ОСМИ клас 2020/2021 - Пролет пукна, осмокласник към училището хукна 😉

• 31 586
  • 771
  •   1
Отговори
# 465
Еха, Дикси! Опасна си! Това е страхотно!
Вярвам, че ще намерите най- подходящото жилище за вас!

# 466
Ох, почувствах,  че не съм самотен войн, сред всички добрички, ненаказващи и отнемащи устройства майки, се намери една сродна душа!
У нас има организирана съпротива и отпор срещу мен по тази тема, след като предприема тази мярка. Започват драми, мрънкания, самосъжаления, обвинения как не разбирам чувства и желания. Чета с интерес какво споделяте и търся рецепта.

# 467
Туиг, аз преди да взема крути мерки се интересувам и от общите резултати на класа,  мрънкам естествено за ниската оценка, но ако е средна за класа не си го слагам много.

Но явно е настъпил сезонът на отнетите компютри и спрените игри, а дори не е имало сериозна родителска среща тази година Simple Smile

# 468
Еха, Дикси! Опасна си! Това е страхотно!
Вярвам, че ще намерите най- подходящото жилище за вас!
Намерихме го, бре! Grinning Сега сме се гмурнали в документи и институции.

# 469
Верно ле, Дикси?!
Оправно момиче! ❤
Успех с документацията! Бързо и лесно да станат готови документите и да финализирате сделката!🧙‍♂️👍

# 470
Туиг, братя по съдба и оръжие са нашите тийнове. Спомням си как прибра периферията предния път и колко бързо резултатите бяха впечатляващи.  И аз прибрах, май към края на януари беше, новината клавиатура за известно време.
Пристрастен е моят, всъщност и двамата са. Големият зарязва с радост играта заради фитнеса или излизане навън с приятели. Обаче, когато дилемата е уча си уроците/върша къщна работа или играя, май игрите надделяват. Та си трябва поосвестване отвреме навреме.

# 471
  • Между гори и планини
След разговора с учителката по български,  днес им е дала още едно контролно,  за кратко време.  Моя съответно не е успял да го завърши и сега тя ще е доволна "доказала " тезата си, че той ползва външна помощ. А в същото време доказва, че разговорът ми с нея е бил напълно безмислен.

# 472
Доня, какво е било контролното по БЕЛ и за какво време?

# 473
Доня, учителката го е дала на всички за кратко време. Предполагам, че резултатите като цяло няма да са впечатляващи.
Не го мисли толкова много. Не се взирай във всичко. Знам, че е трудно да не го правиш, но се отпусни. Детето така се чувства на двоен изпит- от една страна трябва да се доказва пред теб, от друга- в училище.

# 474
  • София
Миналата година наборът имаше сходна ситуация по математика. Даде някакво блиц контролно за 10 минути на всеки с различни задачи. Неговите бяха от 2 от група В. Беше стигнал до половината на първата задача и в крайна сметка имаше 2ка... Всички други изпитани са били със задачи от А група.
Говорихме вкъщи дали и как да се намесим, защото ситуацията съвпадна с вербално и невербално насилие в класа... В крайна сметка не взе тази двойка предвид, когато оформяше, но доста треперихме до края.

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 14:32 от green_dawn

# 475
При голямото дете (НПМГ), винаги по математика, всеки получаваше индивидуални задачи и всеки се сравняваше със себе си. Текущи ниски оценки бяха стимул и не се отразяваха на крайния резултат.

# 476
  • София
Не й взимам и нищо не крия на дъщеря ми, по-скоро вече съм на ръба да обърна нещата - от: първо си научи, а после домашните задължения, на: първо всички домашни задължения, а след това, ако остане време и за учене. Защото в момента никога няма време за магазина, подреждане, миене на чиния и т.н. Grinning
Чатът и при нас е непрестанен. Колко по-ефективна ще е, ако се съсредоточи върху домашните, които никак не са малко! Но като няма нормална комуникация в момента и това го приемам.

Дикси, честит нов дом! Дано бързо да оправите документациите и се нанесете.
Доня, права е Аманда, ако на всички са такива резултатите, няма за какво да се притесняваш. А ако си знае, но не е имал време да допише, трябва да поработи върху бързината. Но задължително първо виж общите резултати на класа и тогава прави изводи.
Betty L., стискаме палци за шофьорския. Синът ми го взе от първия път и съм с впечатлението, че в момента са занижени критериите. Когато аз се явявах преди N години, от 20 човека в деня на изпита пуснаха трима, а аз бях единствената, която се явяваше за първи път, другите бяха за втори и трети път. И ми е малко притеснено на какви млади и неопитни водачи дават книжки в момента. Sleeping

# 477
  • о`майна лунна нощ е
Наложи се да се прибера до нас за малко. Викнах го пред блока да му връча торба с  десерти, бонбони и шоколад и да ми се изповяда за двойката. Сключихме сделка. Казах му да вади сергията и да предлага наказание. Стиснахме си ръцете да е без достъп до компютъра /освен при крайна нужда/ до следващия тест, който е в петък + събота и неделя.

# 478
Дикси, забравих да ти честитя предстоящото придобиване на нов дом. Щом сте на етап документи, вече работата е почти свършена.
Вярно е, че навремето късаха страшно много на шофьорските изпити. Когато аз се явявах, преди повече от 25 години, първата цедка бяха листовките. Една част бяха аут. Следваща цедка - полигона. Там преминахме само трима от нашата групичка. И после всички ни скъсаха на градското. Изпитът си взе само момче, което се явяваше за втори път. Цял живот ще го помня този ден - Варна, средата на декември, зверски студ и вятър, полигонът заледен. Първо замръзнахме на листовките, защото нямаше парно в училището, в което бяхме. След това мръзнахме като кучета на полигона, докато всеки си чакаше реда. Когато най-накрая се качих в колата, не си усещах ни ръцете, ни краката. Цяло чудо е, че успях да мина без грешка поне полигона.

# 479
  • София
При голямото дете (НПМГ), винаги по математика, всеки получаваше индивидуални задачи и всеки се сравняваше със себе си. Текущи ниски оценки бяха стимул и не се отразяваха на крайния резултат.
Извинявам се за спама първо!
Цитрон, кой е бил преподавателят по мат, че ми звучи познато. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт