Как да постъпя?..

• 4 933
  • 63
  •   2
Отговори
# 30
На колко си години? А детето? Казваш, че нямаш къде да идеш, по-горе ти дадоха телефони на организации помагащи на жертви на домашно насилие, ще  ти осигурят подслон, юридически съвети, психолог, ще ти помогнат да си стъпиш на ккраката. За детето могат да съдействат да го приемат на ясла, а ти ще почнеш някаква работа евентуално. Твоят Муньо ще е длъжен да плаща издръжка и най-важно на първо място си осигури медицинско за боищата, така няма да му позволят да вижда детето без придружител от социалните, защото то се води дете в риск. Може да кандидатстваш и за помощ за отопление и детски набавки, все е някаква полза, ще ти искат доход година назад. Ще се справиш, просто се организирай и се махни оттам.

# 31
Какво се случва ? Масово мъже на които им тежи семейния живот и отговорности ! Масово насилници, обществото ни е деградирало тотално !

# 32
Не обществото, а днешните мъже са тотално деградирали.....бягащи от отговорност, търсещи лесното и мекото, мамини синчеца,  все жените ги задушават, все им е трудно....все те са онеправдани горките.

# 33
  • Варна
Не обществото, а днешните мъже са тотално деградирали.....бягащи от отговорност, търсещи лесното и мекото, все жените ги задушават, все им е трудно....все те са онеправдани горките.

Щото има жени дето ги търпят и им ходят по гайдата. Тая еманципация направи от жените мъже, а от мъжете жени.

# 34
Не обществото, а днешните мъже са тотално деградирали.....бягащи от отговорност, търсещи лесното и мекото, все жените ги задушават, все им е трудно....все те са онеправдани горките.

Щото има жени дето ги търпят и им ходят по гайдата. Тая еманципация направи от жените мъже, а от мъжете жени.

Ами търпят ги, щото то няма вече мъже. Нали трябва и деца да се раждат, а това как всяка втора майка остава сама и се грижи сама за децата си е отделна тема. И в един момент си даваш сметка, че с твоето лошо, ама без него още по- зле, и така си караш, докато може.

Последна редакция: сб, 01 май 2021, 21:13 от happy doc

# 35
Не мисля, че нещата опират само до вина на мъжете и те са черни, пък жените бели и добри. По-скоро според мен нещата опират до поколение - и жените и мъжете от днешните млади влизат във връзка с някакъв страх да не се прецакат, да не ги минат, да не дадат повече, отколкото ще получат. И как да сполучи една връзка, ако всеки е предварително надъхан, че другият му крои нещо? Да, сигурно има разлика - мъжете ги е страх да не им отнемат свободата и да не станат под чехъл, жените ги е страх, че ще ги напуснат и ще останат сами, или друго... Странно, май ми е по-трудно да формулирам какви са точно страховете на жените, може би защото не съм имала интерес да наблюдавам и изучавам жените Wink Но и без анализ виждам, че масово във връзката влизат "натаралежени" и готови за отбрана, а не с отворени души.
А и от много чатене и компютри, игри в мрежа, телефони и прочее нямат социални умения и не ги бива в общуването. Ми те 20 годишните даже масово не умеят/страхуват се да говорят по телефона, а си пишат. Да звъннеш някому се считало за проява на лош вкус...

Последна редакция: сб, 01 май 2021, 21:26 от Черна станция

# 36
Такива си ги отгледахме мъжете. Нали майките им са ги отглеждали и възпитавали. Преди 16-17 години работих в едно малко село. Имаше едно момче, ромче. Много умно, възпитано. Майка му сама си го гледаше, учеха го с лелите и баба му и дядо му на труд, да помага у дома и на едната си леля в работата помагаше. И жените в селото, майките на съучениците му го коментираха, че или мека китка, щото вършел женска работа да отиде и да вземе от шивачката нещо на баба си или леля си, че не било "мъжко" да помага у дома... Момчето порасна, завърши висше, работи в града. Вече е към 30-те. Жена му също е висшист и съм сигурна, че е благодарна на свекърва си и лелите, че го възпитаха и научиха да помага.

# 37
Обикновено мъжете-насилници са отгледани от насилници, и така нататък, а ако детето стане свидетел - както явно става, или даже потърпевш - ето ти още един насилник в бъдеще, или момиче с разместени ценности, което ще очаква любов, подправена с шамари.

Не мисля, че чак масово мъжете  са насилници. Все пак явно не са и съвсем голямо изключение, след като лично познавам трима.

# 38
Не обществото, а днешните мъже са тотално деградирали.....бягащи от отговорност, търсещи лесното и мекото, мамини синчеца,  все жените ги задушават, все им е трудно....все те са онеправдани горките.

Такива си ги избрат, щото нормалните мъже са смотани, мухльовци, скучни и т.н. Друго си е някой комплексар изживяващ се на лошо момче. И като нещо не му изнася почва с тукатите. Ама нали както казах по рано, бие- значи обича. Така че всичко е точно.

# 39
  • Paris, France
Да, сигурно има разлика - мъжете ги е страх да не им отнемат свободата и да не станат под чехъл, жените ги е страх, че ще ги напуснат и ще останат сами, или друго...

А, отдавна жените ни е страх да не ни отнемат свободата, а много мъже ги е страх да не ги оставят.

А тези мъже кой ги възпитава? В повечето култури е майката 🤩🥳.

# 40
Сега ако съм на 25 и трябва да търся мъж за семейство си казвам, добре че преминах през това.  Имам голямо обкръжение от такива хора, ужким учат ,с ясни цели в тоя живот,ама личния хич го няма. Несериозни, имат страх от обвързване, страх от отговорност, ако може така тая да дойде, другата да мине....животът си тече ден за ден.

# 41
ако може така тая да дойде, другата да мине....животът си тече ден за ден.

Именно, някак живеят с представата, че все са млади, докато един ден не ги удари откритието, че съвсем не са вече...

# 42
А защо не работиш?

# 43
Имам чувство, че чета една и съща тема отново е отновоо

# 44
  • В.Търново
Преди да си събереш багажа (или неговия), си извади медицинско. Ще ти помогне при евентуален развод. За мен щом има шамари, ритници и юмруци, е време да си тръгнеш.
Къде пише, че има шамари или първия пост е редактиран?

Общи условия

Активация на акаунт