Седмокласници 2020/2021 - Тема 12

• 30 523
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Ох, веднъж моят синковец да завърши, може и аз от кеф да изиграят един кючек Blush

# 571
  • В центъра на моретата
Много - много не разчитайте на формулите. Доста орязан вариант са. Общо взето се свеждат до формулите за съкратено умножние и лице и периметър на геометрични фигури и обем. Бих се радвала ако напимер бяха включили и формулите за моделиране, ама не ...
[/quote]

Формулите предполагам, че са  ли тези, които дават на пробните изпити?

# 572
  • Бургас
zaek за формулите имам тези линкове :

https://www.bg-mamma.com/?topic=1279262.msg42092493&utm_sour … tlink#msg42092493

https://www.regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/kand_7kl_2019_m … n/formuli2019.pdf

На Наборчето все не му достига времето на първи модул по Мат и съм казала формулите да се знаят наизуст , да не се губи време по търсете из листа.
Учителката на уроците ги даде да знае горе-долу кое къде се намира ,ако се наложи за бърза справка

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 17:24 от ani4ka

# 573
  • София
Честито и само напред на всички дишащи по-леко деца и родители!!! Настръхнах... Спомних си, когато видях преди 4 години редчето, че дъщеря ми е приета ... Осъзнаването на прочетеното съвпада с почукване на вратата ми на работа, сълзите ми започват да текат сами, почуква се втори път, на третия изхрипах едно "да", влиза възрастен отскоро пенсиониран доцент, с когото аз не съм работила (реално аз седя на стола му), започва да ми говорш нещо, а аз вече хълцам. Успях да кажа някакво извинение и го прегърнах, после обясних защо се държа неадекватно. Човекът разказа как се радвал предната година за внука си...
Няма такова облекчение, радост и емоционално изтощение в едно (след раждането).
И аз да се похваля - ММ си взе и трите приемни изпита и на есен с песен ще учи. В сряда не бях на себе си от кеф и изтощение.
.
.
А иначе абитуриентите около Александър Невски бяха точно като на циганска сватба... И на вид и на шум... Много яко им се дразня. Кой знае догодина какви ще ги дроби голямата...

# 574
  • Варна
Извинявам се за тъпото питане, ама какво е "формули за моделиране"?
Тези, които са в свитъка и ще им дадат да ползват (освен ако някой квестор не се направи на луд), са съвсем достатъчни, човек който знае какво му трябва да си провери, за да не обърка някой знак в бързината. Не може да се разчита на тях, ако нямаш идея какво да ги правиш. Винаги съм била против зазубрянето на неща, които в живия живот можеш да намериш лесно, стига да знаеш, че ги има. Някои деца с решаване на повечко задачки си ги запомнят, на други им трябва подсещане, но това не ги прави по-незнаещи.
Кристина, ще завърши и още как! Ще чакаме след 5 години запис как играеш кючек Simple Smile Като се замислих и аз за баловете и си размечтах за девойка с красива рокля... Точно 5 минути след това ме приземи като изпълзя от стаята си (следобед!) по пижама и се запъти да рови за шоколад... Та, ако след 5 години не съм отгледала глиганче и аз ще се присъединя към кючека Simple Smile

# 575
Олее, не ни стига белото, сега и кючек ли трябва да играем?

# 576
  • София
Белото и червеното са за НВО в 7 клас, за ДЗИ трябва повече умения, кръшни Simple Smile

# 577
Извинявам се за тъпото питане, ама какво е "формули за моделиране"?
За работа,  капитал, път и прочие.

# 578
  • София

Иначе изпращането в СМГ на 12-ти клас на големия не знам все още как е минало, защото не ходих. Гледах някакви снимки. Гледах и клипове от НМУ- там ги изпращат с музика наживо на брас-бенда и свири джаз Wink

Еха, готино с брас бенд.

Аз днес се възмутих на циганския оркестър пред кварталното училище и даже попитах набора такова училище ли иска да завърши. А то се оказва масово... Ужасена съм, честно ви казвам. Тази дива чалга и цигания (без извинение) не мога да я възприема.

Честито на приетите в АК, наистина си е облекчение да знаеш, че е минало всичко. Сега леко завършване и голяма почивка.

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 19:53 от catty m

# 579
  • София
Честито на всички приети дечица! Сега съвсем заслужено могат да си отдъхнат. И не само те, ами и родителите им!
Във ФБ прочетох тъкмо за две форумски деца, приети в АК - как се зарадвах само, все едно аз съм приета.
На добър час да им е в новото училище, да се чувстват щастливи в новите си класове и да учат с удоволствие! Flowers HibiscusGift Heart
Скрит текст:
В класа на моя син има едно момиченце, което не е прието в АК. Майката го е смазала вербално по телефона; казала ѝ е, че е пълно разочарование, че за нищо не става и само са хвърляли пари на вятъра заради нея.... Плакало е милото часове наред в училище, чак до психоложката е стигнала. А е такова съвестно дете, което на всичкото отгоре е прието в 4 други частни училища, в т.ч. Ив. Апостолов, за която си говорихме преди време тук. Страшно мъчно ми стана. Чудя се и се възмущавам на такива родители, които не оценяват децата си Disappointed Relieved ....

Днес и ние минахме покрай едно училище с абитуриенти.... беше страшно!
Такава селяния, загубихме ума и дума със сина. Той ми напълни душата обаче с изказването си : "Няма лошо да се веселят, ама защо е толкова грозно?!"... Поне се успокоих, че досега съм си свършила "работата" с него.

# 580
  • София
Днес аз прегърнах силно моята девойка, която е в началото на резервите за АК (на 1% от поканените 🥴), отпразнувахме заслужен резултат след много труд (гарниран с мързел де). После обаче тя над час успокоява своя приятелка, която плачеше неистово след подобна сцена с родителите си. Не знам кому е нужно!

# 581
  • В светлината на слънцето
Честито на всички приети наборчета в АК! Heart

# 582
  • София
Току що гледах по ТВ абитуриенти пред Александър Невски. Поведението на зрелостниците никак не ме учудва. Тези деца са отражение на тъжната действителност, която ни заобикаля. Те растат, развиват се и се възпитават в чалга държава, за огромно съжаление 🙁 Дано, някога някой ден това се промени.

# 583
  • В офиса
Чудя се аз как все другите абитуриенти грозни, другите родители криви, а ние все бели и добри.
Хареса ли ви сцената с циганския оркестър в "Жигули". За там дали си помислихте, че е "грозно"?
Аз харесвам точно това поколение. Мисля, че тези деца са борбени, ориентирани, знаят какво искат и имат хъс.
Нямам идея дали на изпращането на голямата ми дъщеря е имало чалга. Бяха на някаква стар уорс тема и щяха да имат маски на труупъри. Още не се е прибрала и не съм гледала снимки, но от други родители разбрах, че е било "голяма пукотевица". След една година няма да са така безотговорни, волни и свободни, така че нека днес да са глупави, нека да е "грозно". Те са само днес така, до сега са се борили с кандидатстудентски изпити, документи и т.н. После ги чакат матури, после рязко влизат в света на големите, където никой не ги дундурка и ще живеят на инстантни нудли, или солети. Докато си намерят място под слънцето. Важното е да имат мечти и да се борят за тях. Всички сме минали от там си мисля. Само музиката е била различна.

Лично за мен не е никакъв успех да те приемат в Иван Апостолов и още 3 частни училща. Защото критериите за прием са минимални. Когато (си) поставям цел, гоня победа, а не участие. И давам всичко от себе си. Загубата не е разочарование, ако си дал максимума, който можеш. Но е пълно разочарование, ако си се излигавил, не си използвал възможностите, които ти се предлагат, заради някакво мимолетно удобство (например да се кикотиш с приятелки, или да играеш ел. игри, или друго) Не съм на мястото нито на детето, нито на родителите, но напълно си представям как аз казвам, че някой е "пълно разочарование". И това ще бъде за негово добро. Като никога неуспех не е равно на пълно разочарование, но не влагане на усилие, хъс, воля и неуспех е равно на това. Това че някой е ревал 1 час не е драма, важното е да извлече поуката.
И ние имаме "safety net", друг е въпросът че е наистина само "safety net", таксата е прекалено висока.

# 584
Мен абитуриентите също не ме дразнят...нека се веселят децата...повече ме дразнеха самолетите, които репетираха за 6 май и ме стресираха, ама кой ме пита. Само да са здрави дечицата, все ще си намерят мястото в живота..пък и планетата няма нужда само от умни, трябват и по-обикновени хора...

Общи условия

Активация на акаунт