ОСМИ клас 2020/2021 - Пролет пукна, осмокласник към училището хукна 😉

• 31 641
  • 771
  •   1
Отговори
# 165
  • у дома...
От известно време си взимам от електронните наргилета (нещо като електронни цигари са, ама са за еднократна употреба). Били модерни и сред тийновете. Дадох ѝ да пробва, поне да е пред мен. Цигари няма желание да пробва.

# 166
  • софия
Боже, електронно наргиле?
Не знаех, че и такова нещо има. Аз традиционното никога не съм пушила. Ще взема да потърся от модерното да пробвам.

# 167
Точно щях да ви питам кой ти пише на ръка в днешно време и  сина на AIR ме е изпреварил.
Стон, като прочетох "ейчбиоуто" днес без да искам влязох в седмокласната -бъррр.
Пробни изпити, резултати, точки, план-приеми, ще отпадне ли нещо от материала... дожаля ми за тях. Наближава.
Моето гардже пие капучино и то с кеф, червено вино също, но само когато е студено навън, пробвала е всички видове алкохол, които са минали през къщата.

# 168
  • София
И Мишо пишеше ужасно до скоро. Драскане, различни по големина букви, изискваше се огромно усилие да му разчетеш. За НВО то му дуднех непрекъснато, че ще му го анулират с този почерк и дали заради това, дали сам си наложи, та сега пише прилично. Не е красиво, но е чисто и подредено, макар и на моменти супер ситно. Странното е, че започва удивително да прилича на почерка на брат му,  щом и класната му го е казала.
Той кафе не е искал да пробва, но брат му и досега пие основно чай, много рядко кафе с мляко. Писах вече, че скоро поиска бира, предпочитам да пробва вкъщи всичко. С брат му така действах и е пробвал всякакъв алкохол, дори сме му купували специално, ако иска да опита и дали заради това или просто не е фен много, но не се е напивал по купони(всъщност веднъж скоро, с домашна ракия) и не съм имала притеснения от такова естество. Сега дори го караме понякога да си сипе нещо, но по-често ни отказва. Проблемът е, че дребното е по-потаен и не споделя толкова, та не знам дали би си казал какво иска. Брат му не е имал притеснения и се надявам да почерпи и това от неговия опит.

# 169
  • София
Може ли да ви питам нещо?
Има ли масова практика за вътрешно оценяване в края на осми клас? И в кои училища се случва, навсякъде ли?
Покрай служебен разговор на мъжа ми с една далечна позната се заприказвали за децата. Тази жена също се оказала с дете в осми клас, което много съвестно учело и се подготвяло за вътрешно оценяване през юни. Ама не знаем за кое училище става дума.
А аз не съм чувала за такова оценяване от дъщеря ми.

# 170
  • у дома...
Скрит текст:
Ето с това се занимава девойката от петък насам. Да съм знаела, по-рано да съм ѝ взела Игра на тронове... Лаптопа е прибран в шкафа даже.

# 171
Знам езикови гимназии със запазена такава практика /още от време оно/.
В нашето училище никога не е имало и до момента няма такава практика, въпреки че интензивно се изучава език в 8 клас.

# 172
  • София
Чудя се дали има относително масова практика за такова официално и тежко вътрешно оценяване, дали тази дама малко е преувеличила значимостта на някое класно примерно (защото е по-скоро такъв типаж) или дъщеря ми не знае или не ме е уведомила, че ги чака подобно нещо.

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 19:48 от Red

# 173
  • Между гори и планини
В какво се състои това вътрешно оценяване? Нали правят класно, изходящо ниво... Какво още?

# 174
  • София
На нас ни споменаха преди време за нещо такова но по-скоро на ниво директорско тестване.Ни като вътрешна атестация за учителите и нивото на учениците .Не съм чула да се споменава скоро

# 175
В ЕГ има такива вътрешни изпити. 8 клас няма никакво значение обаче, казали са, който иска се явява и получава една текуща оценка според представянето си. 
Ползват го за тренировъчен за изпита в 9 клас, който  вече има значение за Лайстунг паралелките и се взима и ниво. Т.е всички, които издържат изпита си взимат сертификата, а 52-ма с най-добър резултат формират двете Лайстунг паралелки.

# 176
Нарича се училищно външно оценяване. Някъде им казват директорски контролни.
Необходима е заповед на директора поне един месец преди провеждане на изпита.

# 177
  • гр.София
Госпожата казала,че "май да" и " някакъв тест". Толкоз разбрала С.

# 178
  • sofia
Да, точно директорски контролни са. При нас е след няколко дни, по АЕ.

# 179
  • София
И при нас ще има такова. Обявено е още в началото на годината. Сега тренират структуриране на съчинение за този "изпит" и някаква "реч".

Общи условия

Активация на акаунт