Страсти – градините в София, кампания 2021/2022 - тема 1

• 33 206
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
Че как ще се злоупотребява със социалните критерии? Моят син е с 16 точки, другата година и малкият ще е с 17 точки и няма нищо, което да не може да се декларира 🤔

# 616
Че как ще се злоупотребява със социалните критерии? Моят син е с 16 точки, другата година и малкият ще е с 17 точки и няма нищо, което да не може да се декларира 🤔

Много редовно има майки, които не живеят с всичките си деца, но ги декларират на един адрес.

# 617

Много редовно има майки, които не живеят с всичките си деца, но ги декларират на един адрес.
Мисля, че и тук в темата имаше подобен казус.

# 618
  • Sofia
Ама това може да даде една точка, не три. Възможно е да сте прави

# 619
Аз си признавам, че нямам времето и нервите да следя децата с колко точки са били на 1 и сега класиране. Нито съм толкова наясно със системата.
Явно ива нужда да се прави, както се вижда от случая на Попи. Но това трябва да е работа на директора, който записва, според мен. Нали в крайна сметка, той проверява документите при записване....

Мен повече ме втрещяват родителите, които взимат телк, за ЗДРАВО дете, за да вземат точка. Да, има такива лекари и комисии, да издават телкове.

# 620
  • СОФИЯ
….
Между другото аз получих отговор на моя сигнал за отваряне на системата и съвсем отговорно мисля да поискам по ЗДОИ вездесъщия протокол, с който са решили да я отворят.
До кого е сигнала и какво са ти отговорили? Ще е интересно да споделиш. СНБМ още нямаме отговор на писмото от 14.05.

РГ разширена, 31.05.2021 г.
Представиха предложенията си за изм. и доп. на наредбата за компенсациите. Предложихме и се съгласиха да изпратят по мейл, а ние до 17 ч. на 02.06. да изпратим коментари и становище. За двата основни момента не предлагат нищо ново. Възрастта остава 3 г. и размерът същия. Та не по врат, а по шия е малко работата. От предложенията им по мое мнение по-съществени са:
чл. 4, ал. 4 при сключване на договор с ФЛ да бъдат и други педагогически специалисти /педагогически съветник, логопед, психолог и др./ и със студенти, обучаващи се в педагогически специалности във висши училища;
В чл. 7, ал. 1 да отпадне т.2, свързана с „приемно-предавателен протокол“.
Чл. 7, ал. 1, т.3 – с копие на какви документи се удостоверява, че се спазват изискванията по чл. 4, ал. 3 за физическото лице, страна по договора. Да бъдат конкретно разписани.

На 03.06 в 17 ч. пак ще има заседание, за да се обсъдят всички предложения. То ще си е конкретно за ДГ, че вчера бяха повече темите. Днес в 17 ч. ще има друго заседание конкретно за 1 клас, че и там останаха много въпроси без отговори.

# 621
Писмото беше през контактния център, на две, на три написано с аргументи за неправомерното изменение на графика, както и че “равен шанс” се осигурява чрез спазването на нормативните актове, не с повторно отваряне на системата. Адресирано беше до Боршош като зам-кмет по образованието, културата и последния да затвори вратата. Прилагам скрийншот, нищо съществено не казват.

# 622
Wild poppy, то по принцип би трябвало и без сигнал да се отказва записване на тези, които не могат да докажат заявените критерии. Не знам какво си мислят, когато заявяват несъществуващи критерии.

# 623
Wild poppy, то по принцип би трябвало и без сигнал да се отказва записване на тези, които не могат да докажат заявените критерии. Не знам какво си мислят, когато заявяват несъществуващи критерии.
Надяват се да попаднат на "сговорчива" директорка.

# 624
И според мен директорките в такива случаи са слабото звено. Освен това се надявах ако могат да се установят неправомерно начислени точки преди класирането, да не се стига до класиране изобщо.

# 625
  • СОФИЯ
Misery., поне имаш документ с който потвърждават друго незаконосъобразно действие, че новорегистрираните не са участвали в първото класиране. Това "е взето решение"...кой го взе това решение не се уточнява. Вчера от ДО казаха че имат много писма и жалби срещу отварянето на системата и още не успяват да отговорят на всички. Мисля че тези дни ще качат на ИСОДЗ протокола от първо класиране.

# 626
https://www.facebook.com/events/495079275033687/

Протест за липса на места в ДГ.

# 627
  • СОФИЯ
На миналия протест по мое мнение направиха грешка, че не се качиха горе след като ги поканиха. Този път няма да мога да отида, 17 ч. в този ден е първото класиране за 1 клас.

# 628
На миналия протест по мое мнение направиха грешка, че не се качиха горе след като ги поканиха. Този път няма да мога да отида, 17 ч. в този ден е първото класиране за 1 клас.

Какво щеше да се промени според теб ако бяха се отзовали на поканата?
За мен лично с тези представители в общината нищо не може да се направи, освен поредното хвърляне на прах в очите на хората. Този цирк вече над 10г го гледам.

Тези хора час по-скоро трябва да си заминат, ако искаме наистина нещо да се промени!

# 629
  • СОФИЯ
Е нали се протестира по някаква причина и с някакви искания. Лицата от които зависи решаването на въпроса те канят на разговор. Да отидат трима родители горе, да си кажат исканията, да изслушат отговорите. Няма да чуят нищо ново, така е. После да се върнат при протестиращите и да кажат на медиите, че отговорните лица не предлагат никакви решения. Медии поне имаше много. В противен случай ПРите на СО могат удобно да пуснат едно съобщение, че протестиращите отказват среща и не искат да чуят "предложенията и решенията" на СО. Не е ОК. Въпросният разговор надали ще продължи повече от 20 минути. Така или иначе 3 часа се стои и се вика долу.

Общи условия

Активация на акаунт