Страсти – градините в София, кампания 2021/2022 - тема 1

• 33 318
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Здравейте, има ли деца набор 2015 в моята ситуация. Дъщеря ми завършва 4-та група тази година в детската градина, но Директорката е казала, че не може да остане още една година в същото детско заведение и да повтаря 4-та група. Никъде не я приеха, за съжаление!

Защо не кандидатствате за предучилищна в някое училище?

# 331
Това за имунитета е ясно още преди класирането. Всеки може да пресметне на каква възраст ще е детето му и има или не имунитет. В този случай, защо зорлем да кандидатстваме и да си държим ясленчето, понеже имунитет няма....
Много добре разбирате какво искам да кажа, но не на всеки му е угодно.

Ясно е, че е бъг на системата. Трябва обаче да се борим да изкореним този кофти навик. Или тръгва или губи място, така е справедливо.

Истината е, че на много малко хора им пука за ставащото. Вътре ли са, ич им не е за останалите, които ще загубят работа, защото не могат да се върнат или за другите, които плащат 7,8,900 лв за чДЯ/ ЧДГ обаче детето боледува и накрая на месеца като теглят чертата с отсъствията, лекарствата, болничните, удръжките са на минус.
Ей това е проблемЪТ, малко от тези, които са приети, застават на предна линия и се борят за равенство и за правата на неприетите деца.

# 332
Аз явно падам от Марс, но не знаех, че и на децата в ясла и градина им пишат отсъствия като на учениците. Как става това пазене на място и детето да е прието, но да не ходи цяла една учебна година или да ходи от дъжд на вятър?

Иначе познавам семейство с дете, което е прието в първа ясленска група, но не ходи на ясла, защото се редуват два баби да го гледат Grinning Пазят си мястото. Честно казано, не им се дразня, нито им завиждам (е, малко само, че имат две баби под ръка Grinning) Но като знаеш, че след някоя и друга година шансът да влезе в градина клони към нула... може би е нормално да си "запазиш" място

# 333
Здравейте, има ли деца набор 2015 в моята ситуация. Дъщеря ми завършва 4-та група тази година в детската градина, но Директорката е казала, че не може да остане още една година в същото детско заведение и да повтаря 4-та група. Никъде не я приеха, за съжаление!

Това къде е регламентирано, че не може да остане? Единственото ми обяснение е че няма други деца за цяла група. Но дори да са 5 пак ви се струва резонно да са отделно. Какво обяснение ви дадоха?
Относно кандидатстването, дамата каза, че не е прието детето никъде.

# 334
Не, не е нормално да се интересуваш само от собствения си *** и да гледаш само как ти да се уредиш. Масово се мисли само как да се прецака системата, а другите да му мислят, те не са аз. Айде, живи и здрави, всички ще си отгледаме някак децата, всеки знае на каква цена.

# 335
И според мен не е нормално "пазенето на място" и не трябва да бъде разрешено.

# 336
Абсолютно!
Трябва да има промяна и да губиш мястото ако детето няма определен брой присъствиени дни.
И да аз съм от злобните майки, на които не им беше прието детето в ясла. И като чета как веднага 40% от късметлиите, които са приети, още не са записали децата и вече обмислят сложни схеми как да пазят място, ама децата да не посещават ми идва....

# 337

Кандидатствах, но не е приета никъде!

# 338
  • София

Ситуацията живо ме интересува, тъй като голямото ми дете е с по-големия наборв дг и ще бъдем в същото положение след две години.
А сега късно ли е да кандидатствате за първи клас? Защото доколкото разбирам вариант е или да тръгне на училище, или една година вкъщи? Нали така?

# 339
  • Sofia
Пазенето на място пак е заради идиотската система. Използваш да запишеш като може, а не когато ти се иска. Другата глупост е тръгване само септември - едни почти на три, други едвам ходят.

# 340
Чета последните коментари и съм в пореден пристъп на шок, нали тези деца вече попадат в графата за задължително образование, как така 1 година вкъщи, кой ги приема тия закони и наредби, като няма инфраструктура да се обезпечи изпълнението им. Съчувствам ви, дами, моето дете е още малко, ама нищо чудно след няколко години да съм във вашето положение.

# 341
  • София

Не съм наясно, може ли да кандидатствате тепърва за училище, в което не сте кандидатствали досега. Както вече споменах, в нашето училище (7-мо) даже има свободни места. А училището никак не е лошо, с традиции и имам положителни отзиви от ПГУ от една приятелка. Само ако местоположението Ви е ок.

# 342

Ситуацията живо ме интересува, тъй като голямото ми дете е с по-големия наборв дг и ще бъдем в същото положение след две години.
А сега късно ли е да кандидатствате за първи клас? Защото доколкото разбирам вариант е или да тръгне на училище, или една година вкъщи? Нали така?

Ако знаех предварително, щях да кандидатсвам за първи клас. Но ме поставят в абсолютна безисходица. Нито първи клас нито детска, нито предучилищна в училище.

# 343

Ако знаех предварително, щях да кандидатсвам за първи клас. Но ме поставят в абсолютна безисходица. Нито първи клас нито детска, нито предучилищна в училище.
Вижте второто класиране (за ПГУ имаше много свободни места) и пуснете една жалба до МОН. Предучилищната подготовка е задължитела и са длъжни да Ви осигурят място.

# 344
  • София
Те са длъжни, но да не я пратят в Горно Нанадолнище, както една девойка беше писала преди това.
Системата още е заключена...

Общи условия

Активация на акаунт