Бъдещи и настоящи мами в USA- 3

• 19 484
  • 266
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря
Смятаме от Тампа да тръгнем надолу  по крайбрежието и после на север до към Савана.

В района на Тампа:
University of Tampa
Salvador Dali Museum
който и да е от плажовете около St. Pete

по пътя надолу:

в района на Сарасота:
Ringling museum
St. Armand's circle
Sunshine Skyway Bridge
Longboat Key beach,  Cocina beach

от другата страна:
Miami beach
 Нагоре, ако съм на вас, бих карала не магистрала, а А1А- много е живописно и интересно да се видят West Palm beach, Delray...
На всяка цена St. Augustine също, а и преди да забравя- Kennedy Space Center също е интересен.

Това се сещам на прима виста, иначе има сигурно милион още интересни неща за гледане.

# 151
MrsG аз не съм Бубка,ама да ти кажа за ваничката.
Ние също бяхме с такава до 7-мия месец на Наско ,накрая почти излизаше от нея,много му беше малка.
После му намерих в Икеа едно такова голямо корито,като едно време в БГ,сега му е екстра,слагам го в ваната и е голам кеф.

Бубка много неприятно с Дани,добре че всичко е о,к вече.   

Момичета кажете,събирате ли се с приятели са thanksgiving,приготвяте ли пуйки.??

# 152

Момичета кажете,събирате ли се с приятели са thanksgiving,приготвяте ли пуйки.??

Дааа, събираме се цяла сюрия народ и става приятно - нещо като БГ Коледа, но с американското ми семейство и приятели. Има малки деца, бебета, млади хора, софри, манджи, пуйки, глъч и смях.... Абе наближи ли Halloween знам, че се задават от ''ония готините" празници...и така до Нова година. Пуйката е приоритет на американците и аз там не се бъркам. Винаги става - да си оближеш пръстите.  chef

Последна редакция: сб, 11 ное 2006, 07:22 от G&J

# 153
  • Boston, MA
Мерси за всичките ви позитивни мисли към Данича!

МисисДжи, кърменето във вода съм го практикувала веднъж-дваж.. вече май нямаме време и за плацикането ми в голямата вана с Дани. Като беше по-малък (и си бях в нас още) веднъж седмично се къпехме двамата, уж да се опитва да "плува". Единия път сам се нагласи да суче, после четох в кърмаческия какъв кеф им било на дечицата и направо му дадох. Много е приятно, опитайте.

Синята вана още я ползваме. Още го къпем Дани на плота в кухнята/хола (имаме една стая извън спалните и банята) и всичката вода е по земята. А той вече иска да излиза от ваната, като почне да се изправя, не ми се мисли. Знам, че следващата стъпка е да се сложи малката вана в голямата, но нашата (голямата) е много дълбока и ще ни се скъсат кръстовете. Та сега търся варианти. Ако някой има идеи, приемам всякакви.

Фоунлейди, тази година ще е лудница на благодарността - 25 възрастни и 7 деца (моето е най-малкото). Ще имам да разправям Simple Smile Но и аз от година на година все повече го харесвам този празник.

# 154
Здравейте бъдещи майки и майки от USA!!!
от юни'2000 - юни'2004 г. живях в Чикаго, наясно сам с начина на живот и избрах да родя детенцето си в БГ, а на въпроса, сега съм мама на 5 месечно бебенце, в България, сестра ми е от 1 месец в Денвър, Колорадо, бременна е в 9 месец, не познава никой, освен семейството на съпруга си, тук в Стара Загора имам доста познати и приятели, страшно много съвети, опит, практика имам с контакта си с майки, който са бебета или малко по-големи деца, излизаме всеки ден с бебетата, говорим за бебета, за нашите си проблеми, едно малко общество сме, сестра ми е сама, всяка вечер сме на Skype, но знаете как е предполагам, поддържате връзка с свои близки и вие. Видях, че има майки от Денвър...имате ли желание да ви свържа с нея, майки от Денвър? сестра ми е много коректен, добър, и стеснителен човек, сама е в момент, в който има нужда от приятели и хора с общо всекидневие като вас майки?
Благодаря ви предварително, и ще разбера ако ми откажете, в USA не е като в БГ, наясно съм защто бихте ми отказали.
Пожелавам успех и много здраве на всички ви, знам че не ви е никак лесно, но лесни неща няма Laughing

# 155
 Нека,да кажа и аз,какво най-накрая реших с ваната...в началото си бях харесала тази
 голямата бяла юро вана в Бърлингтон,даже я бях купила,но я върнах Winkзащото е
 анатомична.Имахме дискусия с половинката относно ваните и той е на мнение,че на
бебока ще му е по-добре в обикн.корито,аз такова използвах в Бг.и трябва,да призная,че беше много удобно Peace Основното и най-важно предимство за мен е,че
е дълбока,ползва се до късно и детето може,да си играе свободно в нея.В началото,
когато бебка е съвсем мъничка,ще слагам нещо допълнително,да не се пързаля.
 Тук обаче ги има само в Икея,търсих я няколко пъти дирекно в магазина,опитах се,да я
поръчам,но я нямаше в наличност,в момента.Дано да докарат...все още имам време;
 Та,така с ваните,останалите са хубави също,но поне за мен ми се виждат нещо
 плитки Thinking

# 156
Кейси, твоя малък танцьор дано се оправя бързо, не знам какво му е, но дано не е нещо сериозно (клипчето е върха!)

Добре е, дивее вече  Laughing
Клипчето е тукашния бирфест. На тази немска музика не се спря да танцува 2 часа  Laughing Утре сме на един фестивал, ще свирят латиноамериканска музика. От сега си го представям във вихъра на ритмите  Laughing

Самуил е на 22 месеца и още ползваме синята ваничка. Събира се, малко е сгънал краката, но иска да е в нея.

# 157
Бубка много неприятно с Дани,добре че всичко е о,к вече.   

Кейси и Бубка, дано са добре дечицата и да не преживявате нерпиятни неща вече!

Ние всяка година се събираме на Thanksgiving, много го харесвам този празник. Обикновено аз правя пуйката ( първата година ми беше голяма драма, защото изчетох сума и неща как се прави  Laughing, ама вече съм професионалист  Joy) и повечето от храната, а от БГ кухня за този празник допринасям с тиквеник Simple Smile.
Тази година обаче няма да стане, защото всичко е в кашони и с главата надолу в къщи. Вчера ходихме до Олбани, намерихме си най-после квартира и аз малко отдъхнах, че много се притеснявах. На мен лично много ми хареса и града и т.н. Дори се оказа, че дно семейство от тука познава други българи там.  На хазайката бебето и то на 2 месеца, така че и с педиатър се уредихме Simple Smile
Малко по малко започват да се оправят нещата, ама голям стрес ми беше.

За ваничката, аз лично предпочитам анатомичните, най-вече защото можеш да къпеш по-лесно сам бебето. Калин в неговата се къпа докато не тръгнахме за тук( 1г 3 месеца), но ако бяхме останали в БГ още щеше да е в нея. Сега и Елена къпя в такава.

# 158
Кейси и Бубка, благодаря ви за инфото  bouquet Добре 4е този път ще сме в голям град, където може вси4ко да се намери, а не както преди в the wild wild west Simple Smile
по въпроса за анатоми4ните вани4ки - виждала съм едни приставки с анатоми4на форма, които се слагат на каквато и да е вани4ка, корито или каквото е там и после може да ги махнеш. струва ми се доста удобно и аз мисля да си търся такава за второто дете, например като тази тукhttp://mal4o.com/product_info.php?cPath=33_97&products_id=25 … 52392d9c591bdfe7d
а на вси4ки мами пожелавам много здрави деца и весели празници Hug

# 159
Здравейте!
Както се оказа, оставаме си щатски мами, та се присламчвам отново в темата:) Рада праща поздрави на всички фарфалачета и особено на Дани:)!

За Thanksgiving имаме удоволствието да досадим на Бубка хаха! Ние сме вторите по възраст, 4 месеца преднина пред Дани. Останалите деца са на 2, 2.5, 3 и 8. Ура за многото алкохол и здравите нерви!

Бубке, що не казваш за ръката?? Или говорихме преди това? Мани, дупе да ни е яко дето се казва, а на вас с Бисер кръстовете да са ви яки за къпането и вдигането. За първи път таз седмица наистина ме боли кръста от мъкненето на този 10килограмов бизон в женски образ..Бая се променя динамиката на нещата..

Ние също се кърмим във ваната и е супер кеф. Особено сега като е на 11 месеца не знам каква е тая бурна радост като види цици и тарчи да суче с една дива усмивка. Мрази sippy cups и си държи шишето, ако пие формула. Всъщност, освен кърма и мляко друго не ще.

За храненето се храни като змей - всеки зеленчук и плод под слънцето! Изследванията тук ги правят на 1 година, тогава гледат за желязото. Ние сме вегетарианки двете и доктора каза да и давам мултивитамин след 1 година.

успешна седмица на всички!

# 160
Аз таковата...Да проверя дали sofkobofko, с балетна стъпка и полет напред, се е запътила към родилното вече. Обади се, гимнастичке, ако си наоколо. Laughing

# 161
Кейси, благодаря за отговора Hug!

При нас пък ново 20, с ушна инфекция сме и вече на антибиотик Sad. Някой тукашен бебок спохождал ли го е такава екстра? Знам че са бъкани с ушни инфекции тук всички, ама пак ми е едно такова. Ние с баща и на времето сме нямали, пък и докато съм си била в БГ не съм чула да са така разпространени, дали е нещо тукашно или просто нещо от последните години? Просто си разсъждавам на глас.

Тигърче, а защо не свържеш сестра си с нас? Да заповяда тук при нас във форума, вярвам ще намери много приятели и ценни съвети.

Тенксгивинг харесвам, пуйка винаги ядем, ако се падне да почиваме се събираме с познати. Ако ли пък не, правим купон на работа, но вечер пак се събираме с някой за втори тур Mr. Green. м Пуйката винаги я правя аз, както и какво ли не друго. Специализирала съм се и аз като Тандури след толкоз години практика.

За ваничките, и ние сме със синята още. Не ми се мисли като ще трябва да я местя в голямата вана поради тази съща причина за болежките в гърба. Иначе ако се случи аз да се къпя по същото време на банята на малката татко и направо ми я подава под душа. Добре се държи милата, само дето като я сапунисам едва я удържам Mr. Green.

# 162
  • Boston, MA
Я виж, живата ми приятелка (която ме свърза с бг-маммата, бтв) научава новините от тук... Айде чакаме ви да видим на място колко сте тежки!

МисЗ, това с къпането под душа съм си го мислила, ама много ще ме е страх да не го изпусна. Май може хавлия (washcloth) между телата да се слага за по-лесно държане. А плаши ли се Лекса от водата отгоре?

# 163
За фета сиренето - .....................

Приятелски съвет към всички бременни-  НЕ яжте Бг Фета сирене, доставено в кутии от Бг.

(Имаме приятел, който работи за известно време във фирма за доставка на бг храни. Историите за сиренето са ужасни.Чудно как никой още не ги е хванал )
Едно малко пояснение за Фета сиренето - знаячи истинското Фета сирене се прави от непастъоризирано краве мляко и в българия незнам някой да прави такива неща, то по принцип е ТИПИЧНО Гръцки продукт. В България се правят разни подобни които са пастьоризирани и са по-скоро близки до Дунавията.

# 164
 missZ - Nasko veche dwa pati pravi ushna infekcia.
poslednia pat beshe predi 2 sedmitzi.
i nie biahmme na antibiotik.
barzo ozdraviavane!

Общи условия

Активация на акаунт