Отговори
# 705
Ясно се чува разговора на Фикрет с мъжа от джамията, на когото изказа съболезнование и попита къде е мъжа, на когото е погребението, т.е. на кого да изкаже съболезнование  и мъжът обясни, че е този зад колоната с гръб към тях. Оставиха ни с впечатлението, че Хакан е присъствал на погребението и че той го е организирал. Гаф си има и не е малък. По отношение на забелязали, мернах някакъв коментар на турски. Има и там вероятно такива като нас, които гледат внимателно.

# 706
Здравейте в четвъртък! Animal Bee
Аз бях разбрала, че човекът с лице към нас е Хакан. И че той е зад колоната. Той наистина  също е зад колоната. Сега виждам другия, който е  с гръб към нас.
Мислех, че гафът е само от това, че тогава още не се е знаело, че ролята ще изпълнява Ибрахим. И се сещах за Назан, която бяха снимали само в гръб, докато не искаха да ни покажат къде Демир е завел децата. Чудех се защо не са постъпили по същия начин.
Според мен грешката е в 102 еп, защото в 103 вече е нужно Хакан да не е бил там. Но чия е грешката? Не е в начина на снимане, защото има реплики, че е зад колоната и че Хакан организира погребението: и сценарият, и режисьорът казват едно и също в 102 еп. В 103 е променен сценарият.
Наистина възлов момент, защото Демир изгражда своята стратегия на тази информация – в значителна степен на нея се дължи дори това, че Фикрет беше признат за брат, а в 103 еп. Хакан се оказва, че е бил на друго място и героите обсъждат това. Освен това, този, който се обади на Хакан от затвора в Чукурова, се свърза с него по телефона, все едно е в Турция, при това е трябвало да бъде в Чукурова - нямаше свързване чрез централа, да не говорим за държава в Близкия Изток. Значи, целият 102 еп. работи с представата, че Хакан е в Турция.
Сещам се за нещо друго. Братът на убития в кафенето каза, че Хакан събирал хора, на които взел парите – брат му е бил един от наемниците. От това, което разбираме дотук за Хакан, не ми се струва, че той е човекът събирал по такъв начин наемници. Видяхме го като богат и щедър човек. По-скоро някой използва името му. Както Абдулкадир приписва на Еркан неща, които се съмнявам, че всички са негово дело.

Въпрос с повишена трудност:
Hakan Gümüşoğlu ve Züleyha'nın ilk karşılaşmasında neler yaşanacak?
Какво ще се случи при първата среща на Хакан Гюмюшоолу и Зюлейха?
https://twitter.com/i/status/1438367041635770371

По-страшни от Абдулкадир са само братята Барбароса, идват.
Те са в нашата специалност, но сега нямаме време за тях, дано не ги разсърдим.

„Имало едно време в Чукурова“, 103 еп., бг. суб.
https://vk.com/club113691288?w=wall-113691288_203669
https://ok.ru/video/2564163898052
https://cloud.mail.ru/public/wPDq/wi6u18eFq
С благодарност за превода и субтитрите!

Пп. А дали не е възможно Абдулкадир да не е присъствал на погребението, не го виждаме. Хакан да е бил наистина там. И това да е този с гръб към нас, да е искал да остане в сянка. Но това да не е стигнало до Абдулкадир. Човекът, който насочи Фикрет, беше от близките. Хакан да изпитва Абдулкадир с въпросите  и поведението си, да се прави, че мисли така, както му разказва Абдулкадир, но да знае каква е истината?

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 09:40 от vanja@

# 707
Привет, момичета Simple Smile
Четейки ви за гафовете при връзката между стария и новия сезон, погледнах и аз тези кадри, които касаят въпроса, къде е бил Хакан при смъртта на брат му. Ситуацията на погребението и разговора на Фикрет наистина е двусмислена. В нашия превод човекът Хакан е идентифициран като мъжа зад колоната, но с лице към говорещите, което оставя впечатление, че се вижда и това не е сегашният Хакан. (Сега виждам, че според yakut това е човекът с гръб към нас, в което има логика, защото докладващият гледа към човека с гръб към нас.) И аз, като Ваня, се впечатлих, че мъжът се свърза от полицията от обществен телефон и с обръщението "Хакан аби". Според мен, ще има обяснение на тези противоречия в следващите серии. Много е възможно всичко, което върши Кадир, да е от името на Хакан, но самият Хакан да не е познат на всички. Вече разбрахме, че той малко се задържа в Измир и въобще в Турция, негова работа са международните им проекти. Така че ... лесно е да се използва името му. Още повече, Кадир се обръща към него с "майстор", което показва някаква йерархия в отношенията им, съвсем обясними за тези среди. "Капо ди тути капи" - нещо такова, а такива хора рядко се появяват на светло. Възможно е и друго обяснение, разбира се. Хакан да знае от телефонното обаждане на младия мъж от полицията за смъртта на брат си и да играе пред Кадир. Въпросите, които му зададе в къщата си, показваха някакви съмнения, а и отговорите на Кадир не бяха убедителни. Имат сценаристите възможности за изход. Simple Smile Предполагам, че решението на Мурат Юн. да напусне сериала, което стана известно съвсем накрая, е поразстроил предвиденото в сценария им. Но ще се измъкнат, поне до сега са били винаги логични.
ПП А, сега виждам, че и Ваня е предвидила втората възможност. С една разлика, аз не мисля, че Кадир не присъства на погребението. Мисля даже, че смъртта на Еркан е негова работа, някак хвърчащо от горе падна това тяло върху колата на Фекели. Все още неясен за мен стои въпросът, кой е човекът на Кадир в конака на Яман - Бетюл или Джумали. Предполагам все пак, че това е Бетюл, защото след нейното появяване в Чукурова, започнаха набезите в конака.

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 10:04 от Katya_I

# 708
Здравейте и от мен Flowers Cherry Blossom
Лучия, аз не разбирам точно какво казва мъжът от погребението, само разбирам, че говори за колона. Но за мен по-логично е: "отсрещната колона, с гръб към нас", а не "мъжът до колоната, с лице към нас" и наистина може да има грешка в този превод. Още повече, че онзи наемник (същият от полицията) се вижда, че говори на мъжа с гръб към нас, посочен от теб с бяла стрелка. Онзи, посочен с червената стрелка стои по-назад и познатият ни наемник изобщо не е обърнат към него.
Ваня, да...грешката е от края на 101 епизод: с обаждането на наемника лично към Хакан. От това обаждане стават ясни няколко неща: Хакан вече знае за смъртта на брат си; знае и кой се е предал - Четин еди кой си; в близък регион е, защото не се използва централа; научава от наемника, че не Четин е виновен, а някой си г-н Али Рахмед Фекели.
Оттам, от целия 102 епизод, както беше споменала, зрителите остават с впечатлението, че Хакан знае и за смъртта на брат си и за новите неща по ареста, както и че е в Измир и организира погребението на брат си и присъства там. А, нещата от 103 епизод коренно противоречат на горното за Хакан.
Катя, сега прочетох поста ти. Да, това е възможно, но не ми е логично - някой да се е представял за Хакан Гюмюшоолу и онзи наемник да го мисли за Хакан. Странно е. Все пак, едно е да се представяш за някого другиго пред един, двама или няколко човека, друго е да правиш това пред много хора, на обществено място. Еркан е родом от Измир, работил е в Мерсин, но роднински кръг, приятели, съседи, други хора знаят как изглежда брата на Еркан -Хакан. Така че, поема се голям риск човек да се представи за друг на такъв повод, когато хора от цял Измир ще искат лично да поднасят съболезнования на брата на починалия. АКадир работи и живее в Измир, занимава се с продажби на коли, хората го знаят, така че няма как лично той да се е представял за Хакан. Ако е използвал друг човек, защо тогава бърза да съобщи на Хакан за смъртта на брат му...можеше да изчака една седмица или повече, за да може впечатленията на хората за лицето на Хакан в джамията да избледнеят поне малко. И друго: той нищо не каза за погребението, заведе Хакан на гробищата и това показва, че той знае, къде е погребан Еркан. Логично е, АКадир да е организирал погребението, според даденото в епизод 103 и СЦ можеха да избегнат част от гафа, ако бяха сложили реплика на АКадир към Хакан, за това, че той си е позволил да обяви, че погребението е организирано от брата, за "да не говорят хората", например. Оттам, криво-ляво зрителите биха си правили извод, че някой се е представял за Хакан в джамията и някой друг е давал някои заповеди от негово име.
За мен, обаче, няма логика цялата "гимнастика" с погребението, ако е умишлено сторено от АКадир. Рискът е голям. И друг да е давал заповеди от името на Хакан, винаги може вината да се хвърли на починалия Еркан. АКадир винаги може да каже на Хакан, че Еркан е казал, че е наредено от Хакан, така както се оправда и на терасата. Защо му е на АКадир да организира погребението на Еркан и да лъже  всички хора, че Хакан е там?! Може да каже, че брата е в чужбина, че е уведомен и че е организирал погребението, но няма как да присъства лично, защото е в чужбина и му трябва време, за да се върне. Не виждам смисъл да се лъже за присъствието на Хакан на погребението. Ако има "друг Хакан" на място в Измир, то АКадир щеше да иска да отлага връщането на Хакан в Турция, защото е много рисковано. Ако има "друг Хакан", защо му е на АКадир реалния Хакан?! Можеше да му каже, че смъртта на Еркан е злополука, че няма виновни. А после да си мъсти, използвайки "другия Хакан", представен на погребението в джамията.
Логиката се губи много и аз се съмнявам, че ще има обяснение. Ще си продължи нататък сериала, без да се връщат на този момент.
Пламен, yakyt 👍
Ваня, сега прочетох допълнението ти: и аз си мислех за нещо подобно, но ако беше така, нямаше ли СЦ да представят Хакан с други действия и Ибрахим да изиграе по друг начин сцената с представянето на Хакан?! Хакан е загубил брат си, тъгува, страда...нямаше така лежерно и небрежно да си говори с хората от хотела и да се усмихва и да се вижда, че се наслаждава. Биха ни го представили по друг начин, по който да стане ясно, че този човек изпитва мъка, гневен е и т.н. Thinking
И друго: странно е, че АКадир го нямаше на погребението, а той съобщи за смъртта на "нашия Еркан" и заведе Хакан на гроба. Странно би било бизнес партньорът да не присъства на погребението на брата на съдружника си, при условие че цял Измир знае и хората отиваха в джамията.
С една дума: ако се водим по епизоди 101 и 102, Хакан знае за смъртта на брат си, организирал е и присъства на погребението. Няма логика АКадир да му съобщава каквото и да било, Хакан знае. Ако се водим по епизод 103, АКадир е организирал погребението, търсил е Хакан по телефона, но не го е намирал; когато се свързва - съобщава му за смъртта на Еркан, обяснява за злополуката, разказва, дава мнение и води Хакан на гроба.
За мен: при 101 и 102 епизоди, СЦ още не са знаели, какво точно ще правят нататък. Може би не е било сигурно, кой ще играе Хакан и какъв точно ще е героят Хакан. После чак са измислили героя АКадир, когато са "избистрили" идеята за образа на Хакан и им е бил нужен злодей, който да "поеме" показаното до тук за Хакан.
Има недоглеждане и голямо разминаване.  Каква е причината, няма да разберем.
До довечера!

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 11:21 от dana78

# 709
Абдулкадир има бизнес в Измир и вероятно много хора го познават. Но постоянното му местоживеене може да е Истанбул или поне роднините и хората, които го познава добре, да са там. Съмнявам се, че в Измир знаят за  мафиотската дейност, която го свързва с Хакан. Хакан строи хале в Измир, явно във връзка с това, което ще правят двамата в Чукурова, но хората може да не знаят истинското предназначение, а да мислят, че това е обичайната му работа и да не я свързват с Абдулкерим. Така си обяснявам евентуалното отсъствие на Абдулкадир на погребението - роднините и хората от Измир не биха се учудила, ако присъства, но не би липсвал, ако не присъства. Ако наистина не е присъствал на погребението, това е израз на неговото отношение към Еркан, а и към самия Хакан. Още само се досещаме, но вече се вижда, че Абдулкадир представя в неверна светлина Еркан, крие свои действия зад него, използвайки вероятно нагласи на Еркан заради брат му, а може да е имал и собствени, но главно неговия буен характер.
На мен ми се струва все по-вероятно Абдулкадир да не е присъствал на погребението и гафът да се окаже негов, а не на сериала. Той се е доверил на това, че Еркан е дълго време на път и е използвал максимално това отсъствие, историята с Еркан е едно от нещата, но всички са свързани. Хакан обаче е получил вероятно известие от същото това момче или от роднини за катастрофата. И вероятно веднага е тръгнал. Бейрут е на приблизително еднакво разстояние от Кипър, каквото видяхме от Мерсин, не е проблем бързо да се придвижи и до Измир. Но не е казал на Абдулкерим и вероятно е наблюдавал всичко случващо се сам. Първият техен разговор е след 10 дни, Хакан е чакал през цялото време Абдулкерим да се обади, но той уж не го е намирал - сигурно е и така, но можел е да остави известие или да направи нещо друго. Самият Абдулкерим е искал да мине време, да се заличат следите и да се объркат всички след нападението над конака и изчезването на Демир. Това разбира Хакан и затова ръката му започна да трепери. Хакан не се е показвал много, приъствал е на погребението също без много шум и се е върнал обратно в Бейрут. Разбрахме, че е имал разговори за някаква нефтена платформа, но е чакал да види и поведението на Абдулкерим. Хакан вероятно доста по-отдавна е започнал да има съмнения и да го следи. Погребението на брат му е само едно от нещата, които подлага на съмнение. Но не може да докаже връзката на Абдулкерим със смъртта на Еркан. Въпросът, който зададе на гроба не е "как стана това, какво правеше там...", а "Кой ти причини това?"
Руя реагира, когато Абдулкерим описваше как е станала катастрофата, Хакан веднага разбра това и точно тогава каза на жената да я отведе. Хакан знае, че Абдулкерим е замесен, ще търси доказателства. Хакан е много затворен и непроницаем, изглежда по един начин отвън, съвсем друго е вътре в него.

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 11:54 от vanja@

# 710
Привет!
Активизираха се днес

"Какво ще промени пристигането на Хакан Гюмюшоолу в Чукурова?"

https://www.instagram.com/p/CT3yWv3IHvR/

Фикрет бърза да изпее всичко на Бетюл Angry Вероятно затова е хукнала при Кадир

https://www.instagram.com/p/CT35OQIqfot/

"Нека си припомним какво се случи миналата седмица ...

Хакан Гюмюшоолу, който загуби брат си, дойде при Чукурова за отмъщение. След нападението върху имението Яманлар Демир изчезна. Юмит, който не вярва, че Демир е изчезнал, отвлече Аднан и заплаши Зюлейха. Зюлейха, която искаше да спаси сина си, застреля Юмит. Как ще оцени този коз Хакан, свидетел на този момент?"

https://www.instagram.com/p/CT4HAg_KpOh/

Благодаря за превода на български език! Flowers Bouquet И за всичко споделено! Flowers Bouquet

Версията Хакан да е бил наблизо при смъртта на брат си, звучи правдоподобно. Оттам и обаждането от уличен телефон - от ареста. Кадир не е бил на погребението, но винаги може да разбере къде е гробът на Еркан. Или обратно - Хакан е наблюдавал погребението от разстояние, а Кадир е присъствал. Онзи "с лице към нас" може да е грешка в превода, а зад колоната е Хакан - първоначалното ми впечатление и написаното от Пламен през юни. Единственото, което ме спира да пиша лично съобщение на Мурат С. в ТТ или ИГ, за да го питам, е евентуален грешен превод на руски, който освен това е и нелегален Flushed.

# 711
Момичета и момче,
Благодаря за всичко споделено! Flowers Hibiscus
Да, много е възможно това, което е споделила Ваня, но както съм писала в продължението от предишния си пост -  "...Ако беше така, нямаше ли СЦ да представят Хакан с други действия и Ибрахим да изиграе по друг начин сцената с представянето на Хакан?! Хакан е загубил брат си, тъгува, страда...нямаше така лежерно и небрежно да си говори с хората от хотела и да се усмихва и да се вижда, че се наслаждава. Биха ни го представили по друг начин, по който да стане ясно, че този човек изпитва мъка, гневен е и т.н."
Не мога да си представя, че Хакан би се държал така, както го представиха, ако е загубил брат си преди 10 дни. Това е единственото, което ме смущава в тази теория - поведението на Хакан преди телефонното обаждане на АКадир. Това поведение не беше на опечален човек.
Просто цялата ситуация около АКадир и Хакан ми е странна, много накъсано, непоследователно и алогично. За това трябва да "носим вода от 9 кладенеца" и да се чудим и маем, защо и как са ни показали. Има нещо не както трябва и ясно личи. Лично на мен не ми допада, но спирам да мърморя и гледаме напред. Blush
Flowers Four Leaf Clover
П.П. Сега гледам серията по-подробно: добре се вижда, как АКадир е фалшив по телефона в частта, когато съобщи смъртта на Еркан. Докато Хакан го питаше, какво има да му казва, че бил огладнял, АКадир размаха слушалйата пред лицето си с доволна физиономия и ехидна усмивка и каза, че са загубили Еркан, поднесе съболезнования.

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 13:54 от dana78

# 712
Дана, предполагам, че Хакан се пази и от сянката си, съмнява се във всеки, че може да е човек на Абдулкерим. Може да подозира и това момче, което уж иска да вземе на работа в Измир. Видяхме го как се държи, когато има хора, но не знаем как се чувства и какво мисли, когато остана сам в стаята. Ако има подозрения, че за смъртта на Еркан е виновен Абдулкерим, Хакан може да се страхува и за собствения си живот. Ако не в момента, то когато достатъчно са навредили на Демир в търговията. Затова наблюдава и събира информация сега. Еркан е все едно Хакан, следващият може да е той, защото Еркан е "моят спътник", "моята душа". Тази смърт много отслабва самия Хакан, отнема му както брат и верен човек, така го сломява и емоционално. Затова мисля, че Хакан играе,  това е игра на живот и смърт. Образът на скритото в тъмнината душещо животно може би ще е валиден и в двете посоки: хората на Демир и хората на Абдулкерим.
За историята в Чукурова е важно, според мен, това, че Хакан и Абдулкерим стъпват на чукуровска земя вече с подозрения един към друг, те са съдружници, но между тях има вече нещо или разломът е много голям, ще видим.
Освен, че губи брат си,  последвалите събития изглежда променят плановете на отмъщението, което Хакан не е имал предвид. Той идва да отмъщава на Демир, обаче Демир е изчезнал или направо не е жив - на кого ще отмъщава той? Това поставя Хакан в лошо положение на някакъв нечестен мъж, който сега трябва да воюва с жена му. Кръгът на хората, с които ще отмъщават: Фекели, Фикрет, Зюлейха се разширява, без съгласието на Хакан. Това може би отговаря на интересите на Абдулкерим, но Хакан е искал да се намесят само на пътя на търговията на Демир. Тези нови задачи може би също владеят съзнанието на Хакан, а може би не може  да свърже още всичко в едно - сам нареди "поздрава" за Фекели, ако това не направи отново за заблуда на Абдулкерим, че приема обяснението му за смъртта.
Нашите обяснения както обикновено са временни, докато получим още информация.

# 713
боже -боже -боже -боже -боже -колко сте напреднали във анализи и коментари ..направо ви свалям шапка...преди време го започнах сериала и си казах..това е моя сериал,но ..но...но...поради много лични причини го спрях и от 3 дена си казах да го продължа...сега съм на 18 еп. 1 сезон....ми харесва ми сериалчето,но нали съм си и любопитна реших да си влеза в темичката и ооооооооо та вие с тия фермани и анализи,ще ме разведете с половинката ми....чета-гледам-чета-гледам и си занимаряам домочадието...но карай...исках да ви благодаря на всеки по отделно и да ви кажа,че и аз съм една от вас,нооооооо само на балкона...не съм сладкодумна да нализирам,но ви четя от  дни и то без да поема въздух,ще ме уморите вие,а къде съм още в началото.....та това от мен...благодаря ви за хубавите теми и най вече за АНАЛИЗИТЕ....продължавам със следващия епизод,но месеци ,ще са ми нужни да ви настигна,но аз съм упорита и ще ги изгледам....прегръщам ви ...

# 714
Ваня, напълно възможно е това, което споделяш. Просто на мен ми е трудно да го усетя, опитвам се, но не ми се получава поне за сега Blush. Тъкмо сега гледам тези моменти и серията като цяло, защото преди гледах само някои части. Има голяма разлика в поведението на Хакан, дори когато е сам: уж преди да научи за смъртта на Еркан и след това, при гробищата. Той плати на служителите в хотела, те напуснаха стаята и той се огледа усмихнат, спокоен и сякаш въздъхна, приятно изненадан от обстановката. Дори и да е играл "театър" пред тях, за мен след излизането им, той трябваше драстично да си промени поведението, ако е знаел за смъртта на брат си. И при телефонното обаждане: как интересно СЦ показаха, че АКадир е фалшив - с онова размахване на слушалката, с усмивката и т.н. Подобно можеха да дадат и за Хакан...да намекнат, че "играе", все пак в 101 и 102 епизод знаем, какво бяха дали. Както показаха фалша на АКадир, така показаха и ситуацията с Руя. Зрителят усеща, че има нещо: когато Хакан каза, че ще поговорят с АКадир, тя започна да стене, сякаш се опитваше да каже нещо, реагира бурно. После след разказа на АКадир, тя също реагира...освен с ретроспекцията, също и с реакцията на Руя, СЦ показаха, че АКадир лъже. В ретроспекцията дадоха, че Еркан е за "старите правила", също и АКадир. Двамата са планирали всичко, но АКадир хвърли вината върху Еркан. Но, ретроспекцията показа и че Еркан е бил много гневен, по някакви причини е искал не само стопанско отмъщение, но и физическа смърт на Демир; искал е да съсипе и семейството му. Не се даде отговор, защо така е "набрал" на Демир. Не може да е само, защото се отказал от съдружие с брат му. Еркан е наредил двете нападения, но АКадир е намерил хората. Thinking
Хакан нареди "поздрава" на Фекели, преди да го "посетят". Не знам, но дори и да "играе", Хакан играе много рисковано и ми изглежда дори глупаво, за да е на игра. Ако нарежда "поздрава", без да е проучил нещата, не говори добре за него. Той пита, защо Еркан би нападнал жени и деца, а сам нарежда "поздрав" там, където има малко дете и жени. Ако не знае за детето, това не го оправдава - трябваше да е проучил, ако толкова държи на някакъв морал. Ако е знаел: още по-лошо говори за него. Нарежда да взривят стая в конак, където има дете и то можеше да стане жертва, заедно с детегледачката, прислужница или някой друг невинен човек. Видяхме, че огънят бързо се разпространи и Керем Али можеше да изгори или да се задуши. С нареждането си, Хакан застраши живот на невинни хора, а уж бил против това. Не му вярвам, това не ми хареса. Още повече, че направиха така, че готвачката да излезе виновна, че забравила газта. Ако не предполагаха разни неща, семейство Фекели можеше да я уволни и дори съди. Така, Хакан вреди и на друг човек като го "натоварва" с неговия грях.
П.П.
Фекели е осъден условно и е свободен. Той ще стане жертва на отмъстителите. Не съм сигурна, дали Хакан няма да нареди смъртта му, предвид как леко и без проблем нареди бомбата в конака. Ако Хакан е човек на честта и морала, то той би проучил ситуацията, би разследвал нещата и би се опитал да говори дори с Фекели по темата, дори и под фалшивото си име. Но, ако Фекели стане жертва и бъде убит, то дори и АКадир да е наредил или направил нещо зад гърба на Хакан, то Хакан също ще има своята вина и ще носи отговорност, защото той даде "старта" с нападението над конака на Фекели, което е незаконна проява. Сега, съдът е казал думата си - оневинява Фекели на база на следствени дейности и Хакан би трябвало да спази решението на закона или да заведе гражданско дело. Ако тръгне срещу Фекели с подривни действия, това ще го отдалечава от представата за човек с морал. Да видим.
Еди-коя си@!? Flowers Hibiscus, добре дошла и благодаря!

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 15:30 от dana78

# 715
Еди-коя си@!?, Joy А ако прочетеш и всички теми за трите сезона... Joy Слагай и половинката да гледа сериала, за да има мир и любов. Добре дошла в Чукурова!

Отново големи изпитания очакват Зюлейха - Мехмет Кара ще знае за убийството на Юмит, 25% от акциите са негови, съдбата на Демир е неизвестна, а Бетюл поема изцяло властта в холдинга.

https://www.instagram.com/p/CT4N5z_KnM0/

"Какъв е планът на Хакан Гюмюшоолу, който се представя като Мехмет Кара?"

https://www.instagram.com/p/CT4bm_PKIN8/

Да видим как Фикрет ще отвърне на взрива. Не е съгласен с Фекели, че е битов инцидент. Дана, Хакан няма да убие Фекели. Той каза да изпратят поздрав, не е уточнил какъв. Демир също получи - даже няколко поздрава и жертви нямаше преди да нападнат конака. Защо беше тази безразборна стрелба - само да покажат, че "старите правила" се завръщат или да противопоставят Кадир и Хакан.

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 15:55 от LU4IQ

# 716
Лучия, да Хакан не уточни, какъв поздрав, но то е ясно - да сплашат Фекели, преди да го нападнат по някакъв начин. Всеки знае този жаргон и то от време оно...и Кьосем пращаше поздрави и знаем, какви Stuck Out Tongue Winking Eye. Това, че Керем Али можеше да изгори или да се задуши ще тежи на съвестта на Хакан. Той даде тази заповед, последиците са негова отговорност. При поздравите към Демир пак можеше да има загинали...при безразборна стрелба няма гаранции, дори и да стреляш във въздуха, всеки знае, че има рикошети и т.н. Юзюм можеше да умре.
Може Хакан да не убие Фекели, но ще има отговорност за смъртта му, ако Фекели бъде убит от АКадир. Защото, Хакан даде "залп" и "старт" на мъст, която ще доведе до тази смърт на Фекели, евентуално. А и няма как Хакан да не реагира на освобождаването на Фекели. Както Фикрет има своята вина за започване на нещо, което излезе извън контрола му, въпреки промяната и разкаянието му, така такава вина ще има и ще носи и Хакан.

# 717
Здравейте.
Ваня, благодаря за превода на 103 епизод. Днес го изгледах, довечера ще гледам новия епизод, предполагам пак ще е към 20:45-21 часа. Дано това с несъответствието в 102 и 103 епизод, да има обяснение и Хакан да играе няква игра пред Абдул, но и аз като Дана си мисля, че е малко възможно. Ще видим де.

# 718
Еди-коя си@!? Добре дошла и...поеми си дъх. Много ми е жал за теб, ако четеш всичко.  
Дана, всеки по различен начин изразява чувствата си, на някои им личи, други не показват нищо, а има и обстоятелства, които карат човек да се държи по един или друг начин. Това важи особено за актьорската игра. Аз нямам изградено мнение за Хакан, но се опитвам да видя различни варианти, които да обхванат повече от показаното, в което има противоречия и това виждаме всички.
Не знам какво означава „поздрав“ на езика на мафиотите: да му откраднеш наличното, да го отвлечеш или да го убиеш? Искането е на Хакан, поръчва на Абдулкадир, а изпълнителят - трето лице, което не вдъхваше доверие, знае ли какво точно е поръчано или импровизира...Битият от Абдулкадир, който е бил изпълнител, се оправдава с Еркан, Абдулкадир е съучастник с хора, но виновен е изпълнителят, а Еркан го няма...Така и с дома на Фекели. Каша и побеждава силният.  
Съгласна съм, самото идване като отмъстител е вече позиция с вина и губеща, разбира се, зависи от това и какво прави.  Представям си, ако Хакан беше купил акциите – нека да е чрез информация, това се прави и в най-добрия бизнес, да дойде при Демир и да работят заедно, да го поставя пред трудни задачи, да му пречи. Но сега всичко е измама, а Демир го няма.
Днес Катя мисля беше писала, че Бетюл е човек на Абдулкадир. Много е възможно и нея да е вербувал, но тя дали няма да се почувства измамена, когато разбере, че Хакан е купил акциите. Сега тя е пълномощник, но не притежава и една акция.

Sunglasses  Sunglasses

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 18:06 от vanja@

# 719
Мислех си, докато гледах серията...на мен не ми изглежда, че Хакан се страхува от АКадир, по-скоро - обратното. За мен, за момента няма сигнали, че Хакан се съмнява в АКадир. Пред гроба на брат си задава въпроса, кой му е сторил това, но дава заповед за "поздрав" на Фекели. Колкото и да ни показват прокуратурата, полиция и съд като сбирщина от глупаци, с извинение...все пак това са институциите с правова власт да налагат наказания за извършване на действие извън закона. Човек с образованието, ерудицията и мирогледа на Хакан не би трябвало да действа на база: някой каза. Еркан бил импулсивен, приказвал, Фекели може би дочул това или онова и убил Еркан, помагайки на Демир. Може би дочул или не... Фекели хем ще убива, хем после ще се предава на полицията с всички последствия - затвор, кръвно убийство, организирано от роднините или риск за семейството на самия Фекели. Мисли ли Хакан, че дори и Еркан да е убит преднамерено, то Фекели и Демир ще са толкова глупави, че Фекели да се предава..."ела Кумчо, изяш ме" и да насочва вниманието.
Дано наистина Хакан да се прави, че вярва на историята за смъртта на Еркан.
Но, ако не вярва и се съмнява в АКадир, защо не проконтролира "поздрава" си. Хакан е "капо ди тутти капи", както писа Катя. Всеки от подчинените знае точно какво иска да каже шефът със съответния жаргон. Подчинените после отговарят с живота си, ако нещо се обърка или "посланието" не е точно. "Поздрав", "изпращане на картичка" на мафиотския жаргон означава - или да убиеш директно врага (по-рядко) или да нараниш врага или някой от семейството му и така да го накараш да се страхува и страда.
"Посланието", което Хакан остави съзнателно или не е, че напада конаци с жени и деца, в отсъствието на мъжете-стопани. Така мислят вече и Яман и Фекели.

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 18:03 от dana78

Общи условия

Активация на акаунт