ОСМИ клас 2020/2021 - Пролет пукна, осмокласник към училището хукна 😉

• 31 617
  • 771
  •   1
Отговори
# 345
  • софия
Liani, ще се възползвам след време 🌼

# 346
Бисе, честита прическа на Моника!
Днес реших да разгледам какво учат по философия и да го препитам. Много интересно, чак им завидях. Прииска ми се пак да съм в училище.
И по музика е интересно. Та това е най-хубавата година от гимназията. А те не си дават сметка колко малко и приятни предмети учат.

# 347
Бисквитка, ще кача тези дни( а може и на ЛС да не спамя)🙂

Аманда, благодаря!❤
Знаеш ли, точно, когато изяснявахме тук в темата, кой е верния онговор на един въпрос от тест по философия, отворих учебника за 8- ми клас по този предмет
Много ми харесаха темите, та и на мен ми се прииска да съм ученичка.
После ми мина🙂

# 348
  • софия
Без тези лични, не е спам. Снимка, бисе! После може да я махнеш, че знае ли се не се знае 🙂

# 349
  • София
И аз искам да го видя този балеаж пък! 😃

# 350
И аз искам снимка!

# 351
И аз искам да видя косата.
За философията съм пас, не е моята дисциплина, нищо, че заглавията звучат интересно. А пък за музиката съм два пъти пас Simple Smile. Нашата музика е само асинхронно със съобщение: "изпращам ви звуков файл на урока, напишете план, отговорете на въпросите и ми ги пратете". Звуковият файл е урок, който се чете от рускиня. Аз я разбирам какво говори, но децата масово се оплакват, че нищо не й разбират. Това, че я разбирам, обаче, изобщо не значи, че ми е интересна.

На всеки 3-6 месеца решавам, че ще купя графичен таблет и после се отказвам. Селена ми беше препоръчала един, но ми се вижда трудно да рисуваш на подложка, а да гледаш екран. Този път ми трябва таблет за рисуване, не за обясняване на математика. Има ли някое дете, което има такъв и не е свикнало с гледането на екран, а не какво върши ръката? И има ли някой, с таблет, който си е с екран, а не само черна подложка и да е доволен от таблета си?

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 21:35 от Maria 007

# 352
  • София
Breeze, сигурно си наясно, но все пак за удобство - наредбата и бланката за искането за отпускане.:https://www.mon.bg/bg/100680

Преди 2 години синът ми получи такава стипендия за нац. състезание, макар и в частна гимназия. Подадохме в срок нужните документи по мейл и това беше. Никой не е казал, че щом е от ЧУ може и да не получи стипендия. По наредба всички искания се разглеждат на заседание на комисия.
Но да - не може да се "дублират" стипендии, както и учениците се отказват от стипендия за отличен успех, т.е. получават 135 лева / месец, изплатени на две вноски по тази наредба.

Не разбрах какъв таблет се търси, но този е много добър - по-долу в линка има и видео https://magazin.photosynthesis.bg/bg/69017-grafichen-tablet-waco … creative-pen.html

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 21:31 от Prizma

# 353
Мария, философията и музиката само на мене са ми интересни. А и това, дето ми се прииска да се върна в училище, после набързо ми мина, когато разбрах с какви съученици бих си имала работа. Всеки въпрос го обръщаше на груб хумор. Попитах го какво е нужно, за да бъдеш лидер на група, отвърна ми, че "много тестостерон". На въпроса на какво се дължи поведението на  работодател, който откаже да наеме човек от ромски произход преди да му направи интервю, отговори, че на житейска мъдрост и грижа за фирмата. И това при положение, че един от най-добрите му приятели е от ромски произход. Според мене нарочно говори така, за да ме дразни.
Разбрал какво е синкретизъм в музиката - това било всичкото заедно - и музиката, и танца, и пиенето.

# 354
Ми готин е Иво, що не искаш да ти е съученик, ще ти е интересен ли някой сериозен тийн, ако и ти си тийн-ка Simple Smile

# 355
  • София
ФЕГ са оправили ОЕСР, което вече е съвсем добре.
Детски кардиолог също мога да посоча. За възрастни - ММ ходи в НКБ, при който попадне.

# 356
Аз бях срамежлива ученичка и щях сериозно да се притесня.

# 357
  • софия
Хелен, благодаря, насочиха ме 🙂

Аманда, типично момчешко поведение. Говори така, за да те дразни и провокира. В петък мрън са имали задача с друг клас да провеждат интервю за прием в университет. Трябвало всеки да минава и да задават въпроси. Някакво момче стигнало до мимозова и тя като го попитала какви са неговите слаби страни, той отговорил
Скрит текст:
I'm/being horny all the time. Или нещо подобно. Подозирам, че тя се е изчервила. Казa, че нямала търпение да се махне. На друг неин въпрос пак отговорил нещо за кекс 😂
Абсолютна провокация 😂
Подозирам, че ще го заобикаля отдалеч. Само не знам какво ще прави като се падне той да й задава въпроси, защото вероятно това ще е втората част от задачата следващата седмица.

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 22:23 от zvаnchе

# 358
Д-р И.Петров е страхотен лекар, но като всяко светило, доста ангажиран и затрупан с пациети и поради тази причина ако не е сериозен проблем не бих го препоръчала. Водила съм 2 роднини в Сити Клиник при д-р Писин, мога да кажа само положителни неща.
Наскоро се наложи отново да търсим кардиолог и по препоръка отидохме при доц. д-р Емил Манов в Александровска болница. Препоръчвам го също. Обстоен преглед, задълбочен и най-важното имаше резултат от лечението.

# 359
Ами има, нали казах, че съвсем скоро бяхме на преглед, онзи ден. Д-р Велковски е детски кардиолог. Може да има и други, аз конкретно него исках по ред причини.  На същото мнение съм за д-р Иво Петров, но зависи какъв е проблема, разбира се. По принцип нашите деца са все още за детски кардиолог, ендокринолог и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт