Да ритне ОКТОМВРИйското човече, мама с нетърпение очаква вече! - Тема 6

• 31 002
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
Аз имам точно такова чувство на задух и сърцебиене, но при мен е заради ковид. Първите дни при движение пулсът ми скачаше ужасно много, в покой беше около 100. Сега се подобряват нещата, но и ми е вече 10-11 ден от първите симптоми. Но за сърцебиене може да има много причини, щитовидната наистина е едната възможна.

# 121
Аз като ви чета колко много изследвания сте си пуснали и чак се чувствам безотговорна...
Пуснах само това,което АГ ми даде и на своя глава само витамин Д и Б...

Нищо не съм пускала на своя глава. Само това, което ми пусна АГ, а именно - ПКК, урина и кръвна група 🤷🏻♀

# 122
И аз нищо, извън това, което ми е казала АГ, не съм пуснала. Не желая да се тормозя и притеснявам с неща, които аз самата не разбирам. Затова си имам лекар и не смятам, че аз знам повече от нея. След като съм се доверила, си я слушам и това е. Иначе и аз имам 2 аборта, и аз не искам да ми се случват повече такива неща, но от параноясване нищо хубаво няма да си докарам. Затова мисля само хубави неща и каквото трябва да се случи, независимо от всичко, ще се случи. Влагам енергия единствено в положителни емоции. 🌞

# 123
Вчера и аз вече се записах на ЖК (най- накрая в 13с+3д.), имам си направления за изследвания, които чесно казано незнам какви са и не попитах, а са само с някакви кодове. Знам само едното което го пише (Хепатит C) и следващия път трябва да му ги занеса, аз имам правена цитонамазка и само ми иска копие, така че няма да ми правят, също и документа за кръвна група. Мисля да се съобразявам с изписаните изследвания от док и нищо излишно за момента.
Видя бебо и всичко изглежда добре, отговаря си с 3-4 дена по-голямо. Плацентата ми е висока и задна, на БХС така каза и лекарката, но в документа пишеше предна и затова изрично попитах вчера.

# 124
Момичета, минавам да ви се похваля, че чакаме момченце💙 много сме щастливи🥰

# 125
  • София
Включвам се с бърз въпрос, имате ли проблем с венците, и по-точно с тяхното кървене? Четох че е нормално, но си боли.

В първото тримесечие бях позанемарила устната хигиена, защото ми се гадеше доста при миенето на зъби, та се ограничавах до паста и четка.
Сега възстановявам по-качественото миене и включих и конец и вода за уста. Обаче венците ми вече са подути и боли, а след конеца от вчера са се подули повече. Не знам дали е нормално, защото все пак механично съм ги наранила докато са възпалени, и дали ако продължа по този начин грижата за тях, ще се възстановят до седмица-две...
Замислям се малко дали да не си взема електрическа четка, защото съм чувала добри отзиви особено при кървящи венци.

Но практически не знам дали и със сегашната хигиена не съм на прав път и просто му трябва време за адаптация...

Всякакви съвети са добре дошли. Grinning

# 126
  • София
Eleyn, предния път и аз имах много кървящи венци (въобще винаги съм имала, но тогава стана съвсем зле). Точно в началото на 4тия месец си взех електрическа четка и се преродих.
От тогава не ми е текла кръв от венците.

Като пътуваме някъде се мием с обикновени четки и веднага пак тръгва кръв. Та, за мен това е спасението.

# 127
Моите също почнаха да кървят, преди това бяха ОК.От зъболекарката ми знам, че дори да кървят трябва стабилно четкане с по-мека четка обаче .Аз засега го карам с вода за уста на листерин, тя най-добре ми влияе.Лошото е , че трябваше да ходя да си чистя зъбния камък и разбрах, че съм бременна.Имам много натрупан и той също допринася за кървенето, но чистенето ми е адски болезнено и е абсурд да си го причиня сега.Дано да се размина, само с толкова...

# 128
  • София
Включвам се с бърз въпрос, имате ли проблем с венците, и по-точно с тяхното кървене? Четох че е нормално, но си боли.

В първото тримесечие бях позанемарила устната хигиена, защото ми се гадеше доста при миенето на зъби, та се ограничавах до паста и четка.
Сега възстановявам по-качественото миене и включих и конец и вода за уста. Обаче венците ми вече са подути и боли, а след конеца от вчера са се подули повече. Не знам дали е нормално, защото все пак механично съм ги наранила докато са възпалени, и дали ако продължа по този начин грижата за тях, ще се възстановят до седмица-две...
Замислям се малко дали да не си взема електрическа четка, защото съм чувала добри отзиви особено при кървящи венци.

Но практически не знам дали и със сегашната хигиена не съм на прав път и просто му трябва време за адаптация...

И аз да споделя: аз също имам проблем с венците: силна болка и кървене, което не ми се беше случвало преди да забременея..
Всякави съвети ще са полезни и за мен Simple Smile

# 129

Аз също съм с кървящи венци, с ел.четка съм, паста за дъби за чувствителни и кървящи венци и вода за уста -Задължително.От използването им има ефект, поне при мен

# 130
Появи ли се болка, трябва да търсим консултация със зъболекар според мен.Моите засега само кървят и то като чистя междузъбните пространства.

# 131
Аз като ви чета колко много изследвания сте си пуснали и чак се чувствам безотговорна...
Пуснах само това,което АГ ми даде и на своя глава само витамин Д и Б...
Това е достатъчно. Тези които си пускаме допълнителни неща е защото имаме някакъв проблем, който трябва да се следи. По мнение на моята АГ, няма смисъл от допълнителни изследвания освен ако не се налага, като тези които си следим щитовидната жлеза, или пък глюкозата ни е по висока от нормалното.

# 132
  • София
Появи ли се болка, трябва да търсим консултация със зъболекар според мен.Моите засега само кървят и то като чистя междузъбните пространства.
Само че кой стоматолог ще се наеме да работи със бременни като нас?
Преди малко бях при един стоматолог и ме отряза!

# 133
Естествено ,че се наемат,само неопитни не биха се навили... Има процедури ,които не могат да се правят,ама има такива,които са си даже добре да се направят Simple Smile

# 134
  • София
Ще съм много благодарна ако препоръчате такъв!

Общи условия

Активация на акаунт