ОСМИ клас 2020/2021 - Пролет пукна, осмокласник към училището хукна 😉

• 31 624
  • 771
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Гледах я Неда. Много естествена. Хубаво впечатление ми направи, че говори дълго и обяснително. Много хора на подобни интервюта отговарят кратко и им вадят думите с ченгел от устата, а тя имаше какво да каже, което всъщност е важното за зрителя.

# 271
  • Sofia
Момичета, някой наясно ли е с отварянето на моловете отпада ли ограничението за придружител на непълнолетните? Четох последната заповед, но това не е упоменато.

# 272
  • София
И младежът вчера прави контролно по математика. Не е решил 2 от 20 задачи. Каза, че нещо го затрудняват задачи с разтвори.
Пратих му това за есето срещу парична награда, но и тя не можа да го мотивира да седне да пише есе Smile .
След малко ще ходя до мола и ако не забравя, ще погледна стои ли още залепена бележката за под 18 без придружител.

# 273
  • Между гори и планини
Моя също не искаше да участва с есето на английски,  докато не му казах за наградата,  и не се разбучах,  а баща му не го погледна лошо. Всеки път е - защо да участвам, като ще ме победят. Направо полудявам от такива пораженчески мисли, преди още да влезе в боя, той е победен. Сега обсъжда темата и различни варианти.
П.п, учителката по български ми писа, поиска телефон за връзка. Ще ме звънне след 30 минути.

# 274
  • Велико Търново
Ох, Бисе, благодаря за есето 😘ще го прочета на щерката, сигурно ще каже,, това сякаш аз съм го писала,,. Признавам, че хич не я стимулирам в решаването на задачи, тя от 6 клас насам е твърд бетон 5-ца и нямам нито илюзии, нито виждам смисъл да я натискам за 6. Толкова може. Аз съм много боса в тази наука и искрено се възхищавам на математиците. Дъщеря ми учи езици с лекота, въпреки,, недъга,, с математиката, но виждам как неразбирането там влияе например върху физиката. Туй, види ли числа и започва да се чеше там, дето не я сърби.
В училище само днес имат тест по английски, но той е регулярен, след приключване на съответният unit. По друго не са им давали контролни, за другата седмица не знам. По философия има 5 на теста, и то само за 1 грешка, ядосва се много, ама аз го раздавам,, дзен,, - нищо фатално няма 😉

# 275
Моите разсъждения за математиката са, че тя развива логиката и създава тренинг за анализ на информация и връзка между данни. Виждам го като резултат при моето дете след 3 години много задачи без да е изявен математик. А тези способности помагат във всяка област, включително и за ученето на езици. За МАТ съм безкомпромисна 😉
Абсолютно. Това е едно от фундаменталните познания, без значение в коя сфера ще се развива човек. Това съм им го обяснила 100 пъти на моите. Без да е нужно за са изтъкнати математици, това се учи старателно и точка.

# 276
  • Sofia
След малко ще ходя до мола и ако не забравя, ще погледна стои ли още залепена бележката за под 18 без придружител.
Благодаря!

# 277
Бисквитка, все едно Моника описваш😀
Ако ти си боса по мат, то тогава аз съм хем боса, хем гола.
Сраааамммм!☺️

# 278
  • Между гори и планини
Ох, един час разговор с учителката по български. В началото беше приела отбранителна позиция, но мисля че се разбрахме.  Щом половината време говорихме на един език, с разбиране,  чувство за хумор, литература и мечтите на децата. Смятам, че разбира,  че мечтите на Стивън са и след гимназията  и не са свързани с преписване,  а с учене. Добре е, че съм работила с много учители в книжарница с учебни помагала,  винаги намираме общ език. Освен това ясно й казах, че докато са онлайн всичко чувам,  да се знае. Ох...

# 279
  • София
Погледнах два от входовете на Парадайз. Няма бележка за ограничение на лица под 18 години да влизат само с придружител, а преди дни със сигурност на единия имаше. Та или е отпаднало, или вече не се спазва.

# 280
  • софия
Доня, хубаво е че сте изчистили недоразумението и че си спокойна, че си направила това, което си можела за това.

По-късно ще ходя до Сердика. Мога да погледна за надписи там. Но си мисля, че ако е в заповедта, дори и да няма надпис, няма да ги пуснат. На хранителните магазини няма бележка за коридора, но се спазва Simple Smile

# 281
  • Между гори и планини
Да, понякога родителска, добронамерена намеса е наложителна. Аз винаги съм на страната на учителя докато защитавам ученика. Без с рогата напред,  така не става. Ще се роботи и върху страховете му, самочувствието. Ще ги преодолее със знания и идеята,  че учителката не канибал. Но в началото беше си подготвила пледоария за защита, само че и аз няколко дена говорих сама със себе си и се бях подготвила. Стигнахме до извода,  че и двете сме на едно мнение. Така, че всичко е в ръцете на ученика.

# 282
  • София
Здравейте,
отново като гостенка пиша при вас, с една молба. Има ли някой, който е доволен от фото албума от завършването на 7-ми клас?
Навсякъде са се навъдили непрофесионални фотографи със скъпа техника и без грам мисъл, желание, опит. Офертата към нас е с неприемлива мостра.
Моля, препоръчайте ми фото-ателие, може би на ЛС, за да не разводняваме темата. За София.

# 283
  • софия
Скрит текст:

Аз съм супер доволна от нашите, както и голяма част останалите родители.
Правени са от фрийлансър. Същото момиче прави албуми и в друго училище. Мисля, че и те бяха доволни. Цената им, обаче, не е като на масовите, които правят на конвейер.
Скрит текст:
Това е момичето - https://www.facebook.com/isabel.basmadjian

Момичета, може ли да ми препоръчате добър сърдечен лекар.

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 14:37 от zvаnchе

# 284
  • София
Сутринта по ТВ даваха репортаж от The Mall и казаха, че децата трябва да са с придружител.

Коридорът за възрастните го мярнах в последната заповед и още го има.

ЗаСлон, не мога да помогна с фото. нашите нямаха албум, а снимки на диск, по няколко кадъра на всяко дете. Един баща любител фотограф ги прави.

Общи условия

Активация на акаунт