ОСМИ клас 2020/2021 - Пролет пукна, осмокласник към училището хукна 😉

• 31 583
  • 771
  •   1
Отговори
# 525
При нас детето държи повече на съня от мене. Той си ляга рано - към 9.30 и ако има възможност би спал по 11-12 часа. Но в случая не му се е получило...
Говорих с класната преди малко. Тя смята, че няма от какво да се притеснява от езика и от изпитване по френски. Че се справя много добре. Даже го похвали много с последното домашно- съчинение. Каза, че е написано по всички правила и му е писала шестица . Според нея наистина му се спи. Посъветва ме да му вярвам. Но потвърди, че е много разсеян и не слуша в час.

# 526
Моята девойка също не иска да ходи на училище. Моли ме да я освободя от днес до петък. Не й се получи. Казах й да свиква, че другия месец може да ги върнат за постоянно. Записах й час за очен преглед, че се оплаква от главоболие. При нея понякога от пренатоварване и повече емоции се получава. Но може и ДО да е дало резултат. Тя и без друго все на телефона на гледа нещо.

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 17:16 от Betty L.

# 527
  • София
Големият много държеше да си има 8ч. сън и си лягаше преди нас до 12кл. Сега е друга работа, но както и да е. Дребното винаги си е лягал последен, а сега подозирам, че пише или се мота до малките часове.  Обяснявам му, че сънят е важен за развитието и за представянето му, но колко ме слуша не знам.  Че файда от стоене цяла нощ няма особено, че на последното контролно по мат има 5,19, но се оказало, че госпожата объркала 10точки, та няма и 5. Не съм го разпитвала за нагласите за ПО този път, но си мисля, че не са се променили и го предпочита.

# 528
  • у дома...
Днес, в часа по математика, са правили разбор на оценките от контролното. Учителката е помолила следващия път, когато някой друг им решава задачите, поне да ги препишат, за да са с техния почерк. На някои работи е сравнявала почерците от изпратени домашни, защото е имала съмнения. Други пък били решени с фотомат. Тийновете все още си мислят, че са много хитри.

По БЕЛ са на Хамлет, утре ще имат тест върху синтаксис. Иначе ме зарадва с 6 по философия.

# 529
Вярно, че ни е още далеч, но преди малко показвах програмата за ПП по информатика. Заговорихме се нещо и му дадох да погледне. Само че в сайта на МОН са качени четирите задължителни модула, а си спомням, че бяхме говорили, че модулите могат и да са шест в зависимост от това дали са три или четири профилиращи предмета и как се разпределят часовете. Къде могат да се видят обаче двата допълнителни, избираеми модула? Те ясно определени ли са или всяко училище си ги определя, ако въобще се учат, де?

# 530
Обучението по избираемите модули се осъществява по учебни програми, утвърдени от директора на училището. Всяка такава учебна програма съдържа кратко представяне на самата програма, връзка на избираемите със задължителните модули ( идеята е да се надгражда), учебно съдържание на всеки от избираемите модули (теми,  очаквани резултати от обучението, нови понятия), специфични методи и форми за оценяване на постиженията на учениците.

# 531
Явно само аз се поддавам на капризи. Но и детето не ми остави особен избор- каза, че тръгва, независимо какви отсъствия ще му напишат, защото не издържа и ще заспи.
Очевидно наистина не е лесно при децата да се възстановят навици. Мислех си, че е като при възрастните и за няколко дни вече е същото. Мисля, че Бояна защитаваше в темата за ДО тезата, че именно навиците са най-важни. Те възпроизвеждат работна среда. А моето на този етап е абсолютно неподготвено за работна среда. Трябва да е самонает.

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 19:49 от Amanda.D

# 532
Аманда, чак пък да се поддаваш на капризи, не мисля. Като не се чувства детето във форма, престоят в училище в такова състояние е неефективен. Какъв смисъл има да е там само тялом.
Не са роботи тези деца, а и  сега им е времето да вършат интересни за тях неща. Едно време , когато бях ученичка, лафът " От сън спомени няма" важеше с пълна сила.🙂
А за навиците, за мен те са втората ни природа🙂

# 533
Бисе, при него явно само сънищата са му интересни. Понякога се чудя колко време отделя на това да се тюхка как няма да му стигне времето да се наспи. Но около мен има много Близнаци и всичките са такива. Сън, храна и чист въздух.

# 534
  • София
Побъркахме се и това е.
Само преди година и малко нямаше да има нищо необичайно в това някой да си тръгне от училище, щото нещо не се чувства добре.
А сега, особено родителите, сме се фиксирали като луди върху поредната стисната доза оскъден брой дни в училище.

# 535
Ред, на мен вече м стана трудно да се фиксирам в каквото и да е:-)
ИзтрещЕхме..

# 536
Аз изтрещях от това стоене вкъщи. Чувствам се отговорна за всяко действие или бездействие на децата, а реално не правя нищо по въпроса Simple Smile
Само ги наблюдавам и анализирам.

# 537
  • София
Аз също хич не съм на кеф.
А съм с обичайното си работно ежедневие в офиса.
Не мога да разбера какво става.
Явно всичко от последната година се трупа и в един момент - бам! - установяваш, че нещо не е като да си много щастлив.

# 538
Е, как не правиш?Simple Smile Наблюдение и анализ си е фина психологическа работа. Не е за всеки:-)

Аз съвсем сериозно нещо се бъгнах. На Автопилот съм. В началото на май месец ММ има юбилей и съм се отдала на организиране на партито. Мисълта, че ще съберем с приятни хора и ще се повеселим ме кара да забравя за  цялата лудост, която цари.Вятър ме вее на абаносов кон.

# 539
Joy
Бисе, да ти завиди човек:heart:
ММ ме съветва да тръгна от утре да работя всеки ден навън, защото тези драми не били нормални:grinning:

Последна редакция: чт, 22 апр 2021, 05:31 от Amanda.D

Общи условия

Активация на акаунт