ОСМИ клас 2020/2021 - Пролет пукна, осмокласник към училището хукна 😉

• 31 565
  • 771
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Fish, честит рожден ден и на теб!
Аз харесвам телците, спокойни, верни. За един съм омъжена,  друг съм родила ( големият ми син). Важното е манджа да има и са щастливи.
Малката ми дъщеря е теле, обича храната, но като си реши нещо е голям инат. Каките са лъвици и там е забавно Simple Smile
Имам един въпрос за пътуване в чужбина. Могат ли да пътуват наборите вече с личните карти, а не с паспорт?
Честит рожден ден ТуиГ на младежа и на Fish.

Интересно ми стана, колко от наборите си имат гаджета? При моите още ми се струва далечно, макар и да може да се заблуждавам. Simple Smile

# 631
  • София
Fish, честит рожден ден и на теб!
Аз харесвам телците, спокойни, верни. За един съм омъжена,  друг съм родила ( големият ми син). Важното е манджа да има и са щастливи.
Малката ми дъщеря е теле, обича храната, но като си реши нещо е голям инат. Каките са лъвици и там е забавно Simple Smile
Имам един въпрос за пътуване в чужбина. Могат ли да пътуват наборите вече с личните карти, а не с паспорт?
Честит рожден ден ТуиГ на младежа и на Fish.

Интересно ми стана, колко от наборите си имат гаджета? При моите още ми се струва далечно, макар и да може да се заблуждавам. Simple Smile
До 18год. могат да пътуват само с червен паспорт.

# 632
  • у дома...
Скрит текст:
Пловдивчани сме.
о`майна лунна нощ е-е-е-е ...
Не сте пловдивчани, майни сте Stuck Out Tongue Closed Eyes Heartpulse
Имам особена слабост. Не знам от тепетата ли е, но имате (или поне всички мои майни) прекрасно чувство за хумор и широка душа, а и сте някак леко горди така, ама не лошо горди.
Звън, ние майните, сме особена порода хора. Това благодарение на всички етноси и нации, владяли града ни - кой как е минавал през територията на България още от праисторически времена, си е оставял "семката". Все пак е селище от 7 000 години. А и няма друг диалект или език, който да има дума, равна по значение на "айляк". И Телец съм (това за протокола). Едно към едно със сина на ТуиГ.

# 633
  • о`майна лунна нощ е
Ина, в сайта на МВР сочат, че може и с ЛК.
Направо копирам разясненията от там:
"Малолетните българските граждани (до 14 г. възраст)  напускат страната с  паспорт, по смисъла на чл. 13, ал. 1, т.2 от ЗБЛД. Непълнолетните български граждани (навършилите 14 год. възраст) напускат страната с паспорт или лична карта по смисъла на чл. 13, ал. 1, т. 1 от ЗБЛД. Личната карта е документ за пътуване и преминаване през вътрешните граници на Република България с държавите - членки на Европейския съюз, както и в случаите, предвидени в международни договори."
Но остава изискването родителите да са декларирали съгласие за това. Т.е не може тийнът да си хване доброто настроение, личната карта или паспорта и да прескочи до Гърция на плаж сам и без разрешението на мама и тати.

Последна редакция: чт, 22 апр 2021, 18:03 от `ТуиГ

# 634
  • София
Ина, в сайтана МВР сочат, че може и с ЛК.
"Малолетните българските граждани (до 14 г. възраст)  напускат страната с  паспорт, по смисъла на чл. 13, ал. 1, т.2 от ЗБЛД. Непълнолетните български граждани (навършилите 14 год. възраст) напускат страната с паспорт или лична карта по смисъла на чл. 13, ал. 1, т. 1 от ЗБЛД. Личната карта е документ за пътуване и преминаване през вътрешните граници на Република България с държавите - членки на Европейския съюз, както и в случаите, предвидени в международни договори."
Но остава изискването родителите да са декларирали съгласие за това. Т.е не може тийнът да си хване доброто настроение, личната карта или паспорта и да прескочи до Гърция на плаж сам и без разрешението на мама и тати.
Възможно е да има някаква промяна. През 2019г. сме пътували до Гърция с дете на 16г. с червен паспорт и пълномощно от родителите(те не пътуваха с нас). Съветвам те да се обадиш и да ти потвърдят може или не. Ако не е проблем сподели после. Simple Smile

# 635
Бети, страхотен е младежът! Красив, стилен, елегантен!

Фиш, и тук да те поздравя за празника!🍾 Честита да си!

Мм е теле, Моника - лъвица, смея да твърдя, че  с лъвовете се разбирам много по- лесно🙂

Алиа, и на мен ми се струва много далечно сгаджосването. Дечко е още по отношение на гаджетата. Не е имала досега гадже, а и не се задава такова на хоризонта.

# 636
  • София
Туиг, да е жив и здрав младежът! Много успехи на всички поприща!

Бети, прекрасен млад мъж! Безаварийно шофиране!

Fish, честит рожден ден! Весел да е празникът!

Айла, и моят младеж е далеч от сгаджосване. Толкова е срамежлив, че подозирам, че ще трябва някоя мома да го приклещи в ъгъла. Joy

# 637
  • у дома...
Айля, моята девойка си харесва от доста години един "батко", който в момента учи психология в чужбина. Миналото лято се и запозна с него. Та други не съществуват за нея. И само въздиша, че нея никое момче не я харесва, ама тя си е и дива, не е тип кокетка.

# 638
Моята днес е чела пред класа есе, госпожата много ѝ го е харесала. Имала максимален брой точки. Утре имат практика ще рисуват върху стъкло. Някой знае ли с акварелни бои ще стане ли? 🙂

# 639
  • Между гори и планини
Моя си държи само на Мария с която бяха от предучилищна до 4 кл заедно. Висока летва е и друга не го впечатлила още. Но за повечето момичета от класа му  знае, че имат гаджета. А за момчетата нищо те се чува. Както се знае , момичетата въздишат по батковци, а сега освен някоя 5 кл да се лепне, друг избор няма. То пък и колко момичета ще се впечатлят от моя,  който говори само за програмиране, майсторене на машини, роботи, двигатели и самолети. Вчера пак е гонил учителката по физика (тая година няма физика) с един стар аналогов волтомер. От време на време я тормози и с чертежи та двигатели. Само тя му се радва.

# 640
  • София
Няма как да се рисува с акварел върху стъкло.
Необходими са специални бои, обичайно са акрилни.

# 641
Моята днес е чела пред класа есе, госпожата много ѝ го е харесала. Имала максимален брой точки. Утре имат практика ще рисуват върху стъкло. Някой знае ли с акварелни бои ще стане ли? 🙂
Има специални бои за стъкло (витражни бои) в худ магазини , продават се отделни цветове  , а също и специални 3D контури за очертаване ( има различни цветове ) . Много хубаво става със златист и сребрист.  такива има в къщи подобни. Тук по- надолу е онагледено как става този 3д релеф . https://art-education.eu/images/1/steklo/glass-473758__340.jpg
Гледам, че продават и комплекти от няколко цвята за двадесетина лева общо.
Браво за есето!

Последна редакция: чт, 22 апр 2021, 21:05 от Cygnus

# 642
Има специални бои за стъкло (витражни бои) в худ магазини , продават се отделни цветове  , а също и специални 3D контури за очертаване ( има различни цветове ) . Много хубаво става със златист и сребрист.  такива има в къщи подобни. Тук по- надолу е онагледено как става този 3д релеф . https://art-education.eu/images/1/steklo/glass-473758__340.jpg
Гледам, че продават и комплекти от няколко цвята за двадесетина лева общо.
Браво за есето!

Благодаря за съветите!

# 643
  • София
Вижте какво станА като вече не сме в НВО кампания! 😆 След нас и потоп:
https://www.facebook.com/197564216940261/posts/4442963589066948/

# 644
На днешните рожденици здраве и късмет. Flowers Four Leaf Clover
                   Като чета последните 5-6 страници и изведнъж ми се стори,че съм ужасно остаряла. Определено не се чувствам такава ,но осъзнах ,че чета за внуци ,а не за децата ми. Yum Днес уведомих шефа,че приключвам с трудовата дейност и се отдавам на хобита и внуци.Изпращам малчуганите в първи клас и .... се включвам активно в пенсионерските редици.
                   Младежът на Бети е един елегантен млад мъж.И ние треперим за абитуриентските балове.Планирано е за май месец и дано не ги отменят,защото много им дойде на децата.Ето и нашата абитуриентка с това,което си избра за бала.Малко трудно възприемам точно този тип облекло,но...това е!
Скрит текст:
                   А това е цветът на косата.За щастие имам съсед известен фризьор та поне тази грижа ни е спестена.Той си ни е като домашен фризьор - прави косите на моите дъщери - балове,свадби и т.н.,а сега и на внучката.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт