Любители на кучета - 117

• 29 912
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Макс е положителен. Кръвната картина е добре, от тест за 5 болести, само за лайшманиоза е положителен, но това не прави късата клечка  една идея по- дълга....

# 241
Макс е положителен. Кръвната картина е добре, от тест за 5 болести, само за лайшманиоза е положителен, но това не прави късата клечка  една идея по- дълга....
А какво лечение препоръчват ветеринарите и какво казват? Дано овладеете болестта на Макс 🤗
Тотално непозната болест е това за мен и май започва все повече да се разпространява и в БГ. Сега четох, че от година-две предлагат ваксинация, по схема се правела и била "тежка" за кучетата.
mtz при Мокка какво се оказа топчето с козинка?
Мама Мартина добре, че сте минали без последици през ковид. 🤗 Някаква раничка ми се вижда това на лапата. Осили все още няма. Някъде се е убол най-вероятно. Промивка с кислородна вода, намазване с риванол. Аз така бих направила в случая.

# 242
  • Sofia
ToniShu,знам аз за водата,ама все не се сещам да си купя..добре,че поне има трева да пасе.
Mariat,звучи сериозно,нищо че е късата  клечка. Стискам палци да е безпроблемно Hug

# 243
Това, което предлагат и двата вета е лечение с един от препаратите- Милуит или Алодагра(ако правилно разчитам рецептата) и ежемесечно капки Спектра. Чак след година може да се прави кръвен тест, за да се види положението. А с кръвна картина ще следим как е положението по- често. Ако има увеличаване на левкоцити- ще се прилага и допълнително лечение.

# 244
А какво лечение препоръчват ветеринарите и какво казват? Дано овладеете болестта на Макс 🤗
Тотално непозната болест е това за мен и май започва все повече да се разпространява и в БГ. Сега четох, че от година-две предлагат ваксинация, по схема се правела и била "тежка" за кучетата.
mtz при Мокка какво се оказа топчето с козинка?
Мама Мартина добре, че сте минали без последици през ковид. 🤗 Някаква раничка ми се вижда това на лапата. Осили все още няма. Някъде се е убол най-вероятно. Промивка с кислородна вода, намазване с риванол. Аз така бих направила в случая.
Сиви,точно това направих и аз. Ще следя как е и ако се налага тогава ще идем до вет. На раничка прилича,огледах го по-добре. Благодаря Ви,момичета!
Бързо оздравяване на Макс желаем!

# 245
Бързо оздравяване на всички болни !
Скрит текст:
И ние с Арчи до преди малко бяхме при ветеринар Cry .....

# 246
  • тук-там
Ех, момичета, бързо да се оправят болните! Мариат, много неприятно! Но важното е, че сте го хванали и започвате терапия! Успех!
На Мокка нещото се оказа бумбало от козина - лека-полека го изрязах. Благодаря ви за загрижеността! Вчера Мокка качи отново Черни връх и е била като стрела надолу с моите скиори. (Нъкчо остана с мен да си лежим. Наранил си е едната лапичка, милият). Ето я снежната кралица:

# 247
Бързо оздравяване на всички болни ♥
До сега бяхме с Кио на кратка разходка, като не се отдалечихме много от блока, имайки впредвид факта, че се разгони. Тя си души спокойно, аз съм спокойна, тя разбира се е на повод и изведнъж зад гърба си чувам страхотен лай и ръмжене. Милата Кио така се стъписа, че даже не отвърна, а спря на място. Дали е нормално в центъра на града да шофираш, а кучето ти да тича пред колата ти? Дали е нормално очевидно агресивното ти куче да не е на повод? И да не ти пука от това?!... хубавото е, че не бяхме сами, иначе не знам какво щях да правя. А кукумявката, която шофираше и кучето й тичаше пред колата й, даже не се обърна да види какво става. Кучето й тича по нас още поне 10 метра. Истински ужас изпитах.

# 248
  • Bарна, морето, сините вълни
mariat, пожелавам от сърце успех с лечението! Стискаме палци и лапички!

# 249
Мариат бързо да се оправя Макс! Дано се размине леко 🤞
Боровинке при вас какво има?
Мокка голяма красавица 🥰
Халеси кхалеси,Денерис 😁 на бг не знам как е правилно.. Няма какво да те очудва.. Простаци много.. за съжаление.. 🥴
Всички болни бързо да оздравяват 🍀❤️

# 250
  • Sofia
Да ви споделя един проблем - нямам представа дали от кастрирането може да има такива последствия, но откакто Чоки се прости с камбанките си, взе да пишка при всяка емоция. Не дай си боже някой да му се зарадва или като се прибираме, веднага реагира по този начин. Дори и без ние да показваме особено вълнение, пак....
Дали да го водим на ветеринар, не знам какво да правим...

# 251
Тари много странно.. 🤔 Станал по Имоционален 😂
Тайра преди кастрация се изпускаше при силна емоция, сега пък много рядко, да не кажа почти никога. Може да пуснете едни изследвания или да го погледнат на ехограф.. Наистина е много странно, особенно за мъжко куче 😬
Пък може да е временно, знае ли се.. Най-добре минете един преглед! Ти как си, раздвижваш ли се вече?

# 252
Мери , не ми е много за разказване ...
Арчи беше нагълтал парче от счупена химикалка , паднало на земята ..
Къде го е намерил , не знам ..
Беше почнал да се дави ..
Бързо към ветеринарната клиника ..
Там го прегледаха,  казаха , че  вече не е в гърлото , а в стомаха и не било опасно , щял да го изака или повърне ..
Повърна го , вече е добре .Heart Eyes
Та , минали сме на косъм този път ..

# 253
  • Sofia
Тари много странно.. 🤔 Станал по Имоционален 😂
Тайра преди кастрация се изпускаше при силна емоция, сега пък много рядко, да не кажа почти никога. Може да пуснете едни изследвания или да го погледнат на ехограф.. Наистина е много странно, особенно за мъжко куче 😬
Пък може да е временно, знае ли се.. Най-добре минете един преглед! Ти как си, раздвижваш ли се вече?

Да, благодаря, движа се почти нормално, но все още не чувствам пълна сигурност в крака.
Чоки винаги е бил много емоционален, от половин тон разлика в гласа може да се развълнува. Обаче напоследък стана още повече... ще го заведем за всеки случай да го видят.

# 254
  • под тепетата
Ой, че лакомник, тоя Арчи! Писател ли ще става  момчето Smiley
mariat, съжалявам да науча такива притеснителни новини за Макс и дано бързо му повлияе лечението!
Merryhristowa, пропуснах да кажа колко много ви харесах чернобялата снимка!

Последна редакция: вт, 27 апр 2021, 07:39 от bilqna_69

Общи условия

Активация на акаунт