Обсъждане на имотни обяви-22

• 53 104
  • 761
  •   1
Отговори
# 75
Нова съм в имотните въпроси. Може ли някой да ми обясни за какво плащам на брокера 3%, че съм се съм се ядосала ?!?

# 76
Нова съм в имотните въпроси. Може ли някой да ми обясни за какво плащам на брокера 3%, че съм се съм се ядосала ?!?

Плащаш комисионна, той е посредник между купувача и продавача, съдейства за сделката документи и гледа за интересите на всяка страна. Много от продавачите са заети и нямат време и не искат да се занимават с клиенти и огледи. Ще се пазариш на 2%.  И аз не ги харесвам брокерите, но това е практика по целия свят, а ние им се ядосваме защото сме леко стиснати или ни идва малко нанагорно

# 77
3% БЕЗ ДДС, ако не си прочел/а малките букви (а брокерът свенливо е спестил устно тази "подробност"). Или ако евентуално не ти е направил отстъпка в размер на ДДС-то.

Много пъти е обсъждан въпросът - често тези пари ги дължиш само,  защото те е завел в имота и те е свързал с продавача. Това не значи, че няма и брокери, които си вършат съвестно работата. Но такива примери сме чели в обратната посока...

Куин пропуска "трябва" - трябва да съдейства, трябва да гледа за интересите и т.н.

# 78
  • София
Едно нещо не мога да свикна по темите, и това е мрънкането.
Що прозорците били такива, що вратите онакива, що тухлите не знам какви, а спалните не знам какви, а изложението що такова, а гаражите онакива, па брокерите, па строителите, па собствениците на земята, па купуващите по много апартаменти.
Ми свят свободен, демокрация, пазар широк, намерете си без брокер. Аз така направих.

# 79
От това, което видях до тук, брокерите са навсякъде. Обявите в имот.бг са главно от тях. В същото време, не оставам с впечатление, че след като им плащам правят нещо за мен. Даже напротив, един най-безочливо ме излъга!

# 80
  • София
Ако не правят нещо за теб, значи не ти трябват. Къде е проблемът.

# 81
Куин пропуска "трябва" ...

Мандаринка аз казвам каква по принцип е функцията и трябва да изпълнява брокера и трябва клиента като плаща и договаря да ги изисква тези неща, моя брокер даже четеше и следеше сделката на нотариуса когато я изповядваше

# 82
Куин пропуска "трябва" ...

Мандаринка аз казвам каква по принцип е функцията и трябва да изпълнява брокера и трябва клиента като плаща и договаря да ги изисква тези неща, моя брокер даже четеше и следеше сделката на нотариуса когато я изповядваше
... Боже...

# 83
Тангра, може би е така, но няма оферти без посредник. И в Базар и в ОЕлЕкс е пълно с фалшиви обяви, в Ало пак са брокери.

# 84
  • София
Е, щом няма оферти без посредник ... Значи брокерите, все пак дават нещо.
Може и в строеж. Повечето строители продават директно.

# 85
Брокерите са навсякъде, дори и да искаш да продадеш сам не ти оставят избор-звънят всекидневно и наглеят, дори си мислят, че си им длъжен да работиш с тях. Аз когато имах нужда избрах агенция звъннах и си уредих среща, подписах посреднически договор и около 3 месеца ми търсиха наемател за офис. То бяха обяви в интернет и плакати с под наем, но все пак успяхме да намерим подходящият наемател. Понякога помагат , но понякога стават много нахални и не ти оставят избор.

# 86
Е, щом няма оферти без посредник ... Значи брокерите, все пак дават нещо.
Може и в строеж. Повечето строители продават директно.
,,Дават,, в случая не е точната дума, а при строителите в повечето случаи всичко е продадено на тъмно зелено. На практика вторичен пазар без посредник няма. До този извод стигнах АЗ...

# 87
  • София
Аз знам за много хора, купуващи от строители. Също и тук във форума са писали много хора, купуващи от строители.
Да, не седят с хляб и сол и 1000 апартамента, да чакат да се появиш като клиент, но това е положението, пазарът е труден.
Трябва човек да прояви самоинициатива, да ходи да повиси по строителите, да им се помоли, да ги навестява и така рано или късно ще си намери апартамент. И то без комисионна.
Няма как да капят от небето.

За брокерите, щом ти дават координати на продавач, които не можеш да си намериш от друго място, значи все нещо дават. Дали струва 3%, отделен въпрос. Но това е положението.

То и в пустинята може да има някой търговец, да продава чаша вода по 100лв. Ти да питаш, що по 100, ми не по 5лв, какво ти е дал толкова.
Пак се повтарям, ако "НИЩО" не ти е дал, то няма какво да го мислиш.

# 88
Има си сайтове за продажби на зелено, дори и с брокери но е без комисиона. Не ги знам, сигурно имат някакви договорки със строителя. Но там пък много хора проблема им е че ще стане след 1-2-3 години и не им се чака 12-24-36 наема.

# 89
  • София
Е, то не може и колело и море.
Не може и тая работа до края, и оная пак до края.
Като искаш без комисионна, трябва да си готов и от теб да мине нещо.
Ако нямаш нищо специално, което да предложиш на пазара, като участник, кое те кара да мислиш, че Вселената ще се загрижи да ти изпълни желанието, като на най-специалното същество? Само защото Паулу Коелю го е казал!?
Теорията е едно. Ралният свят, друго.

Купуването на апартамент е работа на пълно работно време. Иска се да поизносиш обувките, да поначупиш краката, да пообикаляш "дупките".
Те и брокерите това правят, де. Ама нали нищо не правят...

Общи условия

Активация на акаунт