Седмокласници 2020/2021 - Тема 11

• 32 165
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Дъждец, стана ми много мъчно за детето. Дано се е справило на изпита, но това си е голямо изпитание за него.

И мен ме избива на шоколад, по принцип много рядко ми се дояжда чист шоколад, но напоследък се забелязах как си купувам по една Милка Ноазет и си я изяждам с кеф. Но от 2 месеца не пия заради проблем със стомаха и явно натам си ме избива и мен Simple Smile

Честита Цветница на всички с цветни и дървесни имена!

# 466
  • София
Привет! Честит пролетен празник Цветница! Да са здрави и да успеят в мечтите си дечицата и майките им!
Браво на постигналите успехи в изпити, тестове, състезания! Успех на днешните кандидати за АК! То вече е привършило, но дано е успешно явяването.

Днес се разхождахме навън, то време разкош, детето ходи на урок, там учителката му дава пробни тестове за НВО, доволна е. И аз тоже. Simple Smile , минахме през черква, взехме си върбички, може да ги боднем в земята след някой и друг ден.

Много неприятно това с мигренозната криза на детето, мъничка ми се вижда още за такива кризи. Ама като е дошло, да си отива бързо. Надявам се да намерите най-точната терапия и най-безобидната за това страдание. И да, стресовите ситуации се отразяват.

За преразказа моят е страшно делови. Лаконизмът при него е пословичен. И си мисля, че времето ще му стигне, но нетърпението да го провери - не. Припрян е и туй то.

Време не остава, както се казва. Да се въоръжим с търпение.

# 467
  • София
Моето хлапе получи мигренозен пристъп в 5 сутринта днес, а вчера до 1 не можа да заспи. Явно е било предвестник вчера, но не го разпознах. Бяхме в първата група за Ак. ...

Дъждец, и дъщеря ми беше на изпит в АК днес, и тя не можа да заспи до късно, нея я заболя още вчера глава - според мен от стреса. Днес й дадох нурофен сутринта със закуската, като предпазна мярка, не съм фен на даването на лекарства така, но се притесних да не я заболи по време на изпита, защото напоследък напрежението така й се отразява.

# 468
  • София
Честит празник 🌼🌺💮

Лошо това с мигрената и от толкова малка. Моите си бяха хормонални, но много неща можеха да ги отприщят.

На мен от пандемията, пиенето не ми върви. Ей, с такива неща си лекувам нервата.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 26 апр 2021, 10:48 от mmm_

# 469
  • гр.Варна
Ох, това с мигрената е много неприятно. Горките деца как го изживяват този 7клас и матурите, милите. Мислим, че не им пука, а въобще не е така....
Някой има ли задачите по математика от пробният изпит  на СМБ  от днес?

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 20:46 от Bonanza

# 470
  • Varna
Някой има ли задачите по математика от пробният изпит  на СМБ  от днес?
Аз ги имам, но са всяка задача на отделен скрийншот и то само първия модул. При желание мога да ги изпратя. Втория модул я е затруднил и е решавала до последно и е забравила да ги запиша, но мога да го възпроизведа при необходимост. По мнение на други деца е бил доста труден ПИ.
А на състезанието на ППМГ влезе чак в 14:25 И в бързината беше прочела, че до 15:10 може да предаде, но се оказа че не може... трябвало е до 15:05 И съответно не е успяла да предаде теста и го нямаме и като формуляр.  Но все пак си е тренинг...

# 471
  • София
Дъждец, Olive, дано са добре вече децата. Аз вчера бях цял ден на състезание с дъщеря ми, от вълнение и очакване на класирането така ме заболя главата, че чак ми стана лошо. А при децата със сигурност стресът е къде-къде по-голям.
Момичета, да ви попитам нещо - видях, че 19 май е обявен за неучебен /заради ДЗИ/ - за всички ли училища важи със сигурност или само за тези, които имат и зрелостници. Нашето училище е до 7.клас, трябва да кажа в школата дали може да се яви на 19 май сутринта на присъствен ПИ и нещо се зачудих.

# 472
Дъждец, дано й намерите цаката на тая мигрена и да не страда детето.
Пожелавам и твоето, и на Олив детето да имат отличен резултат и да си отдъхнат малките бойци.

Искрено съчувствам на всички майки, които не пият, за бога как оцелявате.
У нас девойката е стреснякът, младежът е "най-важното е да сме живи и здрави". Често си мисля, че той е по-правият.

# 473
Моят син получава мигрени.  Много зачестиха след   четвърти клас. И като малък имаше но по- епизодични. За съжаление го е наследил от мен. А аз от майка ми. И знам че нещата при него  само ще се влошават. Мигрените му се случват  когато е уморен, изнервен, от стрес, от недоспиване, както и когато е болен. От каквото и да е болен първите дни са с главоболие. Много е тъжно - мъж с мигрена. Не че жена с мигрена в хубаво.
Дъждец съжалявам за случилото се. Лекарствата трябва да се вземат още в прелюдията на пристъпа за да имат някакъв ефект. Иначе ако се закъснее вече от препарата бяма особен ефект. Само допълнително замайване. Трябва да внушите на детето  че трябва да се следи за признаци и да пие таблетки. Прооусне ли се момента, случи ли се пристъпа, може да стане няколко дневна поредица.

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 21:56 от _re_ge

# 474
  • София
Да, и при моето дете болестите винаги започват с главоболие. Също хващам, че покрай цикъл зачестяват оплакванията.
Иначе, тя много иска АК, но не се е готвила специално и според мен няма особен шанс, задачите са били доста трудни и за ограничено време /там това е модела/. Не залагам особено и продължава да си се готви за НВО от утре /днес и вчера беше почивка, че голям стрес наистина/. Но пък беше добра тренировка за НВО.

# 475
Качих в пощата днешното състезание по случай юбилея на ППМГ - Бургас във вид, удобен за разпечване. Файлът съдържа и отговорите.

# 476
Реге, при нас са два вида.
Скрит текст:
Едните са просто болка, която се облекчава леко от парацетамол, нурофен или аналгин. Другите са повръщане и тотално изключване. Давала съм още на фаза замъгляване на зрението, без да е почнала болката и няма никакъв ефект. Трябват триптани или антиконвулсанти, но засега и лекарката прецени да не почваме.
Тези лошите бяха намалели драстично. Такъв през нощта не беше получавала отдавна. Когато е нощем, изпуска първата фаза на аурата и директно се събужда с болката. И при нас при боледуване е имало болка в главата, но с почване на пубертета се разви тази гадост.

Mmm, много обичам оригами.

Пожелавам на всички форумски деца да са над чертата за прием в АК. Нас не ни е първо желание, но ще е огромно облекчение, ако нещо се обърка на нвото.

# 477
  • Бургас
Днес се явява на състезанието от  ППМГ - Бургас
Според него са били много сложни задачите. По последната въобще не стигна времето за размишления Sad

# 478
Дъждец, много съчувствам на детето за мигренозните пристъпи, и на теб, че в такъв момент нищо не можеш да направиш. И аз получавам такива по същите причини, които си изброила и от опита ми дотук мисля, че сънят много помага. Щом е успяла да се надигне след 10 минути, това е голяма сила и мотивация от нейна страна. Браво! Дано да го израстне този проблем с пубертета!

# 479
Някой с информация дали в Пловдив  и къде ще се провежда Пролетно математическо състезание за 7 клас.Намирам инфо на сайта на МГ-то само за 4 клас.

Общи условия

Активация на акаунт