ОСМИ клас 2020/2021 - Пролет пукна, осмокласник към училището хукна 😉

• 31 616
  • 771
  •   1
Отговори
# 360
И аз искам да видя косата.
За философията съм пас, не е моята дисциплина, нищо, че заглавията звучат интересно. А пък за музиката съм два пъти пас Simple Smile. Нашата музика е само асинхронно със съобщение: "изпращам ви звуков файл на урока, напишете план, отговорете на въпросите и ми ги пратете". Звуковият файл е урок, който се чете от рускиня. Аз я разбирам какво говори, но децата масово се оплакват, че нищо не й разбират. Това, че я разбирам, обаче, изобщо не значи, че ми е интересна.

На всеки 3-6 месеца решавам, че ще купя графичен таблет и после се отказвам. Селена ми беше препоръчала един, но ми се вижда трудно да рисуваш на подложка, а да гледаш екран. Този път ми трябва таблет за рисуване, не за обясняване на математика. Има ли някое дете, което има такъв и не е свикнало с гледането на екран, а не какво върши ръката? И има ли някой, с таблет, който си е с екран, а не само черна подложка и да е доволен от таблета си?
Моята има от няколко години Графичен таблет Wacom Intuos Pen & Touch Photo S , черна подложка, гледа на екран. Свикнала е и не се спира да рисува (дори в час😡). Мечтата й е wacom Cintiq 24, но цената е зашеметяваща, това е професионално устройство. Гледала съм го и този wacom one 13,3 инчовия, това е също решение, но все още ми се струва, че 800 лв за такова устройство, като първо такова и за съвсем начинаещ, е прекалено скъпо. Специално в къщи мисля, че още не е дорасла за него към настоящия момент. Всеки си решава. Cintiq - 16 също изглежда много добро решение, малко по-скъпо е от wacom one. Да не забравяме и софтуера като перо. Безплатните приложения за начало са ОК, но за по напреднал етап е хубаво да има програма с по-богати възможности за рисуване. Моята госпожица ползва Clip Studio Paint Pro https://www.clipstudio.net/en/ (сега видях, че е доста поевтинял - 42 евро е станал при one time purchase) , има и безплатни програми като http://www.krita.org  , а адоб на фотошоп мисля, че като аутодеск и те минаха само на абонаментни планове.

И аз искам да видя балеажа Simple Smile

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 08:52 от Cygnus

# 361
О, Cygnus, много благодаря! Аз се колебая между wacom one 13 и wacom Intous като заглеждах М варианта с блутуут. S е на добра цена и ако кажеш, че не е малко като площ за рисуване, направо няма какво да го мисля вече. Абе, перо си е това рисуване. Нямам случай да оставим под 70 лв в магазина за бои. А моето си рисува просто за кеф и без особен успех. Тя твърди, че това допълнително рисуване, на което ходи 2 пъти седмично я е развило и иска и догодина да го продължи. Може и така да е, но и то гълта време и с тези куп разказвателни хич не го виждам. Вече съм сигурна, че школата по АЕ догодина ще я спре с цел пестене на време. Много се тръшка как така да не може да ходи на нещо, на което й е интересно, за да влага време и труд за нещо, което не й е интересно и ще забрави, но е задължително. Засега се успокояваме, че може изведнъж пък да й стане интересно, онова, което не й е било интересно преди година. Simple Smile

# 362
Мария, аз не съм работила изобщо на него, но като стане ще я питам дали й е достатъчно като площ - колкото подложка за мишка е. Поне не се е оплаквала, а и като няма с какво да сравни Stuck Out Tongue
Говори ми за бои, четки и акварелни картони! Wink Тя също рисува за кеф, прави го с удоволствие и непрекъснато, но загуби ли интерес към проекта, колкото и обещаващ да е, просто го зарязва. Не е амбициозна и последователна. Но пък щом им харесва да го правят, ще им угаждаме.

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 08:28 от Cygnus

# 363
  • Отвъд алеята зад шкафа
По БТВ дават за момчето от СМГ, прието в Харвард тази година.

# 364
Мария, нека си рисува Ния щом ѝ доставя такова удоволствие. Право е детето. Човек трябва да влага някакво усърдие и време в хобитата си. Задължителните ангажименти няма да избягат, но трябва и нещо за гъдулка е на душата. Важно е, за да се чувства човек спокоен и щастлив.
Аз хванах само края на участието на Георги. Ще потърся после запис. Браво на него. И въобще браво на всички тези млади хора, които са наясно какво искат и работят, за да сбъдват мечтите си. Много им се радвам. Аз вкъщи си имам един, който знае само какво не иска. И един, който има план да изгледа оставащите му няколкостотин серии от някаква японска анимация. Така че Харвард ще почака 🤣

# 365
  • София
И ние за миналия РД искахме да й купим графичен таблет. Моята вече имаше iPad Pro, мъжът ми проучва и само докупи Apple Pencil за около 300 лв. и една програма за рисуване и се получиха нещата.

# 366
  • София
Мария, писах и преди, МС има графичен таблет Artist 12. Взехме го на промоция от амазон за около 200 долара. В момента е около 240 евро. Като се свърже с компютъра е втори екран за него, не пишеш върху черна подложка, а и чувствителността е много добра. В сайта пише, че е 11.6 инча.

# 367
Обещаната снимка на балеажа:

# 368
Оооо супер е! Много нежно и естествено!

# 369
  • София
Фантастично!
Страшно много ми харесва, Биси! ❤️

# 370
Бисе, страхотно се е получило! А и детето си има прекрасна коса:heart:

# 371
  • о`майна лунна нощ е
Трети ден се озъртам за снимка и тази вечер най-накрая ще спя спокойно Wink

# 372
  • София
На хубаво дете, всичко му седи добре Simple Smile

# 373
  • Sofia
Бисе, чудна е! Покажи и твоя как се е получил.

# 374
  • Отвъд алеята зад шкафа
Много хубав балеаж, наистина!

Общи условия

Активация на акаунт