ОСМИ клас 2020/2021 - Пролет пукна, осмокласник към училището хукна 😉

• 31 579
  • 771
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Да де, ама не мисля, че един отказ, дори и на родителите да е, да не е на детето, за това беузмство, е причина да го вземат социалните. Айде малко да слезем на земята и да се сетим за какво говорим. В края на краищата, хем натискат и плашат децата, хем плащат родителите, хем унищожават образованието, а накрая и дори детето да не иска да ходи на училище по някакви в случая наложени тъпи правила, дай да го вземем. В повече е. Просто обществото съвсем забрави какво е това права, задължения, личен и обществен интерес. Тотално объркване на ценностите. Кому ще донесе добро това??? Нима е в интерес на детето? Тези неща стигнаха твърде далеч и е време да се спре вече. Това, е просто една болест. И гъза и свободата и парите и бъдещето се взе от целия свят, е, случайно без най-богатите, и накрая дайте си детето.
Иначе и аз си мислех, че е преувеличено, но имам приятелка в Норвегия, каза, че са взели детето на нейна близка (за няколко месеца), защото съседите я видяли да му се кара. Тя, не му се е карала, но бидейки сръбкиня, така е говорела, за норвежците е било скандал. И дали сигнал. И взели детето. Върнали го, то май не е баш да вземат за постоянно, но ми обясняваше какво се прави, абе не е ок. Не виждам защо това ще е полезно.
Ама света няма да го оправим, понякога е хубаво да си живеем в нашата кочинка.

# 556
  • София
Ужас. Те тука, ако почнат да ги прибират за едното каране, няма да има къде да ги съберат Joy.

# 557
  • София
Ти остави за едното каране, ами и без каране ще го вземат...
Тези хора не са чували как говорят гърци, италианци, българи, роми... На екскурзии не ходят ли? 😂

# 558
Според едно изследване на УНИЦЕФ всяко второ дете в България е било жертва на някаква форма на насилие.

# 559
  • Между гори и планини
Ужас, аз с моите добре развити бели дробчета от хорово пеене и свирене на кларинет,  силен глас като глътнала микрофон... не съм за там! Аз когато съм най-ядодана нямам глас, пада. Буквално шепна. Викам ли, крякам ли, значи всичко е наред.
Може би всяка част в Немско  е различна. Събрали са се много родители на конституция с адвокат и ще пускат жалба за нарушени права, липса на демократичен и личен избор... дебела работа. Иначе и те са съвестни, изпълняват всичко. Но вече им искат отрицателни тестове и да отидат на фризьор,  или в магазин различен от хранителен. Дано тая лудост не ни настигне!

# 560
  • София
Аха, ами тъй де, чакай да си припомня назад в страниците, кой и как наказваше ... 😉

# 561
  • Между гори и планини
Ти остави, ами ги караме и да учат! 🤣 И домашни задължения имат - детски труд , ала бала... Нали в Норвегия било забранено да ги карат да учат, да си лягат на време...

# 562
  • София
Вижте какво, ако някой все пак реши да се мести в Норвегия или околности, да не се притеснява, ами да ми се обади. Ще му дам системен детайл за шумоизолация със всякакви авангардни акустични мембрани, който перфектно работи между зали в кина с онези гърмящи и фантастични децибели.
Нищо няма да чуят норвежците от вашия дом, пък ако ще и с фунии по стените да подслушват. 😁

# 563
Макар скандинавския начин на живот да в много близък до моя темперамент, си седя тука, не там. Сега, който не може да се съобразява с правилата в някоя държава, какво прави там? Както казах, само тука е анархичен рай.
В крайна сметка и децата разбраха, че е пандемия, правят се тестове, тъпо не тъпо, правиш и толкова.
В България нямате досег с такива среди вероятно, но нима имате илюзии за адекватни реакции при насилие над деца? Аз нямам.

# 564
  • София
А сега сериозно, преди време се опитах да събера информация и много четох за Барневернет. Не мисля, че има проблем. Хората наистина си вършат работата и случаите с неправомерно отнемане на деца са много, много малко. Винаги стават грешки, а и нищо не може да работи съвършено в този свят.
Преекспонирането на "норвежката тема" според мен си е чиста проба фалшива новина, дирижирана от определени кръгове в международен план, ама да не захващаме тая тема, казвала съм си, че съм русофоб.

# 565
  • София
Истина си е това за Германия и тестове на всяка крачка.
Не знам какви слухове витаят в пространството за след 17.5, но вчера 📦 гледах математика по ТВ и каза, че още от другата страна числата ще започнат да скачат, а след Великден още повече....

# 566
Аз изтрещях от това стоене вкъщи. Чувствам се отговорна за всяко действие или бездействие на децата, а реално не правя нищо по въпроса Simple Smile
Само ги наблюдавам и анализирам.
Леле, това все едно аз съм го писала.  

Силно се надявам вече с това спускане надолу да е за последно и май да се нормализират нещата нацяло. Моята започна да крои планове за парти за рд през юни в задния двор и да кани класа. Списъци на игри, плейлисти... горките. Миналата година покрай локдауна и матурите нямаха купон.

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 23:00 от Cygnus

# 567
Cygnus, дано се нормализират!
Ние никога не можем да приемем системата за закрила в страни като Норвегия, защото имаме много висок праг на толерантност към насилието. Не е само до темперамент, това са наслагвани с години модели. Във връзката дете - родител се приема, че властта е във възрастния, детето е негова собственост и може да прави каквото си иска  с наследника.  За българите физическото и емоционалното насилие над детето не са проблем, те са част от възпитателните методи в името на добруването на бъдещите възрастни. Покрай  приемането за норма на възпитателните шамари,  на затварянето в стая, на игнорирането и т.н,  много рядко се подават сигнали за сериозни форми на насилие.  Защото обикновено приемаш, че съседите си бият системно детето в името на това да стане отговорен човек.  А е ясно колко отговорни растем и колко подредена ни е държавата. В повечето случаи коригираното поведение, което е резултат от възпитателната роля на шамара, се проявява само пред насилника. Той остава с впечатление, че методите му работят, но навън детето също става насилник.
Да не говорим какво следва и след подаден сигнал. Много малко квалифицирани хора да изслушат детето, почти никакви възможности да го направят в щадяща психиката среда. Появяват се вече сини стаи, но няма стандарт и са малко.
Ако бяхме чак толкова успешни възпитатели, децата ни щяха да бъдат на челните места по резултати в образованието, да растат съвестни работници и спазващи правилата. Случаите на насилие в училище и на улицата също биха били малко. Нямаше да се пребиват до осакатяване хора, които са демонстрирали с шалче, че са от футболен отбор, който не харесваш.
Хубавото на нашата система е, че винаги са приоритет родителите и роднините на детето. Но почти не съществуват програми, с които да се работи с родителите за подобряване на родителския капацитет. Приема се, че всеки знае най-доброто за детето си, а понякога очевидно не е така.
Позната ми разказа как при тях поне няколко пъти са идвали социалните служби, за да разберат защо детето им изостава на ръст и килограми от съучениците. Проверявали са ги дали го хранят добре, има ли възможности за спорт и т.н При положение, че и двамата родители са ниски.До отнемане на детето не се е стигнало, установили са, че се полагат правилни и достатъчно грижи.

Последна редакция: чт, 22 апр 2021, 06:42 от Amanda.D

# 568
А какво правим 05.05 и 07.05?
При нас нищо не казват, а по плана за връщане в училище тези дати май ги нямаше упоменати.
Учи се. Тогава са 9 и 12 клас.

# 569
Amada, моят син има сериозни проблеми с килограмите и тази работа я свърши ЛЛ. Ама не само да ни разпитва, а и пусна изследвания.
Наши приятели са в Норвегия, идват си всяко лято с децата за по месец и тогава дечурлигите на село са кон стоп заедно. Та тяхното мнение е, че деца не се отнемат без причина. Вече имат две семейства българи, на които са отнети по едно от двете деца за 3м. И в двата случая се касаело за проблеми между родителите, които ескалират и дават недобро отражение върху децата.
Моичкият като чу за 17 май и каза - Супеер! Искам за постоянно, защото сега нямаме време да се на говорим от контролни!
В началото дори не искаше и да ходи, мрънкаше!

Общи условия

Активация на акаунт