Да ритне ОКТОМВРИйското човече, мама с нетърпение очаква вече! - Тема 6

• 31 359
  • 755
  •   1
Отговори
# 435
Аз пия основно маточина, разнообразявам с липа и понякога и ройбос.
А за покупки... Леле, така ми се иска, а откровено ме е страх от толкова рано! Имаме почти празна бъдеща детска стая и толкова въображение ме чака да се вихри там, че нямам търпение Heartbeat

# 436
Аз, разбира се, силно се надявам и вярвам, че всичко ще е наред, но покупки ще правим към края, че ни чака ремонт и няма къде да съхраняваме нещата. Нооо онзи ден видях на страхотна оферта видеофон и не се стърпях и го взех. Това ще е единственото ни нещо за сега, но много се радвам, че го купих, на другия ден беше на двойна цена.
Скрит текст:

# 437
  • Bарна, морето, сините вълни
Честит празник на всички празнуващи! 🥰

Абсолютно съм съгласна с теб, Яренце!
Преди първата бременност бях малко суеверна предимно, защото родителите ми така са ме отгледали. Не са силно суеверни, но си вярват в някои работи и често това се предава на децата. Обаче като забременях се наслушах на всевъзможни щуротии и изведнъж се отрезвих и осъзнах колко нелепо звучи всичко. Както ти казваш, в миналото са си обяснявали по простичък начин болести, нещастия и т.н. Беше ми втръснало най-вече от свекърва ми да слушам суеверия, защото мама е по-разбрана, като кажа и спира. Бях казала на свекърва ми, че със следващото няма да кажа на никой, че съм бременна, за да не слушам глупости, а тя шокирана "Ааа, недей, така, ще се роди нямо". Close
Дотук със суеверията. Доста рано си бяхме купили количка, кошара, ремонт правихме.
Сега не бързам с покупки, защото имаме много неща от каката, но и още не ме е обзела шопинг треска. Joy Обичам всичко да ки е готово и подготвено и не бих чакала последния момент, дай Боже всички да имаме здрави пухкави бебоци. 😊 ❤️

Сега видях бебефона. Не знам какви са им цените, но от време на време пускат на изгодни цени IP камери, ние взехме такава за 40 лева. Наблюдаваш си през телефона, можеш да говориш на камерата, много сутрини ММ ме е стряскал на камерата. Grinning

# 438
Аз съм суеверна,но и за себе си знам и за вас ще кажа нещо (дано някой не го приеме лично)
Аз също не искам да взимам НО изпадне ли хубава промоция грабне ли ме ще го взема,моя приятелка беше почти края на 8 месец мина прегледа и след него отиват капарират легло капарират количка и се прибират (тя накупува шишета биберони всичко...) Вече е края на 8 месец след 7 дни изгуби бебето (извинявам се за нвгативизма който пиша),но мисълта ми е че дали сега дали по-късно когато и да вземеш нещо ако има да става нещо ще стане! Желая на всички ни здрави бебета и здрави мами на финал 😍

# 439
Честит празник и от мен!
Аз последно време сънувам сънища като филми направо. Понякога кошмари за жалост. Във всички случаи не са особено приятни, пък ужасно реалистични Sad
Относно суеверията, аз обичам да съм подготвена. Гледам, набелязвам, чакам оферта и купувам. Името е готово от преди да забременея. Ако има нещо да става-ще става, независимо дали съм се подготвила от рано или не. За мен суеверията причиняват ненужно натоварване на психиката. Но всеки както си го усеща, ето ще дам пример най-близката ми-сестра ми, нито купуваше, нето подготвяше нещо, спазваше разни абсурдни за мен суеверия като да не се подстригва, да не прескача шахта 🤷🏻, но нищо не ѝ казвах, защото това беше нейното усещане за сигурност.
Аз смятам, че ако недай си боже нещо се случи с бебето ще ми е все тая какво съм купила и болката няма да е по малка, ако нямам покупки.

# 440
Много мъчително за е мен е това със сънищата, будя се по няколко пъти на нощ и преди съм сънувала много, но сега е нетърпимо. Естествено осъзнавам, че всичко е в главата ми, но просто целия ден след това ми е крив.

# 441
И аз съм от не суеверните.Име за бебето си измислихме с мъжа и вече си го наричаме така.Ако стане нещо и го загубя, никога няма да седна да си мисля, че е защото съм му купила гащеризон в трети месец .Нито пък ще ми е по-леко понеже не съм взела количка.А за жалост нещастия стават и в четвърти и в пети за наш ужас и в девети месец...
Но нека всеки прави това, което го кара да се чувства спокоен и добре .Ако знае, че би се обвинявал за някакви такива неща, наистина не виждам защо ще си го причинява да си нарушава суеверията и да го мисли после.Аз само казвам за себе си😊

# 442
Въобще не съм суеверна.Допълвам си списъка с по-големите покупки и сега, за да ме нахокат някои мами, сутринта пуснах една голямааа поръчка от NEXT.Аз съм супер позитивно настроена, не вярвам, че покупките ми ще навредят на бебето.Всичко ще бъде наред, а за да съм аз спокойна, всичко трябва предварително да е готово. Simple Smile

# 443
  • омъжена
Аз сънувам нещо от което съм се развълнувала или сме говорили с някой през деня за нещо. Е това за доктора еротичното беше изключение не се е случило и не съм го говорила тайничко

# 444
  • Казанлък(Бургас)
Честит празник на именниците! И аз си имам една у дома. Grinning
Днес ми беше дълъг и уморителен ден. Ходихме на църква аз, ММ и именничката - избрахме си една по-далечна църква, че да се разходим. Горе-долу бързо стигнахме до там, но връщането се превърна в мъчение, че и торта носих потропвайки на високи токове, и с мъжа ми се скарах. Оплаках се. Blush
Аз първата бременност нищо не купих. Само в 8-ми месец поръчах е креватче, че имаше срок за доставка около месец. С дъщеря ми едвам издържа да мине 3 месец. И да си призная с годините съм станала много придирчива, и предпочетох аз да си й избера и наредя нещата. Дори стигнах до там, че си бях приготвила два комплекта за изписване на бебето (само един път ми бяха казали пола, че за всеки случай) , също и кои дрехи да ми донесат на мен, а на момчетата бях приготвила дрехи, за да си отиваме и да сме в тон на снимките. Луда работа. Само козметика взех, когато се роди. Сега пак така ще направя.

# 445
Супер ,  аз се възхищавам на такива мами които не вярват в суеверия . Понякога и аз се дразня на себе си , но не мога да се отпусна и да си кажа абе каквото ще става ще става..

Иначе по въпроса за чайовете  , скоро четох някъде ,че може да се пие чай от шипки , точно днес си купих такъв.
 Честно казано не помня кога последно съм пила такъв чай , най много обичам с билки. Даже сега ще си направя един преди лягане Simple Smile

# 446
Шипката е абсолютно безопасна по време на бременност, но имайте предвид, че запича, а при толкова дами, които се оплакаха от запек, просто реших да си кажа за тези, които не знаят Hug
Аз днес бях на дълга (макар и бавна) разходка и заспивам много спокойна, че отново ми е позволено това така очаквано раздвижване Innocent

# 447
Добър вечер!
Ние днес цял ден чистихме навън и макар да си взимах чести почивки и гледах да не се натоварвам, съм като пребито куче. Ама ми е готино, много работа свършихме, деня беше слънчев, красив и усмихнат.
След като се прибрах и се погледнах в огледалото, какво да видя? Лицето ми червено като домат 🤦🏼♀🤣 Изгорях! Вярно, че съм светла и това се случва всяка година, ама от стоене на двора и чистене, до сега не ми се бе случвало! 🤣 Лицето ме боли и се мажа цяла вечер с кремчета, ужас! Около 18 градуса беше днес, мисля. 🤷🏻♀

По въпроса с покупките. С по-големите такива мисля да изчакам по-нататък, за да мога да проуча качество, марки, удобства и т.н. Просто не желая да купя нещо и след това да имам време да харесам нещо повече и да ме е яд.
Относно останалите неща съвсем скоро мисля да започна лека полека. Почнах да си правя списък.
И съм суеверна и не съм. Повече обичам, обаче, да ми е организирано и подредено по мой начин.

# 448
Момичета, някоя с лека тъпа болка ниско долу наподобяваща менструални болки? в 14 седмица, 2 дни? Не е постояна, обажда се от време на време за някакви 10-15 минути. Пише, че е от растящата матка, но всички май усещат в пъпа болки или по-нагоре, не знам. Sad

# 449
Момичета, някоя с лека тъпа болка ниско долу наподобяваща менструални болки? в 14 седмица, 2 дни? Не е постояна, обажда се от време на време за някакви 10-15 минути. Пише, че е от растящата матка, но всички май усещат в пъпа болки или по-нагоре, не знам. Sad

Аз имах такава, която се увеличи точно около 14та седмица. Магнезий по 3 пъти на ден и при нужда но шпа и отшумява. Аз смуча хомеопатичен магнезий Магнезия Фосфорика 9, който моят лекар одобри, но по принцип изписват Магнерич 3 по 1. Ако не минава и те притеснява най-добре се обърни към лекаря.

Общи условия

Активация на акаунт