В безизходица - как бихте постъпили?

• 6 911
  • 154
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Свекървище значи...

# 91
Добромира, с тези ваши семейни отношения сте по-зле и от помаците, които баба ти толкова презира. Толкова добронаметени съвети ти се дадоха. Ти едно си знаеш, баба та баба. Казах ти, че не съм чувала баба да звъни на студентка по 3-4 пъти на ден. И двете сте без работа, явно. Казваш й, че веднъж седмично ще се чувате, за повече нямаш време.
Не си в безизходица, инфантилна си. Чак се чудя на търпението на приятеля ти, и да се ожените един ден, ще го побъркате с командорене и претенции.

# 92
Добромира, с тези ваши семейни отношения сте по-зле и от помаците, които баба ти толкова презира. Толкова добронаметени съвети ти се дадоха. Ти едно си знаеш, баба та баба. Казах ти, че не съм чувала баба да звъни на студентка по 3-4 пъти на ден. И двете сте без работа, явно. Казваш й, че веднъж седмично ще се чувате, за повече нямаш време.
Не си в безизходица, инфантилна си. Чак се чудя на търпението на приятеля ти, и да се ожените един ден, ще го побъркате с командорене и претенции.

Не ми е лесно да съм била около нея толкова години ... властна и командваща и имам чувството, че психически ми е повлияла много зле и не мога да мисля вече от този натрупан страх,  наистина се чувствам зле от това и не мога да се оттърся.

# 93
  • София
На мястото на приятеля ти отдавна да съм ти била шута. Най- доброто за него ще е да си намери момиче, което няма да го крие и да се срамува от него. Защото ти се срамуваш от това че можело евентуално да е помак, въпреки, че не е и не би имало значение дали е, при положение, че уж го обичаш и е толкова добър. Не му е лесно с теб и едва ли ще става занапред, с твоя характер.

# 94
Защо да не е за тях? Аз не разбрах с какво толкова това момче не ти е на нивото?

Заради слуха, че е помак. Макар, че според моите наблюдения, не е.
Кажи ми , че ти сериозно , за две години още не си разбрала дали е помак ?!
Ако още не си разбрала дали е помак , значи темата е абсолютна пързалка .
П.П. Мъжът ми е помак

# 95
  • Варна
А страха, да останеш сама с баба си, не е ли по-зловещ?

# 96
  • София
Добромира, с тези ваши семейни отношения сте по-зле и от помаците, които баба ти толкова презира. ...

Абсолютно подкрепям това мнение!
Помаци или християни, няма значение какви са, но явно момчето уважава истериите в семейството ти и дори се съгласява да криете връзката си, заради някаква отперкала баба.
И мюсюлманин да беше момчето, какво му е? Човек не се определя от религията си, а от възгледите и възпитанието, които носи. Още повече, че момчето доказано не е мюсюлманин.
Бабата определено не е интелигентна и каквато там я описа внучката, щом страда от подобни предразсъдъци и подпитва разни комшийки на момчето за клюки. А може дори да лъже.
А внучката не заслужава коментар, защото да проявява подобно недоверие и неуважение към момчето, което уж обича,  показва колко не заслужава да продължава тази връзка.
Щом нямаш доверие на партньора си, а вярваш на клюкари, дори те да са от твоето семейство и щом нямаш опора в семейството ти, първо трябва да пораснеш и да се научиш да управляваш живота си. И след като станеш независим и самостоятелен човек, който не се чуди защо вън грее слънце, понеже някой е казал "Лека нощ", чак тогава да търсиш партньор. Защото партньорът ти да бъде обиждан от твой близък и ти да трепериш, че може някоя обида да е вярна, е характерно за 5-годишните, не за възрастните хора. Същото важи и за предразсъдъците към хората по отношение на религия, произход и т.н. Още повече, че уж 2 г. познаваш човека.
Темата или е пързалка, или авторката трябва да остави това момче да си намери нормално момиче от семейство без подобни отровни отношения, в които баба коли, баба беси, а родителите са безгласни мухльовци!

# 97
На мястото на приятеля ти отдавна да съм ти била шута. Най- доброто за него ще е да си намери момиче, което няма да го крие и да се срамува от него. Защото ти се срамуваш от това че можело евентуално да е помак, въпреки, че не е и не би имало значение дали е, при положение, че уж го обичаш и е толкова добър. Не му е лесно с теб и едва ли ще става занапред, с твоя характер.

Права сте.

Той самия не понася мисълта да ме загуби. Каза ми, че няма да се разделим заради семейните скандали и че тях винаги ги е имало и че може да преминем през това, знае баба ми, че говори лоши неща за него, но естествено говори зле за нея и вбъдеще няма да има очи да седне с нас на една маса ... Тя не го интересува, уважава я, но дотолкова. Иска да спечели доверието единствено на родителите ми. И оттук нататък трябва да живеем отделно и да сме далеч от болния ѝ мозък.

# 98
  • Варна
Не ми е лесно да съм била около нея толкова години ... властна и командваща и имам чувството, че психически ми е повлияла много зле и не мога да мисля вече от този натрупан страх,  наистина се чувствам зле от това и не мога да се оттърся.

Някой да ти е казал, че ще е лесно?
Сериозно - дойде, изплака, казахме ти какво мислим от позицията на влюбени жени, на майки, като странични наблюдатели... Оттук насетне топката е в твоето поле и всяко приплакване вече досажда. Утре е неделя, много подходящо време за семеен обяд и изясняване на нещата.
И още нещо - не знам баба ти с какви очи ще седне на една маса с гаджето ти, ама ти с какви ще седнеш срещу майка му и баща му, ако научат... Че и те ще се почувстват огорчени веднъж заради детето си, веднъж заради самите тях.

# 99
  • София
Добромира, щом държите един на друг и осъзнаваш какво трябва да стане, направи го. Казали са ти, ограничаваш или ако се наложи прекратяваш контакт с бабата, говориш откровено с родителите и заставаш зад приятеля си. Знам, че е много по- лесно да се каже, отколкото направи, особено че си под влиянието на баба си от години, но именно заради това трябва да действаш веднага. Няма за кога и какво да чакаш. Тя ще те тормози, докато позволяваш, сама няма да се спре. В твои ръце е, ако ти стиска. Ако не, ние ще си пишем тук, но ти полза няма да имаш и ще си провалиш връзката, а баба ти ще продължава да ти контролира живота.

# 100
  • Шотландия
... В моето семейство баща ми беше склонен към разправии. Но когато отраснах - като почне разправия, съм му казвала - не желая да си губя времето и да слушам скандали - като се успокоиш и прецениш, че можем да говорим спокойно, тогава ще се върна. Това се казва на излизане, на вратата. Дори не съм живяла с друг тогава - просто излизах навън. .....

Стана ми интересно - и после се връщаш да спиш в същата къща, под покрива на този човек (баща ти), евентуално той те е и хранил (ако си била ученичка)?

Да. Това, че ме е хранил, не означава,  че трябва да позволявам да ми вдига скандали и да ме тормози. Бях вече студентка, не ученичка, но пак бях на родителска издръжка.  Баща ми се опита да ми каже, че докато ме храни и т.н., но обясних същото. Аз го уважавах, но уважението не включва понасянето на скандали. Говорех с него с уважение до началото на скандал, после просто излизах. За скандал са нужни поне 2ма.

# 101
Значи четох, четох..
Явно момчето е много наивно. Няма начин иначе да търпи толкова време да е "тайна" Унизително е. Друго е да се е запознал с родителите ти и те да не го харесат, съвсем друго е да е скрит, несъществуващ.
Или има нещо което наистина се крие и за сега така е добре и за двама ви. Няма значение какъв е- помак, албанец или индианец. И аз ще кажа няма начин за две години  са не си разбрала Как се казва, какви са имената на родителите, на сестра му. Ти ходила ли си в неговия град. Видяла ли си близките му.
Дали само заплахата на бабата те спира?

# 102
Добромира, щом държите един на друг и осъзнаваш какво трябва да стане, направи го. Казали са ти, ограничаваш или ако се наложи прекратяваш контакт с бабата, говориш откровено с родителите и заставаш зад приятеля си. Знам, че е много по- лесно да се каже, отколкото направи, особено че си под влиянието на баба си от години, но именно заради това трябва да действаш веднага. Няма за кога и какво да чакаш. Тя ще те тормози, докато позволяваш, сама няма да се спре. В твои ръце е, ако ти стиска. Ако не, ние ще си пишем тук, но ти полза няма да имаш и ще си провалиш връзката, а баба ти ще продължава да ти контролира живота.

Благодаря Ви, наистина ми е писнало и той ми е предлагал да заминем някъде в чужбина да се махнем от всички, но това ми звучи постоянно да бягаме, макар, че така искам да се махна от всички в момента.

# 103
Само си за чужбина ти, каквато си разглезена. Какво ще работиш? Завърши си образованието. В никаква безизходица не си, вземи се в ръце.

# 104
  • София
Ох, Боже, в чужбина ще бягате! От какво бе, хора, да не сте престъпници? Ти съвсем на сериал го обърна, с елементи на трилър. Създаваш драми от нищо, тормозиш се без нужда и още по- зле, тормозиш приятеля си, вместо да скръцнеш със зъби на баба си.
Ами, сори, ама ти просто си слабохарактерна и май, май донякъде те кефи да има драма и тръпка.

Общи условия

Активация на акаунт