Всичко може. Но май теб също те притеснява тази вероятност, ако не беше така, нямаше да е темата. А ти след като не си му казала за какво е драмата как му обясни факта, че трябва да се криете? Въобще...

# 71
  • Sofia, Bulgaria
By bu b7

# 72
Тази тема само ме ядосва. Възможно ли е да съществуват такива деца бе? Всичко да ти е наред и да му викаш “безизходица”? Сама си създаваш въпросната безизходица. И въобще какви са тези приказки за род, произход, знатно потекло, заможно семейство... вие в град ли живеете или в някакво малко село всъщност? И след като родителите ти са толкова разбрани, а баба ти е толкова зле, как става така, че на нея си казала, а на тях - не? Пълен филм. Ей така се ядосвах като бях малка на латино сериалите - добрите всеки ги лъже и ги прави на луди, а те - наивни до глупост. Малко ми е криво, че така ти говоря, защото звучиш като добро дете... ама много смешно разсъждаваш... Трябва първо ти да разбереш, че не си дете вече, а после да го покажеш и на другите. Но май ти все още не си наясно, че си голям човек и имаш право да вземаш решения за живота си без да питаш дали може.

# 73
Абе баба ти да не е агент на ДС, какви източници, какво чудо... Направо ми звучи несериозно... Ама и ти яко, яко й вярваш и се страхуваш от нея. Егати бабата!

Имам позната, с български имена, семейството й са християни, които обаче имат турски корени. Тя не го разтръбява наляво и надясно и реално няма как и да разбереш, но по стечение на обстоятелствата разбрах и... чудо голямо... Нормални хора, като всичк други.

Но, ако пък ти е такъв проблем дали е помак и ще драматизираш още 10 години, оставяй го да си търси момиче без предразсъдъци с нормална баба.

# 74
За да разбереш дали е помак, предложи му за Великден да отидете при неговите баба и дядо, сигурно в някое родопско село. Там ще ти се изясни дали е помак или не.
Ако не е помак се обади на баба си и се опитай да звучиш много ядосана, че си й повярвала и от тук нататък няма да й позволиш да те манипулира.
Ако е помак, ти си решаваш.
Аз бих казала първо на баща си на четири очи, но трябва да изглеждаш много щастлива.
Всеки родител одобрява избора ти, ако знае, че детето му е щастливо.
Ако изглеждаш притеснена и смачкана, баща ти веднага ще заеме позиция, че приятелят нещо не ти се отразява добре.

Общи условия

Активация на акаунт