ОСМИ клас 2020/2021 - Пролет пукна, осмокласник към училището хукна 😉

• 31 583
  • 771
  •   1
Отговори
# 540
Действай според това, как ще се чувстваш комфортно.
А как е младежът?
Карльослушка ли?Simple Smile Може ли да го поразходя и аз?Simple Smile

# 541
Младежът е навън с приятели.
Карльо слушка много много:heart: И си е научил, и се е наспал Simple Smile

Последна редакция: чт, 22 апр 2021, 05:32 от Amanda.D

# 542
  • у дома
Моето от вчера приключи с тази ротация-с ужасна хрема и гпавоболие е-отварят често прозорците,а от онези дни си беше хладно,а той седи до прозореца и явно е изстинал...вчера сутринта го изпратих без да му има нищо,но след 2 час му е протекал носа,а на него и без това му е проблем маската заради астмата и му е станало лошо в час и госпожата му е наредила да си тръгва.Личната даде направление за пср-отрицателен е,но ми е доста притеснено.

# 543
Аманда, казват, че животинките прилимат на стопаните си. Добрички!❤

Светле, бързо да му минава на младежа!🧙‍♂️  Може и от течението да е, а и с тази маска и астма... Един съученик на М., който също е с астма, вчера се е почувствал зле по  ФВС и е повърнал. Днес е бил добре.

# 544
  • София
В момента има и някакъв друг вирус с хрема според мен.
Миналата седмица колежката ми пристигна с течащ нос на работа, и аз се разсърдих. Понеже веднага си представих как аз също се сдобивам с хрема, после дружно започват да подсмърчат мъжът ми и дъщеря ми, и така сбогом, две седмици училище.
Това е във връзка с поста ми за полудяването по-горе.
Не ще да беше Ковид, на никой друг нищо му няма, а то всички в офиса сме с първа доза ваксина, ама аз се разхождах известно време като буреносен облак.

# 545
  • Между гори и планини
Ах, момичета,  моя благоверен го хвана гърлото.  Стискайте палци да не е китаеца, че в петък трябва да си прави PCR тест и в неделя да лети към родината.
Моя учи, съвестно и то много тая година,  лятото си ляга към 10.30, зимата около 9ч, с изключение на дните когато учи до 11-12ч. Но това е много рядко. И той е имал случай до не може да спи от някакво притеснение , веднъж спомена че се е събудил в 3 посреднощ и до там е бил със съня. Прибра се от училище и направо го тресеше и легна да спи.
Приятелката ми от Германия ми се обади ревяща и притеснена. Имало опасност социалните да им вземат едното дете. Било задължително 2 пъти седмично децата сами да си взимат проби за ковид. Сина й е голям и го прави, но малката отказала и сега са ги заплашили не с непризнаване на срок или година, а направо с отнемане на детето. Нова са уважавани хора, образовани, с много добри професии и над средния стандарт. Обмислят бягство към България. На къде отива света....

# 546
  • София
Роднини на мъжа ми се прибраха от Норвегия след нова година, заради такава опасност. С три деца са, двете малки са родени там. Над 10 години живеят и работят на север. Той е IT, тя си е била вкъщи с децата. Не съм разпитвала по каква причина точно, но казаха, че нещата по света излизат извън контрол. 😒
А миналата година познати се прибраха от Финландия, пак по същата причина. И двамата са с добри професии, заминаха от тук с договори за работа.

# 547
Моите и на тест ги подложих:grinning: за болките в корема. Според големия чувството е на лек гъдел, никакъв проблем. За него няма драма и всяка седмица да ги тестват в училище. Малкото каза, че е отвратително- вкарвали ти някаква течност. Брат му отвърна, че е спирт.

# 548
Нека си дойдат в България, тука ни мерки има, ни вирус. Всеки си прави каквото си иска, рай.

# 549
  • София
В онзи свят обаче, пробите за Ковид при децата от месеци са с някакъв тест със слюнка.
Като се тегли чертата, десетокласната ми племенница в Австрия е ходила на училище т.г. колкото и нашите тук. От известно време е тръгнала на частни уроци по пеене, понеже дистанционно това съвсем не става.
Опасявам се, че като му дойде време тези наши сегашни дни да се превърнат в история, летописците ще квалифицират реакциите на обществата ни срещу Ковид като огромна глупост в умопомрачителни количества.

# 550
  • Между гори и планини
Те в скандинавските страни доста изплискаха легена. И приятелят ни французин с жена българка бягат от Швеция малко след раждането на дъщеря им. Обсъждали сме темата много. Не искат и да чуят за там, и те много образовани с добри професии.
Приятелката ми от Германия е омъжена за германец, децата им са родени там.

# 551
Моята позната лекарка с детето си в Германия пък няма никакви проблеми в Германия. Спазват си всичко, спазват си графика за училище, единствено на детето му е скучно.

# 552
  • София
Все си мислех, че са силно преувеличени тези неща с отнемането на деца. Но явно не са. Аз не бих могла да живея с този непрекъснат страх. Като знам колко съм емоционална и как повишавам тон... все някой съсед ще ме изпорти Stuck Out Tongue Winking Eye.
А малкия изтребител, дето го гоня по улиците, да не се хвърли пред някоя кола, изобщо няма да го коментирам. Него на моменти го нарамвам и напускаме шумно с викове и крясъци (от негова страна) Joy.

# 553
Грийн беше споделила в темата за Ковид, че вече на пазара има тестове със слюнка на приемлива цена.
Би могло да се въведат в училище и децата да си  ходят присъствено. Само масово тестване може да ни върне към по- нормален живот. И спазване на карантината..

Последна редакция: чт, 22 апр 2021, 05:33 от Amanda.D

# 554
  • София
Освен няколкодневна командировка в Швеция преди време, други впечатления нямам. Симпатични и много разговорливи като се има предвид, че са скандинавци. Много разумни ми изглеждат в настоящата ситуация.
За отнемането на деца - подозирам, че просто иде реч за взаимно неразбиране при сблъсък на различни култури и темпераменти. Често си мисля, че ако онези тихи и по-интровертни хора чуят някое и друго Скандале Гранде с тийнейджърката ни у дома, наистина ще си помислят, че нещо не е наред. Пък то просто по нашите географски ширини като се ядосаме, си викаме колкото ни глас държи. 😆
ПП: Сетих се за нещо много смешно. Преди доста години приятелка на сестрата на мъжа ми, също българка, омъжена за австриец, се развикала яко при някакъв скандал. Мъжът ѝ мълчал, мълчал, пък по някое време извикал по телефона Бърза помощ, понеже бил убеден, че жена му е получила тежка нервна криза. Лекарите пристигнали след 10 минути, пък то се случило, че тя им отворила, поговорила си с тях и накрая глобили пича с не знам колко евро за фалшив сигнал и напразно разкарване на линейка.

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 22:20 от Red

Общи условия

Активация на акаунт