ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 - Тема 6

• 25 645
  • 757
  •   1
Отговори
# 120
Аз съм за ПО, искам децата ми да се върнат в училище.
И аз искам моите да се върнат. Осмокласникът в момента е присъствено. Проблемът е, че на тях взе да им харесва ДО. Тъй де, грижи нямат, дремят пред компютрите, хладилникът е наблизо. Никой учител не те вижда пишеш ли, не пишеш ли; прозяваш ли или внимаваш. Кеф! На моите и общуване не им липсва. Наборът е всеки ден на тренировки. Големият е всеки ден на фитнес, вечер след училище е с приятели навън. Та така. Последствията след вече повече от година обучение онлайн, с кратки присъствени ходения отвреме навреме, е, че вече въобще не им дреме за училището. Това е тъжната истина за съжаление. Sad

# 121
Да , има слух, че след 17 май няма да има ротация. Но до тогава следим бройките и анализираме рисковете и ползите.

# 122
  • Варна
Здравейте,
Включвам се с бърз въпрос.
При подадено до директора заявление от родител за обучение в дистанционна среда, може ли родителят да се откаже от желанието си по всяко време и ученикът да тръгне присъствено на училище? Пак ли с декларация става или как?

# 123
Нямам нерви вече. Новата учителка по математика е дала задача на контролното по математика от урок, който все още не е взет😵. Как пък един читав учител не ни сложиха?! 😤

# 124
  • Пловдив
Нашите са правили днес контролно по математика. Явно госпожата се е усетила, че менкат решения на задачите по групите, дори си разпределяли кой коя задача да реши, да не се преуморят явно... И ги предупредила, че теста ще е точно 30 минути. Моята беше притеснена дали ще ѝ стигне времето, макар тя да е бърза по принцип. Предала е на минутата без да провери за грешки лесните примери и точно на тях излязло грешно.
 После госпожата им отпуснала още време, та щерката се ядосваше, че не било честно. Щяла да си провери и да поправи. Не е честно, но е опит и урок Simple Smile

# 125
И аз се надявам, че след 17 май няма да има ротации поне до края на тази учебна година Simple Smile

Моята ученичка си присъства онлайн в часовете и даже май доста взе да ни харесва факта, че си доспиваме поне още едни 30 мин., но въобще нямам против да ставам и по-рано, като ги пуснат ПО. Готви се детето, учи си. Там където искат проекти ги прави с голямо старание. Не мога да се оплача от нея. По БЕЛ имаха да пишат 2 съчинения с разсъждения на интересни теми. Дадохме ѝ тласък и ѝ показахме как ще е добре да ги пише, с идеи и напътствия. Темите бяха "Пътят към мечтите" и "Срещата с доброто". Във второта, ако желаят, можеха да включат и разсъждения и върху произведението "Серафим".

Последните седмици (да не кажа месеци) се вълнуваме в къщи от заниманията на сина ми. Той стана един от организаторите на двете важни събития в училището  си (ТУЕС към ТУ-София) и този уикенд ще се състои второто - денят на отворените врати. (Знам, че още ви е рано, но 7 клас ни чука на вратата. Simple Smile ) Тъй като ще се състои онлайн, ако ви е интересно може и вие да го посетите и даже да гласувате за проектите на учениците още от сега (мисля че ще бъде интересно и на децата ви). Той участва и с проект. Събитието се на рича TUES Fest. Тук е написано всичко за събитието - https://elsys-bg.org/novini-i-sybitija/novini/48-chasa-tues-dni- … orenite-vrati-472, . Тук ще се излъчи на живо, като е обявена и програмата по часове -  https://tuesfest.bg/live, https://www.youtube.com/channel/UCQcbYkAKPEgfjzvwb2sUWSQ. Тук са качени вече проектите, за които може да се гласува от сега - https://tuesfest.bg/?fbclid=IwAR3zLwUGHZLUtPwFGP9uCtEWdcqLGGCh4S … 8XeEk4wISouEtkQv4.

# 126
  • Пловдив
Vyara D, чудесна инициатива на баткото! Дава и пример на сестра си Simple Smile
Аз много харесвам такива теми, с елементи на разсъждение. Провокират децата да мислят, да оформят идеята си и да обогатяват изказа си. Да, няма го в НВО, но нима всичко трябва да се свързва с матурите? И то точно по формАта на изпита. Като някакви машинки на пружина, които от 5 до 7 клас се навиват и нищо различно от НВО не трябва да ги вълнува 😤

# 127
При нас контролните са направени така, че да не могат да се връщат назад по въпросите и задачите. Няма опция накрая да си провериш всичко, ако ти остане време. И двамата вкъщи са недоволни от такъв тип тестове, но учителите ги правят по този начин уж да се намали преписването. Задачите се разбъркват и не съвпадат като номера. Всичко това няма абсолютно никакъв ефект срещу преписването, само затруднява допълнително децата. Първият клас, който прави даден тест, снима всичко. Снимките се разпространяват светкавично във всички паралелки. Всеки може да си търси из тях своите задачи. Времето не би стигнало за всичко, но всеки неучил може да изкара поне четворка, а ако е по-чевръст и до петица ще се добере.

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 18:59 от ston

# 128
При нас масово дават "рамо" родители, братя и сестри на контролните. Иначе нямам обяснение, как може да решиш задача от материал, който не е преподаден, но има и такива. Иначе учителите са се "усетили" и пускат контролното в един и същи ден на всичките шести класове.

# 129
  • Пловдив
Ами тъпо е да не може да си провериш и да поправиш. Все пак трябва да се научат и да си разпределят времето, може да започнат с трудните задачи примерно, после да пропуснат някоя и да я мислят накрая и т.н. Аз доколкото знам при нас може да се връщаш, да поправяш, имат и няколко без подточки и две по-сложни с описания, които качват като снимки.
Абсурд е да опитвам "да давам рамо". Какъв пример е това? Само би се притеснила и да омота всичко, ако някой ѝ се бърка. В крайна сметка кого лъжем така?

# 130
  • Майничка
Вяра, благодаря за линка с проектите на младежите от ТУЕС, безкрайно мотивиращи са!

# 131
Здравейте,
Включвам се с бърз въпрос.
При подадено до директора заявление от родител за обучение в дистанционна среда, може ли родителят да се откаже от желанието си по всяко време и ученикът да тръгне присъствено на училище? Пак ли с декларация става или как?

Може по всяко време, пак с декларация.

# 132
  • Пловдив
Бройките не са паднали драстично. Да не говорим,че масово се правят антигенни тестове у дома и хората не влизат в системата. Много негативи има ДО,но не мога да го сравня със здравето. И изобщо не ми пука какво ще решат.Моето дете няма да стъпи в училище в тази обстановка. Видях как се спазват мерките-просто не се спазват. Ако трябва и седми клас ще изкара така,независимо от резултата от изпита.Все ще завърши, но от ония свят върнати няма.

# 133
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Да ви кажа днес пихме кафе с irchick, е няма такова удоволствие. Да поговориш с човек, който наистина те разбира. 😘 Много ми липсват и срещите с деветокласните майки и татковци...много силна група.
Vyara D, много, много благодаря. Синчето иска задължително ТУЕС и едно от нещата, за които съжалявам от пандемията е за отворените врати. Ще присъстваме задължително. 💕 Поздравления на синът ти! 🌷

# 134
Нямам нерви вече. Новата учителка по математика е дала задача на контролното по математика от урок, който все още не е взет😵. Как пък един читав учител не ни сложиха?! 😤
Vita, щом имате проблем с учителите... взимайте мерки Овреме. Аз в тази ситуация бих подкарала материала у дома, не че няма да повдигна въпроса и пред учителя... Но се спасяваме поединично, уви 🤕
В този ред на мисли... utrooo, не пишеш, не се жалиш... Похвали се поне... Или детето да поФалиш? 🤗 Случват ли се нещата с математиката?
Vyara, пожелавам си след някоя годинка и аз така да говоря/пиша за моите деца 🙏 Браво на тях, браво и на теб и татко... 💗
Нинко,🤗 няма да ме Фалиш, че ще ме урочасат 😂 или ще ми излезе име 🤣🤣🤣
Виж какво местенце чудно открихме, няма студенти и големи ученици, има къде да се паркира, има и метро... Ще поканим и другите следващия път... Ако е преди 17.05 😂😂

Общи условия

Активация на акаунт