Родителите ми не приемат връзката ми

• 8 120
  • 298
  •   1
Отговори
# 240
Колкото повече родителите се бунтуват срещу връзката на детето им, толкова повече го тласкат към нея.

Преди време една позната ми разказваше как са омъжили двете си дъщери. Хванали си гаджета на по 20 г. и баща им нарочно им правил животеца черен- за всяко закъснение- лют скандал, хокал ги за каквото се сети и успял.
Ако може някой близък да им подшушне, да не те прогонват с непрекъснатото им дуднене, ще можеш да си натрупаш собствен опит и след време да си вземеш сама решението.

# 241
Любовта не е в бързането да се ожениш и да родиш. Любовта трябва да олегне с годините, да се преживеят много неща и трудности и ако успеят да преминат заедно, тогава следват женитби и деца. На тея години тинейджърите са сприхави и трудно успяват да стигнат до нещо съвместно, именно заради това трябва да се мине през много етапи. И да, свали розовите очила, брака не е само любов. Съвкупност е между любов, отдаденост, приятелство, разбирателство и какво ли още не. Ние с ММ се запознахме през студентските ни години. Изчакахме да завършим, да си намерим прилична работа, да изкарваме нормални пари и чак тогава заживяхме заедно. Минаха 2 години след това, за да видим дали можем да живеем заедно и тогава преминахме към женитба. Минаха още годинки, докато решихме и да правим опити за дете. Знаеш ли колко години са това. Ако ставаше всичко това от днес за утре...

# 242
  • София
Не знам, но си по- скоро изключение.
Една връзка не последва ли някакво развитие в някакъв период - разпада се.
Което пък ти дава шанс за нова, че 10 години разтакаване с тоя, 10 с оня и той животът минал.

# 243
Има развитие, но всичко с времето си, защо да се бърза. Може ли да заживееш с първия срещнат?

# 244
  • София
Да, защо не?

# 245
  • София
Каквито и да са тийновете, няма как да знаем дали ще се разпадне една такава любов или ще продължи дълго време. Приемате тийн любовите като несериозни, а те могат да бъват доста сериозни и да повлекат всякакви последствия. Ако ви върна в момента на любовта на 17 по някакъв магичен път и не знаете нищо за бъдещето си, дали ще кажете "ха, ама тази връзка е временна"? На вас сега ви се вижда временна, защото е свършила, но в момента на любовта нямате никакви причини да смятате, че ще свърши и ще се запознаете с бъдещите си мъже в студентските години. По същия начин сега не знаете дали ще се разведете или ще останете заедно до края. Но в момента имате връзка или брак и за вас е завинаги. Защо тогава очаквате за тийновете да е различно?

Да, Джейн, когато си влюбен можеш да заживееш с първия срещнат, защото си влюбена в първия срещнат, той в момента е първият и единственият и завинаги срещнат. Толкова ли е трудно за разбиране?

# 246
Аз лично не го намирам за сериозно. Не трябва ли да заживееш с някой на семейни начала след като знаеш що за човек е. Имам приятелка, която всяка година заживява с нов, за мен това не е нормално. Цял живот имаш пред себе си, за къде се бърза?

# 247
  • София
Откъде знаеш? Няма как да знаеш, защото живееш и разполагаш с настоящия момент и с мечтите за бъдещето. Откъде знаеш, че ще имаш цял живот пред себе си? Няма откъде, освен ако някой не ти го е прожектирал. И по.добре да не знаеш бъдещето си, защото ще откачиш.

# 248
"бил под моето ниво" и подобни.
Да ти кажа до ден днешен всичките ми гаджета за моите родители - особено за баща ми - са под моето ниво. Няма такъв, който да ми пасва, аз за тях съм най-най-най. Вече 16 години съм омъжена и чак сега взеха да допускат мъничко, че моят мъж може и да ми е наистина на нивото Smiley Иначе всички се държим възпитано и се обичаме. На мен ми се бъркаха, когато бях на 17, малко след 18 вече живеех сама и си правех, каквото искам.

# 249
По-властни и контролиращи родители, най-вероятно това е първото момче, което се появява в живота на дъщеря им..нормално да са притеснени. Съответно и реакцията им, да се опитат да отстранят "заплахата".
Може би с време и търпение ще се успокоят.

За мен е нормално в периода 16-18г да се появят първите любовни трепети.  На 18 годишна възраст една любов може да се развие всякак, но да я забраняваш, защото би мога да се превърне в брак е глупаво. До кога така?  Докато стигне до подходящата възраст за женене? Или се появи този, който родителите одобряват?

# 250
  • София
Винаги страхът е повече за момичето Wink

# 251
Страхът е в родителите. Ако във всички години са упражнявали контрол и са ги слушали, момента на сблъсак с порасналото им дете и неговя избор е стряскащ. Трудно е да му се доверят.

# 252
  • София
Ами не, Рози, не е в доверието, в мъжки свят живеем Wink

# 253
  • София
Хората в едно семейство се разбират до момента, в който се случи някакво събитие, което ги постави на различни позиции. Родителите са били ок с приятелството, отношенията им са били ок, но до момента, в който приятелят се е превърнал в гадже и играта е станала съвсем друга.

# 254
Ами не, Рози, не е в доверието, в мъжки свят живеем Wink

Затова да я възпитават в подчинение Simple Smile
Или ще събудят инстинкта и да отстоява себе си..

Общи условия

Активация на акаунт