ОСМИ клас 2020/2021 - Пролет пукна, осмокласник към училището хукна 😉

• 31 646
  • 771
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Момичета, японското МОН, японски културен институт, Токийкси университет и т. Н. организира конкурс за есе от 700 думи на тема What is life. На японски, английски или френски. Има парични награди. Ако някое от будните деца иска, да участва, ще стискам палци. За подробности : https://www.goipeace.or.jp/en/work/essay-contest/

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 20:45 от luba_rizova

# 181
  • Между гори и планини
Не мога да отваря линка, иначе Стивън може да участва с английски.

# 182
# 183
  • у дома

Не змам как може да гледам две деца, и да са различни като ден и нощ

И при мен така,а даже са от един и същи пол...

# 184
  • Между гори и планини
Благодаря! Ей сега с тия награди ще му дойде музата 🤣
Националното на Кеймбридж  от този, се мести другия месец.

# 185
И моите са различни, но ги обединява това, че доста ги помръзва. Леля им ме успокои, че поне едното е завършило основно образование:sweat_smile:

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 05:31 от Amanda.D

# 186
  • sofia
И моите са различни, но ги обединява това, че доста ги помръзва.
   А то тогава са роднини и с моя😄😉

# 187
  • София
Френските майки от ФЕГ, чули ли сте за такова директорско контролно при нас?
Иначе по темите - кафе не е пробвал, не е изявявал желание пък и аз не съм се сещала. От алкохола е пробвал бира и шампанско на Нова година, което доста му хареса. Много ме тормози, че пуша, уж е върл противник, но знае ли се. Дано не пропуши. Енергийна напитка е пробвал, но не му харесва.
Вчера след училище част от съучениците му са се разхождали и моят го е яд, че не е бил с тях. Не са ги изпитвали, но то и часовете са били намалени. И да ви кажа много е гот да си има гадже от класа Simple Smile Веднага след часовете девойчето му снимала всичко, което са взели вчера и му го е изпратила, та още в три Митко вече беше с написани домашни. В предишния клас като отсъстваше звънеше на сума ти деца за домашното и много пъти така и не го получаваше. Абе страхотна е девойката пу-пу.

# 188
Да, Мони, и при нас се е споменавало "голямо" контролно в края на годината. Но дали класната ще го направи или е директорско, не зная.
Ния е без глас след вчера и с болки при преглъщане. Реве. Иска си на училище. Спрях я, за да не създава притеснения. Няма никакви симптоми на ковид, но й пуснах антигенен тест - отрицателен е и тя едва ли не реши, че може да тръгва към фег веднага, но я спрях и сега страда много. Вероятно вчера е паднало голямо пищене от радост Simple Smile

# 189
Мария, при натоварване на гласните струни може да се получи болка при преглъщане и да падне гласа. На Моника й се е случвало, когато ходеше да пее в една вокална група. Лекарката препоръча калциев глюконат тогава, плюс медикамент, който използват певците в такива случаи, но не помня името му.
Бърдо да й минава на Ния!

# 190
Аз не спирам да се самообвинявам, че се поддадох на паниката и им пуснах тестове за едни болки в корема. И ги подложих на риск от заразяване. Ако не бях бързала да ходя  до ЛЛ за бележка, нямаше да разбера за други болни  деца и нямаше да действам толкова бързо. А и кофти беше съвпадението, че и двамата ги боли.
Мария, да минава бързо на Ния!

# 191
  • о`майна лунна нощ е
А аз ще се похваля, че са ми осигурили пропуск като придружител за състезанието на набора. Вчера на тренировките успях да хвърля едно око и видях хореографията, че не ги бях гледала с новата му партньорка. Такава брутална разлика има от първите му дни в залата през далечната 2013 г. Какво заблудено подскачащо топче беше, а сега ... близо 1,75 м., слаб, висок, бърз, рязък, точен в ритъма. Ама тихо - не му казвайте, че съм се надула като листна въшка в момента. Няма значение какво ще стане на състезанието. То и не са го кръстили такова, а фестивал, но ще има оценяване. Важното е, че ходи с желание, че се чувства добре и в свои води и че има самочувствие.

Обаче с училището ... ох. Чакам някоя недвойка или както се изразява "нещо различно от две". Не се е зашнал да учи сериозно, а от вас разбирам за потенциални изходни директорски изпитвания по езика. Не съм разбрала в нашето училище да се процедира по подобен начин, но е възможно да има нещо такова. Ще го накарам да пита.

# 192
  • София
Аманда, хич не се обвинявай за нещо минало, което така или иначе не можеш да промениш.
То и ние се навряхме в централната лаборатория на Цибалаб с малкия една неделя преди месец  и нещо за микробиология на секрет от носа и аз си пуснах тогава количествения за антитела. Но нищо не ни се е случило. Вярно, че вече сме го преболедували преди време, но все пак. А и там си стояха на широко отворени прозорци през цялото време в лабораторията.
Ния да оздравява бързо!
Кафета, цигари и алкохол не предлагам. Айде няма нужда баш аз да му ги навирам в ръцете Simple Smile . Като порасне още малко - към 16, ще му обясним да не смесва алкохолите, ако тръгне да пие на някой купон.

# 193
И аз така се почувствах преди години с големия, след като го преместиха в големия състав по народни танци. Мислех вече да го спирам, че ми изглеждаше смешен и без чувство за ритъм. Но бях шокирана след първия им концерт. Беше до рамото на по-големите, мъничък, но не им отстъпваше. Сега с наборката танцуват заедно, но кога ли ще имам възможност да ги гледам...
За писането - наборката си промени почерка в 4 клас, но големият още си изписва буквите като в първи клас, но много по-грозно.
Алкохол - наборката не харесва, само бейлис. Пие мляко с нес всеки ден. Големият от тази възраст пиеше алкохол по купони. Разумно. Два пъти се беше изпускал в началото, та си го прибрах повръщащ. Сега също пие само на купони. Вкъщи понякога бира с баща си.

# 194
  • София
Аманда,  по час- два в градския транспорт според мен риска е далеч по-голям отколкото  на бързо минаване за тестване.Не се обвинявай и измъчвай.Няма как да се опазим на 100 %.Те досега не са живели под похлупак в стерилна среда.
За глас- Гелоривойс- съдържа хиалурон- за смучене - едно лигаво с вкус на череша. Друго е на боарон- ХОмеовокс и хомеожен 9
Аз днес регистрирах първото си участие в логистиката за учебната година .ХОдих за сефте да закарам  щерката на училище, защото баща й беше зает служебно.Днес ще има яко тестове, изпитвания , проверки  и какво ли не...Чакам с нетърпение отзивите след днешния ден

Общи условия

Активация на акаунт