Да ритне ОКТОМВРИйското човече, мама с нетърпение очаква вече! - Тема 6

• 31 004
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
Ако сте от София,препоръчвам с две ръце доктор Лилия Додовска.. на Константин Величков и се намира кабинета при довреца на децата

# 136
Моята зъболекарка е изключително търпелива, внимателна и това е единственият лекар, на когото мога със затворени очи да се доверя .Работи и с деца и със сигурност не бих допуснала, че може да ме върне понеже не и се занимава.Най-малкото ще ми каже къде да отида защото например зъби не вади...
На час път е от София.Някой ако го опре до там ще помагам с контакти.Знам, че работи и в София, но не знам къде точно и не можах да се ориентирам в интернет.
Но зъбите са си сериозен проблем и болят ли не са шега работа 🙂

# 137
Момичета, задължително почистете зъбен камък първо. Не пречи по никакъв начин на бременността. Вече след това купуване на подходящи четка,паста и вода за уста, но от личен опит знам, че всички проблеми тръгват от натрупването на зъбен камък.

# 138
  • София
За тази ли говорите

# 139
Да,тя е детски зъболекар,аз и звънях като ме боля мъдреца и ми каза,виж сега ако не ти мине даде ми да се мажа с една паста идваш да те видя,но процесури се правят в 5-6 месец най-ок е то при нея много се чака защото има много хора дори и с час пак чакам по час 😂

# 140
Момичета, задължително почистете зъбен камък първо. Не пречи по никакъв начин на бременността. Вече след това купуване на подходящи четка,паста и вода за уста, но от личен опит знам, че всички проблеми тръгват от натрупването на зъбен камък.

Да!
Това задължително, с моя стоматолог сме приятели от години и от него знам, че се препоръчва задължително почистване на зъбен камък, особено в този период.

# 141
И аз разчитам на моя лекар и изследванията които ми взима .
А те са кръвна картина , хормони и тн включително и щитовидна жлеза която ми е в норма .
Аз съм много ЗА положителното мислене и емоции . Сега с тази бременност на няколко пъти се усетих как се филмирах , и то защото виждам че доста мамчета наблягат щателно на изследвания и тн...
Честно да си призная с първата бременност на 1вия сканинг ми казаха вс е ок и това беше . Нито съм се ровила да търся изследвания , резултати и тн . Казах си супер  и това беше и в интерес на истината имах супер безпроблемна бременност , а сегааа мн се филмирах при наличие ,че изследванията са ми ок отново и ми казаха че вс е наред .
Психиката на човек е голямо нещо съдейки по себе си ..... за това си казах без повече филми и тва е . Едно време наще баби и пра баби  са раждали  по 10 деца и аборти са имали и всичко  и работа са вършили и всичко Stuck Out Tongue Winking Eye ...

# 142
Виала е  много права,аз преди да чета в този форум си представях една прекрасна бременност без стрес, да много неща научих,но хипохондрията  ми се върна 😂 Като се замислим те дори не са ходили на лекар бабите ни... Камо ли тромбофилий или пък инсулинови резистентности и такива ...

# 143
Виала е  много права,аз преди да чета в този форум си представях една прекрасна бременност без стрес, да много неща научих,но хипохондрията  ми се върна 😂 Като се замислим те дори не са ходили на лекар бабите ни... Камо ли тромбофилий или пък инсулинови резистентности и такива ...

Така е момичета, колкото този форум ни помага, толкова ни и напряга.Защото всеки човек е различен, има и такива сигурно който нарочно пишат глупости, за да плашат...а и не всичко прочетено е вярно..Като малка бях ходила на Аг и този жена ми беше казала и написала на рецепта:ЗАБРАНЯВАМ ДА ЧЕТЕШ В ИНТЕРНЕТ!!! 🤣 и до ден днешен си го спомням.
Моят мъж е твърдо против това че вися постоянно във форума, все като ме види и казва:пак ли има размисли и страсти в БГмама

# 144
Винаги съм казвала, бремеността не болестно състояние. Колкото повече се човърка толкова повече се филмираме. Не чета излишни теми, форуми, изследвания,  мнения и т.н. Имам си лекар, той каквото прецени. Щом казва, че всичко е екстра, значи е екстра. Не питам колко см е, колко тежи , отговаря ли на седмицата.  Ами ако каже по-малко е, леле едни мисли ама защо е малко има ли му нещо и се почват едни разсъждения.  Няма нужда. Гледам максимално да се радвам на бременността.  Върша си всичко, както е било преди. Даже в неделя ходихме на каньона на водопадите в Смолян.  Бая си имаше ходене. Затова момичета наслажайдавайте се на бременността,  при мен вече отшумяха симптомите,  все едно не съм бременна,направо съм нов човек. Имам енергия, гледам да се движа повечко, защото преди да забременея качих доста кг и сега гледам максимално да ги задържа

# 145
  • София
А по повод козметиката (по специално крем за лице) ако продължа да си го ползвам нали няма да навредя на бебето?

# 146
Това с филмирането си е до човек. Моето мнение е следното - на първо място всяка от нас има АГ, на което се е доверила. В случай, че се съмнява в преценката му, просто го сменя и намира друг подходящ лекар. Тоест това е водещото, но намирането на мнение тук понякога може да е не по-малко важно. Има и друго - участниците в темите определят тяхното съдържание. В миналата отчетна тема (за първото дете) изобщо не се е говорило толкова много за тромбофилия, нито пък имаше толкова много загуби в първите седмици. Но явно сега има повече бременни с този проблем тук и няма лошо да се обсъждат нещата, защото това може да е огромна помощ за някой, който да се разпознае в картинката. Обаче за всички останали, които нямат такъв казус, е безсмислено да се филмират, така че просто преценяйте доколко вашето състояние съответства и така. Иначе да - бабите не са се вълнували от изследванията за тромбофилия примерно, но аз не бих искала да съм на тяхно място. “Безгрижната” бременност в смисъла на незнание на проблема не е липса на проблеми. Така че сравненията са невъзможни с оглед на достиженията на медицината днес. Аз предпочитам да грабя с пълни шепи от знанието и да сме здрави с бебето. Лично аз усещам огромна разлика между първата бременност и сега - много по-спокойна съм, не треперя при всяко изследване и съм приела, че аз така или иначе не мога да направя нищо, освен да се надявам на най-доброто. Ама това не означава, че ще си спестя някое важно изследване, за да не се тревожа. Информацията е сила, аз така разбирам нещата. И тук включвам и всичко, споделено във форума. А който не може да се справи с емоциите, страховете, опасенията от прочетеното, има избор - просто спира да чете форума и така не се притеснява излишно.

# 147
А по повод козметиката (по специално крем за лице) ако продължа да си го ползвам нали няма да навредя на бебето?

На бебето не можеш да му навредиш с крема за лице.
Може да има отрицателна реакция на твоята кожа, както се случи с мене.Наложи се да си сменя цялата козметика, защото всичките ми кремове и тоници започнаха да ми действат зле на кожата.
Козметичката каза, че е нормално и понякога се случва, хормони, какво да сме правели.

# 148
Не мисля, че крем за лице може да навреди на бебето, както и лосиони за тяло и т.н. Все пак се нанасят локално. Единственото, което аз избягвам, това е прием на лекарства. Не пия, не пуша, ям каквото ми се яде, пия газирано понякога по 1чашка,  използвам си козметиката безпроблемно.

# 149
Станислава, аз вече два пъти си ходя на кола маска. Триъгълник, крака, ръце, нищо не пречи. И с предишната бременност си ходех. Като си си сигурна в козметиката няма какво да те притеснява. Моята е добра и спазва отлична хигиена на салона, та не се тревожа изобщо. В крайна сметка няма да ходим като маймуни, все пак трябва да сме хубави бременни 😊 Що се отнася до кремове те, мажа всичко щото вече съм на 36 и бръчките започват да се виждат 😂

Общи условия

Активация на акаунт