ОСМИ клас 2020/2021 - Пролет пукна, осмокласник към училището хукна 😉

• 31 654
  • 771
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Работя в езиков център. В момента е разрешено за ученици 1-4кл., както и за нивата със сертификатна подготовка(изпитите на Кеймбридж - FCE, CAE,CPE ), както и изпитите за по-малките ученици.

# 136
  • София
Аз го изгледах министъра, че даже си го върнах. Стори ми се съвсем друг, чакащ с нетърпение да излезе от тази роля. Просто администратор, не оставя впечатление за човек, милеещ за образованието. Както и да е, не очаквах друго.

Много искам да си купя безшумен въздухопречиствател за една стая вкъщи. Имате ли някакви препоръки?

# 137
  • София
Daikin..Имаме отскоро в офиса, нула шум. Само тихо пробълбуква периодично, че този модел е с функция овлажняване на въздуха и има резервоар с вода.

# 138
  • софия
Моята нова мания - https://driveandlisten.herokuapp.com/
Мотам се в Дъблин. И местна музикална станция си слушам. Heart
Само дано това да не е бъдещето на нашите пътешествия.

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 13:29 от zvаnchе

# 139
  • София
Моята нова мания - https://driveandlisten.herokuapp.com/
Мотам се в Дъблин. И местна музикална станция си слушам. Heart
Само дано това да не е бъдещето на нашите пътешествия.

хем е супер яко, хем ми е много тъжно...

# 140
  • Между гори и планини
Днес се обадих на директорката, да ми ореди среща с госпожата по български.  Разказах й на бързо. Веднага ми влезе в положение,  каза че учителката е много добра и вероятно е недоразумение. До края на седмицата ми е обещала среща между нас, в присъствието на класния.
Заради тази директорка и учителите, оставих Стивън в това училище.

# 141
  • София
Супер. Значи ще се наредят нещата.

# 142
На нашите утре ще им проверяват тетрадките по музика и по математика. И преди малко ме уведоми довечера да му направя кафе, защото сигурно няма да има време да спи.  Предполагам, че спането ще го отложи за контролната работа по френски....

# 143
  • Между гори и планини
Той пие кафе?
Днес по английски им е взела тетрадките към учебника,  само на моя не я е взела,  пред целият клас го е похвалила за работата му. И да я беше взела, много щеше да се мъчи с този грознопис. Само той, лекар и аптекар му разчитат.
При нас валя, валя и като спря - такъв хубав въздух, с аромат на цъфнали овошки, и птици пеят...

# 144
  • о`майна лунна нощ е
Той пие кафе?
Днес по английски им е взела тетрадките към учебника,  само на моя не я е взела,  пред целият клас го е похвалила за работата му. И да я беше взела, много щеше да се мъчи с този грознопис. Само той, лекар и аптекар му разчитат.
При нас валя, валя и като спря - такъв хубав въздух, с аромат на цъфнали овошки, и птици пеят...

Миналата вечер по спешност тичах до денонощна аптека в квартала. Чакам си реда отпред. Ромско семейство пред мен, дават рецепта и обясняват, че е за детето. Фармацевтката чете, пули, опитва да срича .... и накрая почти извика "Тия нормални ли са! Написали лекарството на български, а аз се чудя как да го прочета на латиница". Явно визираше лекаря/те, който я е писал. Е, само на такава рецепта не бях попадала.

Наборът и той пише потресаващо грозно и почти неразбираемо, но пък на латиница всичко му се разбира. Идеални ги реди. В тази връзка - ужасно се дразня как учат децата на ръкописните букви и няколкото, които се изписват с  остарял вид. "Р" е един от примерите и го виждам само при набора по този начин. Просто хлапето е свикнало така, както са го научили от Буквара в 1-ви клас. Нито един друг възрастен човек не го изписва като дълга черта и ръкописно г, събрано до нея. Дразнещо е.

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 21:55 от `ТуиГ

# 145
Стивън пък пие ракия:smile:
Шегува се. Но му се е случвало.
Аз на тази възраст вече пиех кафе.

# 146
  • софия
хахахахахаха, отстрани изглежда, че част от нас сме доста безотговорни родители. Кафета, ракия.
Мрън от време на време пие 1/4 чаша бира или чаша шампанско на празник и после блажено се унася. Честно казано предпочитам да опита вкъщи, каквото ѝ е интересно, вместо да се втурва навън да експериментира, че не се знае до къде може да стигне.
Интерес към кафе не е проявявала. Опитвала е от моето, но аз го пия чисто, и не ѝ харесва.
С чай може да се налива до припадък. Но зелен или плодов, черен не смея да дам.
Путувам из Ню Йорк и темата по радиото е alcoholic addiction Grinning

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 15:42 от zvаnchе

# 147
  • Между гори и планини
Стивън пък пие ракия:smile:
Шегува се. Но му се е случвало.
Аз на тази възраст вече пиех кафе.
Хаха, това беше добро 🤣🤣🤣
Ние давахме по 2, 3 зърна кафе на Стиви като беше 2, 3, 4 клас. Сутрин на път за училище ги хрускаше, за по добра концентрация. Мъжът ми го чел някъде, имаше ефект. Иначе освен ракия, на нова година по малко шампанско. Чай пие всякакъв и Ърл Грей с мляко, турски, билков, липа. Аз си събирам мащерка,  джоджен и други билки, шипки.  Всичко пие.

# 148
  • у дома...
Лятото Ани пие радлер. И фрапе. Днес е чела есе по БЕЛ пред целия клас и има 6. Тръпнем в очакване да върнат днес или утре тестовете по математика.

# 149
Моят към кафе не проявява интерес. Пил е, но не му харесва. И аз много късно пропих кафе.
Ако пием бира или вино, си носи чаша обаче и получава малко на дъното.
Младежът пише доста спретнато. До 3 клас беше виден грознописец, после се оправи. Малкият е обратно. Пишеше хубаво в първи клас и постепенно положението стана "оле, мале". Не знам как ще му разчитат догодина на ейчбиото.

Общи условия

Активация на акаунт