Къванч Татлъту 💙 - минали и бъдещи проекти, партньори - 97

• 33 167
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Пепи Heart Eyes и аз мисля, че такава история между баща и син не може да не е хубава и силна, дано! Осланям се на това изречение
Цитат
Сюжетът е отлична драматична платформа, за да покаже всички аспекти от таланта на Kъванч.
Искам филм като СП и ХС,  да ни разтърси по същия начин! А Кивовия герой дали ще е адвокат е под въпрос, след като прочетох превода на Айрето Smile Заради това написах в скоби , че превода на подругите е с гугулето. Надявам се на Аити да направи сносен превод, защото наистина нищо не разбрах какво ще е това пътуване хем буквално, хем образно и проблема между баща и син Thinking Във всеки случай ми звучи интересно, пък да видим. Да, на ОГМ и за НФ ще е филма.

Гледала съм този актьор в Кузгун, а преди това и още някъде, не помня дори къде, но ми е направил впечатление с играта си. А за режисьора съдя единствено по превода - "Йозджан Алпер, който е известен със своите фестивални филми и награди " Ми щом е известен и има награди трябва да е добър Laughing И аз не разбрах точно каква връзка има хонорарът на Киво с тази продуцентска компания, за какво изобщо го спомена Бирсен Thinking
Феми Hug да, играеше дядото на Кузгун Бехрам Адавар - един от най-могъщите мафиоти в Турция.
Не знам колко го обича Киво Бирсен, ама дано да е истина това, което е написала.
Башак какви красоти е споделила само ... искрено им завиждам на какво място си почиват

Хубава вечер! Hug

# 676
Феми, сега прочетох, че е играл във филма с Ойкю за Нетфликс/ забравих му заглавие/. Ама въобще не мога да се сетя, какъв е бил там.

# 677
Феми, сега прочетох, че е играл във филма с Ойкю за Нетфликс/ забравих му заглавие/. Ама въобще не мога да се сетя, какъв е бил там.

Ооо, ами да, игра ходжата, как не се сетих! Хем не беше толкова отдавна. Но, и някъде другаде съм го гледала.

# 678
Ходжата много ми хареса. По точно артиста как изигра ролята. Но на тази снимка въобще не ми прилича на него.

# 679
Момичета, здравейте! 😘
Отпуската свърши толкова бързо, че не усетих как се изнизаха тези дни.
Виждам, че при вас е било много интересно.

Нови снимки, а и новосподелени, не спират да се появяват и да ни радват.
Някои от вас са се видели и са си прекарали чудесно, радвам се за вас! ❤
А КБТ прекарват времето си чудесно заедно, все така да бъдат. ✨
Вече имаме информация и за филма.
Мен лично много ме изненада сюжета. Аз си представих нещо такова в главата:
докато баща и син пътуват, паралелно в това ще виждаме какво се е случило с тях. Ако името на филма наистина е такова, то неминуемо любовта ще присъства във филма. На мен ми допада това, което прочетох. С нетърпение очаквам повече информация и коя ще бъде възлюбената на Къванчовия герой. Бащата не съм го гледала никъде и нямам впечатления.
Не съм на вълна драма, но щом е с Къванч винаги ще гледам.

Айре 😍,
Честно казано май няма да гледам проекта с Фе. Ще му хвърля едно око, ако ми хареса, може и да продължа, но не ми се вярва. Ще видим.
Много се радвам, че с Фенка 😍оценявате играта на Ханде, защото навсякъде чета как не ставала за нищо, а играта ѝ е разкошна.

И аз съм много щастлива след снощния мач. Бях за Италия и заслужено победиха.
А Саутгейт постъпи толкова глупаво, пускайки Рашфорд да бие дузпа, при все че два часа е стоял и не е в кондиция. Рашфорд чак ми стана жален.☹ Изключително глупава постъпка от страна на треньора, но спирам до тук, че доста се отклоних.
Дали Къванч в гледал?! 🤔

Желая ви щастлива вечер и до скоро! ❤

# 680
Ходжата много ми хареса. По точно артиста как изигра ролята. Но на тази снимка въобще не ми прилича на него.
Пепи Heart Eyes ето, да си го припомниш

Чудех се къде съм гледала и Арзу от Малки престъпления, ми и тя играеше в този филм

Скрит текст:
Много се радвам, че сериалът Момичето на прозореца не е по книгата Open Mouth Да го видим този Хайри какъв ще го играе Thinking
Ире Heart Eyes радвам се да те "видя " при нас! Така е, броени дни и готови пари свършват много бързо ... Благодаря за споделеното! Kiss Новината за филма беше най - хубавото нещо за започване на седмицата, а ? Историята звучи страхотно, перфектна възможност за  Киво да покаже това, за което е роден - да играе. Да покаже всичко, на което е способен, а знаем , че е много! Но, аз някак не очаквам да има любов в този филм обаче, нали била сломена Thinking Но, ще се радвам да бъркам, де. Възможно е да е така, както си го представяш, ще видим. Винаги споделям това, което мисля наистина - Ханде не съм я гледала никъде другаде, но в този сериал си играе ролята на Еда чудесно, щом и вярвам, значи всичко е наред. И е толкова красива ... Малката обаче е самата прелест на 2 сезон!
Лекинка! Hug

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 21:58 от queen_fenka

# 681
  • Plovdiv, Bulgaria
Привет, дружки!
Благодаря за споделеното!
Хубави новини, макар и в друга тоналност от настроението ми.
Определено филмът не е това, което очаквах, прочитайки заглавието на романа.
Нося ви резюме, тъй като анотацията е доста абстрактна.
“Празникът на влюбените - Кемал Варол
 Празникът на влюбените е творба, която се занимава с разправата между баща и син, но съдържа и тъжна любовна история.  Историята между баща и син изважда на бял свят емоциите, преживени от почти всички.  Читателят намира и нещо от себе си в този конфликт.  Историята, която включва емоционални състояния като негодувание и гняв, по същество протича в рамките на пътна история.  Както физическото, така и вътрешното пътуване, както би трябвало, водят читателя, както и героите, да преразгледат живота и предпочитанията си.  Денят на влюбените, написан от Кемал Варол и публикуван от издателство İletişim Publishing, е сред примерите за съвременна турска литература.  Първото издание на книгата е публикувано през януари 2019 г., а второто издание е публикувано през февруари 2019 г.
 Начинът, по който започнахте и мястото, където пристигнахте
 Фестивалът на влюбените изважда на бял свят много емоции, от вина до недоволство и гняв.  Това обяснява объркването между желанието да премахнете някого от живота си и всъщност неспособността да се откъснете от този човек.  Адвокатът, който е героят на историята, докато описва връзката си с баща си, казва, че колкото и да се съпротивлява, той е победен от самото начало.  Има и любовна история между връзката баща-син.
 Романът описва пътуване от Диарбекир до Карс.  Съоръженията, контролите, пейзажите на страната, местните болници и други, срещани по пътя, въздействат както на главния герой, така и на читателя.  В допълнение към това, Фестивалът на влюбените отвежда читателя на вътрешно пътешествие.  Баща, който е любител на saz, срещайки следите му на излизане и спомените отварят вратата към приключението за дълго пътуване.  История на пътуването от уникалната писалка на Кемал Варол.  Кемал Варол води своите читатели на 3-дневно пътуване, започвайки от Диарбекир до Елазиг, Бингол, Ерзурум и Карс.  След 25 години баща, който е известен в региона си, живеещ в последните дни от живота си, иска да види за последен път сина си адвокат Юсуф.  Нашият разказвач Юсуф обаче е ядосан и ядосан на баща си, който никога не е питал и никога не се е обаждал.  Но когато види мизерията на баща си, болни и мръсни дрехи, сърцето му не издържа.  Баща му, който е болен от рак, има молба от сина си да присъства на Деня на влюбените в Карс ... за да изпълни желанието на баща си, той започва пътуване от Диярбакър до Карс.  Събитията, случили се през последните 25 години, започват да бъдат напълно обяснявани, но събитията и персонажите остават недовършени, жените в гробището, писмата, които Юсуф е писал до бившата си приятелка, Много събития и герои остават толкова непознати, колкото  червенокоса медицинска сестра.  Според това, което прочетох в коментар в речника Екши, Кемал Варол спомена бащата (Хевес Али) в книгата в предишната си книга (Има смърт на края), така че непълни или недовършени знаци може да се появят в бъдещи книги.  Даде ми настръхване с изречението „Татко и без това е непълна дума“.  Всеки читател ще намери следа от баща си, когато прочете тази книга.  Особено в книгата има определение за миризма на баща, която идва и се утаява в носа ви, мирис на баща, примесен с миризмата на тютюн, точно както мирише баща ми, тази миризма изобщо не е чужда.  Тази великолепна творба, в която от време на време ни придружават народни песни, а звукът на баглама няма да липсва до последната страница, засяга и политически въпроси.  като проблема с алевизма, който е една от раните от миналото на страната ни.  Книгата за Деня на влюбените спечели наградата „Световна книга и авторска книга на годината“ през 2019 г. и наградата „Attilâ İlhan Novel“ през 2020 г. Бихме искали да благодарим на Кемал Варол за тази красива работа. “
С Гугъл е преводът, нямах време да го поизчистя, но смятам, е достатъчно ясен.
Не е моето определено. И на Туба проектът залита в тази тема, а самият Нетфликс е пълен с филми на подобна тематика.
 Леко разочарование изпитах при запознаването със сюжета, но така или иначе ще мине доста време до срещата ни с тези нещастни герои, надявам се дотогава ще има други по- добри и по- цветни  герои, които да очакваме на хоризонта.
Спокойна нощ ви желая!

# 682
Привет, момичета Heart Eyes Нещо напоследък все не мога да се включа, но опитвам да ви чета... Благодаря за всичко споделено!!!

Айре Kissing HeartBlush, благодаря, мила!!!
и като сме на на тая тема, едно ново колажче от Амели

Ании Kissing Heart, спешъл за теб!!

Фенче Kissing HeartBlush, благодаря, мила!!!
Аничка Heart Eyes нарде син ? Много ми липсваш ... видях тези кивчета на Дивето и се сетих веднага за теб! Kiss

А твоите мъничета са толкова сладки Heart EyesHug Прекрасни снимки, а вие сте герои за смелостта да ги заведете на лагер без родителите!!!

Новият проект ми звучи интригуващо...  Settar Tanrıöğen съм го гледала и в Кузгун, и в Ethos - мисля, че ще са много интересен тандем с Киво. Надявам се сценаристът да е добър и да напише за Киво една по-дълбока и запомняща се роля (от сорта на Сънят на пеперудата). Иска ми се психологическа драма (въпреки че има риск да е прекалено тежко за гледане...).

Aşıklar Bayramı всъщност наричат музикален фестивал за изпълнители на саз - например като това:

https://www.youtube.com/watch?v=q29WdBGkhUg

Бащата и синът пътуват от Диарбекир до Карс за подобен музикален фестивал. Тоест, заглавието на книгата не е свързано конкретно с любовна история.

Ще се върна да ви прочета по-подробно Heart Eyes

Прекрасен ден Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 06:47 от AniMae

# 683
Добро утро, мили дружки!

Алинка Heart Eyes много ти благодаря за резюмето! Е, така става много по-ясно какво да очакваме от филма. Мен пък ме заинтригува доста този сюжет, при добър сценарий може да се получи нещо подобно на това, което си пожелах снощи, а именно силен филм от сорта на СП и ХС, който да те разтърси с посланието си.  Дори, когато чух това заглавие / бях при нашите и Айрето Heart Eyes ми се обади да ми каже новината / чак се учудих, в какво е решил да играе този път нашият шекер Smile Аз отдавна зарязах мечтите да го гледам в роли като тези в миналото, достатъчно такива изигра, та не се учудвам, че отново е избрал нещо такова. За мен важното е, че любовта винаги присъства в неговите проекти, независимо под каква форма, това ми е достатъчно. Ето, че и тук ще ни покажат такава явно
Цитат
Фестивалът на влюбените изважда на бял свят много емоции, от вина до недоволство и гняв.  Това обяснява объркването между желанието да премахнете някого от живота си и всъщност неспособността да се откъснете от този човек.  Адвокатът, който е героят на историята, докато описва връзката си с баща си, казва, че колкото и да се съпротивлява, той е победен от самото начало.  Има и любовна история между връзката баща-син.
Само си представям на какви емоции, изиграни от Къванч ще можем да се насладим отново, обожавам! И значи героят наистина ще е адвокат. Юсуф, ужас! Е, ще трябва да се примиря с това име, няма как Smile
Аничка Heart Eyes много, много се радвам, че намери време за къщичката ни! Благодаря! Kiss
Цитат
Aşıklar Bayramı всъщност наричат музикален фестивал за изпълнители на саз - Бащата и синът пътуват от Диарбекир до Карс за подобен музикален фестивал. Тоест, заглавието на книгата не е свързано конкретно с любовна история.
И аз мисля, че тандемът Къванч - Сетар ще е добър и интересен. Само сценарият да си го бива, другото си го могат и двамата.
О, много ти благодаря за хубавите думи!
Цитат
А твоите мъничета са толкова сладки Heart EyesHug Прекрасни снимки, а вие сте герои за смелостта да ги заведете на лагер без родителите!!!
Ние не сме за пръв път на лагер с мъниците, всяка година поне по два пъти ги водим някъде, без миналата година по обясними причини. На един лагер само ги заведохме с родители и повече не повторихме Laughing Когато са само с нас децата са много по-дисциплинирани и добрички.
ДК много добре се гледа в Италия, въпреки тъпия час , в който го излъчват Hands Plus1

И пресата не оставя без внимание красивата ни двойка

Отново нашия човек е в 10 - та на Имбд, нищо, че не снима от много време

Красота! Heart

Пожелавам ви прекрасен ден!

# 684
Здравейте прекрасни момичета! Извинявам се, че нахълтвам ей така нерегламентирано и набързо след толкова месеци отсъствие. Но искам да ви кажа, че ви мисля и се опитвам да ви чета и ( разбира се) очаквам с нетърпение да видя нещичко за Къванч!   
Страшно се радвам, че се захваща с нов проект и се надявам да е нещо значимо, но предвид уменията и таланта на главния герой няма как да остана разочарована. Малко ми е неясна връзката баща - син какво ще ни преложи и тайничко се надявам под повърхността на резюметата да изплува едно огромно съкровище за зрителите!

Тотално ужасно ми липсвате и се захващам да почета малко от темите преди да коментирам, за да не изглеждам като филолог на изпит по математика...

# 685
Хелоуу!! Hug

Али Kissing Heart, супер, си, благодаря за споделеното инфо!!!
аз не съм имала очаквания за филма и историята ми се струва интригуваща, надявам се на силен филм с добър сценарий. Беше ясно, че ще е тежка драма.
Ани Kissing Heart, радвам се, че си наминала, джанъм. Това, което си намерила е интересно - за заглавието, че е свързано със саза!
Ире Kissing Heart и на теб се зарадвах. Важното, че сте си изкарали супер, предполагам Blush
 Ако има любовни истории във филма, то няма да са романтични, и няма да са основна линия, но предполагам ще има жени във филма....та ми е интересно кои актриси ще изберат.
а Ханде определено е откритие за мен, с много положителен знак!!
Пепи Hug, на мен ми хрумна и това, може Киво да започне с дългата коса, а после да го подстригат, нали действието се развива в продължение на години Thinking
Цитат
Аз също съм казвала, че не и вярвам, защото вече няколко пъти подаваше лъжлива информация за Къванч.
охх ще ме умориш ти, още не й вярваш на Бирсен:)).......... не си спомням за лъжлива информация?? инфото за рекламата и, че ще снима в Адана си беше от нея.
А това, че е писала за хонорара на Къванч за рекламата, за мен е нещо като отделна новина за него, нали хората обичат да му броят парите, та що да не привлече интерес с това инфо Mr. Green

Фенче Kissing Heart, благодаря за споделеното!!
тия резултати за ДК са малко стари, но гледаемостта се движи в тия граници, аз си намерих профили, където следя в ТТ, както и коментари на гледащите, интересно ми е.
иначе Киво е в десятката на Имдб, да!

Цитат
Аз отдавна зарязах мечтите да го гледам в роли като тези в миналото, достатъчно такива изигра, та не се учудвам, че отново е избрал нещо такова.
така е, както Пепи каза, Къванч вече е на друго ниво!
...............................

Това, което открих аз, NAR FILM  е продуценстка компания на режисьора Йозжан Алпер.
https://www.narfilm.com/new-page-2
тук има инфо за филмите, които е снимал, той също е и сценарист.
Та няма да се учудя, ако той участва и в нашия сценарий.
а тук са наградите му>
Скрит текст:
инфо-от Уикито https://en.wikipedia.org/wiki/%C3%96zcan_Alper

в ИГ си е споделил тия снимки

#KıvançTatlıtuğ #KivancTatlitug
#AşıklarBayramı Roads and Cities
Nevşehir/Avanos, Elâzığ, Palu, Dersim/Pertek
#ÖzcanAlper
Явно вече определя места за снимки.....
.......................
Орси, да разбирам за желанието ти ! Blush
Феми Flowers Tulip за теб това:)
https://twitter.com/CagatayNorth/status/1414794681536323584

..................
Ехаа Поли, толкова приятна изненада!!! Kissing Heart
И ти ми липсваш много!! Идвай по-често!!!
Къванч снима и сериал за Нетфликс, който чакаме в края на годината, СЦ е нестандартен, ще гледаме като излезе!!
а това, което обсъждаме е филм, да не се объркаш Wink

Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 11:20 от Airra

# 686
Привет, момичета 🤗🤗🤗
Ире, Али, Ани 😀 само Дива я няма, а очаквам и нейния коментар.
Али, Ани благодаря за допълнителната информация, сега вече става по ясно и сюжета, и заглавието. Какво открих аз.
В ИГ на режисьора под името му е посочен линк на продуцентска компания Нур филм , и може би е негова или работи за нея. Видях част от филмите, които е снимал, нищо не ми говорят , но пък всички са участвали в някакви фестивали. Направи ми впечатление филма"Спомени от вятъра", в който участват Онур и Туба, но тя не е главната героиня, а мисля че е руска актриса съдейки по името й. Около Сблъсък бях чела, че Онур и Туба са си развалили отношенията заради много "смелите" сцени на Онур с руска актриса във филм и не знам дали не става въпрос за него.
Другото, което намерих е, че Юсуф има две любови. Едната Айлин , която той е изоставил, но която заема голяма част от мислите му, и настояща Йелмаз.
Другото е, че сценаристите са автора на книгата и режисьора.
Али, ти явно в момента си на друга вълна и може би това те кара да си по скептична. За мен темата е стара като света, но поднесена по подходящ начин винаги може да събуди размисли и страсти, и всеки да открие частица истина и вдъхновение за себе си.
Докато пиша се включиха Поли 🤗 и Айрето 🤗
Всъщност пътешествието е три дни, и по скоро бащата се среща/ прощава със своите любови, но това ще връща Юсуф към неговите.
Метнах още нещо , че за краля се спряга Халит ?!?! Веднага се отказвам да го гледам ако е така, в моите представи в този роля е Къванч, това е.
Айре, а за другото ниво... сетих се едно интервю на Онур, в което той беше казал, че се снима в сериали ,за да си плаща наема, а за да пълни душата си снима филми. Мисля, че Къванч е вече на това ниво, да си позволи да снима това, което му е на душата и това, което ще го направи значим за културата на страната си . Популярността от сериалите е до време, всяка година излизат нови любимци, но значимостта на актьора не се определя от това. В тази връзка да засегна и любимците на Ирето, нищо, че не ги гледам. И Керем, и Ханде според мен се нуждаят спешно от сериозни роли след края на техния сериал, защото в противен случай личния им живот ще стой като сянка над професионалния, а след година- две ще изгрее нова двойка и бързо ще заминат в забвение. Дано имат късмет и смелост да продължат напред.
Айра, още помня, че Бирсен прати Къванч в театъра преди две години, а и имаше и друго, но сега не мога да си спомня 😜 та затова са  и моите резерви.
Хубав ден, момичета 🤗🤗🤗

# 687
Ехааа ... каква изненада! Поли ама много ти се зарадвах, да знаеш! Kissing Heart И ти много ни липсваше! Чул те Господ! Hands Pray
Цитат
Страшно се радвам, че се захваща с нов проект и се надявам да е нещо значимо, но предвид уменията и таланта на главния герой няма как да остана разочарована. Малко ми е неясна връзката баща - син какво ще ни преложи и тайничко се надявам под повърхността на резюметата да изплува едно огромно съкровище за зрителите!

Да ти кажа, че отново ще дават Сблъсък по БТВ Лейди от 24 юли, всяка събота и неделя от 20. 00 ч до 23.00 ч. Ако искаш, да си го гледаш отново, де.
Айре Heart Eyes Благодаря, мило! Толкова много неща си изнамерила, машалла! Kiss Впечатляващи награди има този режисьор, браво! Да видим какво ще се получи, надявам се да е поредния силен филм на нашето момче Hands Pray Ако не те затруднявам, пускай от време на време коментари за ДК, интересно ще ми е Smile
Пепи Heart Eyes ооо, и ти си открила доста интересни неща, благодаря! Kiss
Хмм, сега ми стана още по-интересно
Цитат
Юсуф има две любови. Едната Айлин , която той е изоставил, но която заема голяма част от мислите му, и настояща Йелмаз.
Другото е, че сценаристите са автора на книгата и режисьора.
Абсолютно на твоето мнение съм Hands Plus1
Цитат
Къванч е вече на това ниво, да си позволи да снима това, което му е на душата и това, което ще го направи значим за културата на страната си . Популярността от сериалите е до време, всяка година излизат нови любимци, но значимостта на актьора не се определя от това.
Халит в Краля ? Моите уважения, страхотен актьор е, ролята няма да му се опре, не се съмнявам, но за мен той няма необходимата визия за този сериал. Но, щом Ранини е споменала Халит, дали е случайно хрумване ? Ще видим Thinking Във всеки случай, ако Кенан не го играе Къванч и аз няма да го гледам Smile
Ето какво още открих за филма, Айрето Heart Eyes е права, че ЙА търси място за снимките.
Цитат
Режисьорът Йозджан Алпер е съавтор на сценария на филма „Asıklar Bayramı“ с автора на книгата Кемал Варол. Във филма Къванч Татлъту ще играе ролята на 40-годишен адвокат на име Юсуф.
Кинорежисьорът Йозджан Алпер, който е носител на множество национални и международни награди за своите филми, адаптира за кинотеатрите романа "Денят на влюбените", който нашумя през последните години.
"Денят на влюбените", който беше избран за световна книга на годината през 2019 г. и получи наградата Атила Илхан, разказва за трудния път на любителя на saz Хевес Али и неговия син  адвокат Юсуф, които не са се виждали в течение на 25 години, в град Карс.
Йозджан Алпер започна да се подготвя за снимките на филма „Денят на влюбените“, след филма „Нощта на Каранхик.“ Изборът на актьори продължава. (Google)
От Twitter - Йозджан Алпер изследва района около Невшехир (Кападокия)

Цитат
Кыванч входит в число международных знаменитостей, которых турки считают образцом для подражания по итогам референдума, в котором приняли участие 8196 человек в возрасте от 15 до 30 лет.👌🏻
Kъванч влиза в списъка на международните знаменитости, които турците считат за модел за подражание в референдум, в който са участвали 8 196 души на възраст от 15 до 30 години.

А ето и останалите актьори в списъка, повечето са негови партньори и приятели, супер!

Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 14:57 от queen_fenka

# 688
Здравейте !
Няма да изброявам да не пропусна някой от вас .

Благодаря и за инфото .
О ,червенокоса мед. сестра. Интересанте става.  Сега нещата се нареждат със заглавието.
Знам че вие не сте толкова капризни ама искам Огнено маце за Киво. Направо си ги представих отново с Елчин или Мелиса Памук.

Веднага сте проверили фирмата и режисьора.
Вече оглежда терен за снимки. 

Да се разбере и за аркадаша нещо достоверно.
Мрънкам за да стане барем ме прочетат.
Имаха златна възможност да го питат лично и я изпуснаха и още съм ядосана. Rage
След време пак ще прочетем същото
Може и да сменят кадъната за разнообразие Joy
Дали ще има Опровежение.

Фен,Ранини е изказала желание така го разбрах.
Тя обича да загатва така че може и да водят преговори с него.
Ще става баща за трети път ,този път на момиченце. Може да иска да си почине и да е до семейството да помага.

# 689
  • Plovdiv, Bulgaria
Привет, дружки и благодаря сърдечно за споделеното! 🌺

Нося ви още малко подробности по сюжета на романа.
От друга книга на Кемал Варол, „Накрая има смърт“.  Хевес Али е пред нас в Деня на влюбените.  Хевес Али е един от главните герои, бащата.  По-горе споменахме, че романът е книга за връзката баща-син.  Хевес Али е влюбен.  Той пътува от страна на страна с триструнен инструмент в ръка.  Хевес Али пее турски, среща се с влюбени, има приятел навсякъде.  Хевес Али е обичан сред обществеността, сред жените, сред влюбените ... Може би именно тази любов го отдалечава от сина му.  Юсуф е четиридесетгодишен адвокат.  Юсуф беше само на петнадесет години, когато Хевес Али го напусна.  Юсуф чете благодарение на учителя си.  Училищният живот е изпълнен с политически събития;  Те са следени, разпитвани, измъчвани.  Тогава той се влюбва в Айлин и никога не го забравя.  Той винаги живее с Айлин, дори с други жени.  Юсуф започва да кашля една нощ и разбира, че има някой на вратата му.  Можем да кажем, че тази кашлица промени живота на Юсуф.  След като се поколеба няколко пъти да отвори вратата, той най-накрая отваря вратата и вижда баща си, който го е изоставил преди двадесет и пет години.  Хевес Али е болен, уморен, със съжаление;  Хевес Али умира.  Той не казва на Юсуф защо е дошъл, но му казва къде да отиде.  Той иска да отиде в Карс, на Празника на влюбените ... Книгата започва след това пътуване, заедно с пътуването.  Баща и син са на път.  В Анадола е.  Тръгнаха да хванат Фестивала на влюбените.  Юсуф е ядосан на баща си, но въпреки това сърцето му не може да си позволи да го изпрати сам.  Победен е от баща си;  „И все пак, както всеки син, колкото и да се съпротивлявах, бях победен от баща си от самото начало.“  (стр. 21) Юсуф също е в противоречие със себе си.  Дори не може да каже на баща си.  Някои неща са трудни за приемане.  „Дори не можех да си обясня, не можех да разбера кой е той. Как можех спокойно да обясня на други баща, чийто живот не знаех какви бури се разбиват в душата му, когото не оценявам, когото аз  не можеше да се отдаде на най-малката степен и който продължи живота си след боядисване на вратовръзка! “(стр. 48),„ ... всичко е да се бориш с паметта на баща, а не на себе си.  времето беше по-лесно, може би по-трудно, кой знае. "  (стр. 49) Въпреки всичко те стават спътници, баща и син.  По пътя не говорят много.  Хевес Али посещава жените, които е оставил по пътя си.  Отново пее песни с влюбените.  Той е уважаван и ценен, където и да отиде.  По време на пътуването баща-син, планините, селата, пустите пътища, студът, дъждът и равнините на Анадола се появяват и изчезват с тях в тази тишина.  С напредването им болестта на Хевес Али също прогресира.  Ентусиазмът Али се топи ден за ден пред очите на Юсуф.  Той остава на различни места по пътя и се лекува в спешните служби на различни болници.  Докато Хевес Али се отбива при жените, които обича, Юсуф се опитва да се свърже с Айлин, която напусна преди петнадесет години.  Следващото изказване на баща му обяснява много добре ситуацията му;  „Който има очи и петдесет, сърцето си остава човек“ (стр. 176).  Тя се опитва да го достигне, но напразно.  Той не се чува с Айлин, нито в резултат на писмата, които изпраща, нито вижда признаци на надежда в баща си.  Ден след ден той осъзнава, че ще загуби и двамата.  Сега единствената й цел е да я отгледа за Деня на влюбените, последното желание на баща й.  И за да изпълни последния си съвет ... Хевес Али остава непълна дума за Юсуф.  „Това, което наричате баща, така или иначе е непълна дума“ (стр. 226) Докато Кемал Варол ни напомня за социални проблеми и ценности, които предстои да бъдат забравени;  със своите плавни измислици, с плавния си език, С дълбоките чувства, останали в читателя, той почти казва, че има още какво да се каже на хората по тези земи.  Историите, разказани от хората, израснали в болката по тези земи, са истинските проблеми на тези земи.  Кемал Варол постига това с голямо майсторство всеки път.  И нека завършим статията с думите на Хевес Али: „Човек остава на възрастта, в която умира.  Така че без значение на колко години умирате, останалите винаги ще ви помнят на тази възраст.  Мисля, че човек остава на същата възраст, когато се раздели с някого.  Така че без значение на колко години умирате, останалите винаги ще ви помнят на тази възраст.  Мисля, че човек остава на същата възраст, когато се раздели с някого.  Така че без значение на колко години умирате, останалите винаги ще ви помнят на тази възраст.  Мисля, че човек остава на същата възраст, когато се раздели с някого.
Героят на бащата, не знам доколко става ясно от предишното резюме, е герой и в друг роман на същия автор, вероятно с друга сюжетна линия.
Романът е с изкючително много позитивни и оценки от читатели.
Съжалявам, че в момента не разполагам с необходимото време да споделя част от тях.
Аз също бих го прочела с удоволствие, въпреки  непоносимостта ми по темата за болестта. Но както се оказва, тя не е основна. Основната ще е явно болната душа, излекуването ѝ и прошката.
Сюжетът е само декор, актьорите и техните герои са главните съставни части, в този ред на мисли нямам и грам скептицизъм към крайния резултат.
Не се наемам да гадая какво би и какво не изиграл Къванч. Не слагам талантът му в граници.
Една красива семейна любовна история също би могла да бъде шедьовър.
За отпечатъка на сериалните и филмовите герои също няма общовалидно заключение, според мен.
Известността на Бехлюл и Капитан Али е в пъти в полза на първия, въпреки стойността и признанията на филма.
Колкото и да има отклонения от екранизациите на романи, специално при този, има една основна нишка, която ще се следва неизменно, мисля.

При първа възможност ще донеса някои от мненията и коментарите, за които споменах, защото явно романът буди полюсни мнения. На мен ми беше много интересно да прочета различни гледни точки.
Оставям ви с пожелания за хубаво и споделено време с любими! ❤

Общи условия

Активация на акаунт