Всякакви въпроси относно пералнята - тема 10

• 28 148
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Скрит текст:
Тета, извинявам се ако си го приела така. Не съм имала идея да се карам на някого. Просто съм възмутена и споделям тук да се знае, че “5 години гаранция” не е като “ първите две.
Afrodita, аз съм предявила рекламацията веднага при наличието на проблем. В случая ключалката се чуваше как си прищраква, а програма не тръгва веднага, а след няколко (10- 15 ) включвания излючвания на уреда. Техникът, който ме посети първия път каза, че е ключалката. И въпреки това си ползвах уреда. При следващо посещение смени ключалката  - проблема си остана. Тъй като е в килер и има сушилня върху уреда се разбрахме да му освободим и извадим пералнята в коридора, за да има къде да се завърти и работи по нея. Е, дойде и какво направи - отвори горния капак, поиска разклонител, защото контакта беше далече от уреда, надигна някаква част( бяла, пластмасова по форма малко квадратна), чу се някакво изпукване и уреда вече е с блокирана врата. Заключение - смяна на платка.Всичко това е в рамките на два месеца, вече почва трети. Техникът не ми казал, че не мога да ползвам уреда в началото,след като го видя. Даже така не съм ги притеснявала в началото, защото си переше все пак нормално, когато тръгне.
Аз не съм технически грамотна, но от инструкции на всякакви дом. уреди знам, че не се ползват разклонители, а той ми поиска такъв.
Сестра ми беше споделила,че преди време и те имали проблем с ключалката( друга марка е пералнята им). Техниците се чудили доста докато открият, че цветоулавяща кърпичка се е напъхала там някъде и е причина за това. На нашите им казах, но не било това. Ползвам такива кърпички, но слагам в мрежа.Дали може да е някой чорап или нз.?
Ти си наясно, че уреда има проблем и въпреки това го ползваш? А разклонител е искал защото явно кабела и контакта са били далеч. Да, не се ползва разклонител по принцип ако я ползваш за пране, но ако е за да включиш уреда за малко за да се види каквото трябва - не виждам проблем. Как иначе предлагаш да го вкл. в мрежата след като кабела идва къс, когато уреда е изваден от шкафа? Мислете като пишете. Не виждам с какво мрънкането в темата ще ти помогне да ти пристигнат по-бързо частите, нито прочетох въпрос да имаш към съфорумците. Оплакваческата тема е в друг раздел - "да се оплачем" или нещо такова се казваше темата.

# 541
Благодаря Afrodita! Ти си наистина по- добре запознат с материята и аз спирам с моето мрънкане, току виж и частите дошли утре. Желая ви хубав ден!

# 542
  • София
Благодаря Afrodita! Ти си наистина по- добре запознат с материята и аз спирам с моето мрънкане, току виж и частите дошли утре. Желая ви хубав ден!
Не знам как реши, че с този ник съм мъж, ама нищо, благодаря Bowtie Иначе не се сърди, но наистина тази тема е за въпроси свързани с пералня, а не да се оплакваме от някакъв сервиз (който даже не разбрхме кой точно е, но то няма и значение). За това, че след втората година не важи 30 дневния срок - ами то не зависи от марката, до колкото знам за всички е така, вече ако някой реши да си го спазва и след 2г. предполагам това си е еднолично решение на марката. И друго, един съвет - счупен уред се ремонтира (ако е възможно), не се айдака до пълен блокаж и тогава да се търси къде е повредата.

# 543
  • Пловдив
Чакайте малко сега. Защо така я захапахте жената? Ми докато има хора, които да се примиряват с това, че 3 месеца ти стои пералнята в сервиз и те чакали някаква част, търговците ще си правят каквото си искат. И какво - като й казват, че се бави частта, тя да ги слуша, да стои и кротичко да си чака, така ли? Естествено, че не е нормално толкова време. Откъде идва тази част??? Пазарувам постоянно от други държави най-различни неща и най-голямото ми чакане от Китай е месец и половина. Не мога да си представя 3 месеца да съм без пералня, това е недопустимо. От Полша, Чехия пратките пристигат за 3 дни. Каквато и част да чакат, това е много време. Все пак марката е AEG, не е някаква рядка марка, за която няма части.
В Закона за защита на потребителите е записано стоката/услугата "да е годна за конкретната цел, търсена от потребителя". В случая тази пералня вече 3 месеца не е годна за целта, а може и повече от 3 месеца да станат, съответно може да предявите рекламация или поне писмено да уведомите КЗП. Като се обърнеш към съответните органи, ако трябва ще ги нарисуват частите.
desniki, моят съвет също е да отправите писмено уведомление до КЗП с копие до сервиза или магазина, от който е купена.

# 544
Май и аз клоня към по-големия барабан.
За оборотите - няма да я ползвам на 1600, най-много 1200, защото пера на програма Синтетика (микс), там мисля най-много е 1200 оборота.
В момента съм с 1000 об. и излизат добре изцедени, предполагам на 1200-1400 ще са доста по-сухи.
Аз наистина не те разбирам. Ще купуваш нещо, на което няма да ползваш възможностите?
От бая време питаш тук. Не че има лошо. Просто си купи нещо, което отговаря на нуждите ти.

# 545
  • Бургас
Абсолютно си е на място оплакването на desniki. И по-скоро повече хора, които сега избират перални АЕГ заради 5 годишна гаранция да се замислят дали си заслужава. И аз съм им събрала попарата на гаранционното им обслужване точно с удължена гаранция. Само, че при мен беше котлон на Електролукс. В крайна сметка ми писна да се занимавам с тях и си го поправихме за наша сметка. Като се развали втори път направо си взехме нов.
Имам и близки, които са си патили с гаранционното им обслужване и явно това им е практика.

# 546
  • Пловдив
petiaivanov, защо да не питам? Да, получих доста насоки и отговори, но като не съм сигурна в нещо, питам отново. Първо се бях насочила към Бош, после от коментари тук се разубедих и се насочих към AEG. Не купувам всеки ден пералня, че да са ми ясни нещата. Всеки пише плюсови и минуси и аз си вадя изводите за себе си.
Няма да използвам високите обороти, защото не пера на програма памук. А и по-високи обороти предполагат по-здрави части.

# 547
Не виждам никаква причина да се бавят нарочно от сервиза. Не виждам и да има нарушение от тяхна страна. Такива са правилата, независимо дали ни харесват. И понеже става дума за платка, положението не е нормално. Не вярвам нашия пазар да е с голям приоритет, особено пък за гаранционен ремонт.

Защо има глобален недостиг на чипове 

# 548
  • София
Скрит текст:
Чакайте малко сега. Защо така я захапахте жената? Ми докато има хора, които да се примиряват с това, че 3 месеца ти стои пералнята в сервиз и те чакали някаква част, търговците ще си правят каквото си искат. И какво - като й казват, че се бави частта, тя да ги слуша, да стои и кротичко да си чака, така ли? Естествено, че не е нормално толкова време. Откъде идва тази част??? Пазарувам постоянно от други държави най-различни неща и най-голямото ми чакане от Китай е месец и половина. Не мога да си представя 3 месеца да съм без пералня, това е недопустимо. От Полша, Чехия пратките пристигат за 3 дни. Каквато и част да чакат, това е много време. Все пак марката е AEG, не е някаква рядка марка, за която няма части.
В Закона за защита на потребителите е записано стоката/услугата "да е годна за конкретната цел, търсена от потребителя". В случая тази пералня вече 3 месеца не е годна за целта, а може и повече от 3 месеца да станат, съответно може да предявите рекламация или поне писмено да уведомите КЗП. Като се обърнеш към съответните органи, ако трябва ще ги нарисуват частите.
desniki, моят съвет също е да отправите писмено уведомление до КЗП с копие до сервиза или магазина, от който е купена.
И за какво точно да се оплаче в КЗП? Че на 5-тата година, но все пак в гаранция, ще й поемат разходите за частта и ремонта, но 2 месеца (от 31 Март до сега) видиш ли доставчика има проблем (неясно от коя държава) и е виновен, че не може да достави частта. До колкото разбрах забавянето е било заради пандемията, вероятно има проблем с доставчика. Или да им се оплаче на КЗП, че в уреда се е появил проблем, но въпреки това е въртян до дупка и после е потърсен майстор? Какво ще спечели сервиза на аег, ако си бави ремонта? Темата е за въпроси за пералнята, а не за оплакване от сервиз.

# 549
Купих днес
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-AEG-L6FEG49S/p/687507
Благодаря ви за помоща и съветите!

# 550
  • Благоевград
Здравейте!
Моля за вашата помощ, тъй като трябва спешно да си купим пералня за квартирата. Може ли някой да ми препоръча модел до 600лв., като нямам много претенции, освен да е А клас, да има поне 1000 оборота, кратка програма до 30мин. и отложен старт. Сега харесах една на Candy, заради удължената гаранция, какво мислите за тази марка перални? https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-CANDY-CSS4-147-TWMCE-1-S/p/688948

# 551
  • Велики Преслав
Хубава е но искам да ни кажа че на 30 мин не се слагат повече от 2-3
кг дрехи.

# 552
  • София
Здравейте!
Моля за вашата помощ, тъй като трябва спешно да си купим пералня за квартирата. Може ли някой да ми препоръча модел до 600лв., като нямам много претенции, освен да е А клас, да има поне 1000 оборота, кратка програма до 30мин. и отложен старт. Сега харесах една на Candy, заради удължената гаранция, какво мислите за тази марка перални? https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-CANDY-CSS4-147-TWMCE-1-S/p/688948
Моята 30 минутна програма пере до 30 градуса (за повече няма време) и като махнем времето за плакненията (3 зададени) не знам колко пере, понеже почти не я ползвам, но едва ли е за повече от 15 мин. в които трябва време и да се стопли водата. Иначе казано същинското пране е за около 10 мин., ако смятате, че може да изперете нещо за 10 мин. - лъжете се, това е за освежаване на извадени от гардероба чисти дрехи. Отделно, че е за около 2кг., да не беше и за 1,5кг. За какво толкова я ползвате, че ви е основен критерий?
Показаното канди е шумно, слим и е канди - тц.

Последна редакция: сб, 05 юни 2021, 17:50 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 553
  • Благоевград
Здравейте!
Моята 30 минутна програма пере до 30 градуса (за повече няма време) и като махнем времето за плакненията (3 зададени) не знам колко пере, понеже почти не я ползвам, но едва ли е за почете от 15 мин. в които трябва време и да се стопли водата. Иначе казано същинското пране е за около 10 мин., ако смятате, че може да изперете нещо за 10 мин. - лъжете се, това е за освежаване на извадени от гардероба чисти дрехи. Отделно, че е за около 2кг., да не беше и за 1,5кг. За какво толкова я ползвате, че ви е основен критерий?
Показаното канди е шумно, слим и е канди - тц.

Благодаря за мнението, не се бях замисляла за това време реално колко ще изпере....
Към коя марка да се ориентирам? И  важно ли е според вас да има удължена гаранция, предвид сумата до която гледаме?

# 554
  • Велики Преслав
Афродита, хубаво би било да видите колко кг пише в книжката.

Общи условия

Активация на акаунт