Страсти – градините в София, кампания 2021/2022 - тема 1

• 33 318
  • 748
  •   1
Отговори
# 375
Alen mak, не ви съветвам нищо, изказвам мнение срещу поведението ви. Мисля, че всички сме съгласни с липсата на места и другото е родител срещу родител. Ама “системата ми го позволява и затова го правя” е байганьовщина.  И да, детето ми е родено на 29.11.2020 и ако беше влязло, щях да го пусна без бележки с всички произлизащи от това последици. Не ви прави чест отново да си измивате ръцете с “Еми то няма места, затова лъжа с бележки от доктора, белким си задържа мястото в ДГ.” И аз все пак връщайки се на работа, ще мога да си позволя и наем на квартира, и ЧДЯ, макар и трудно но има хора, които реално разчитат на тези места и едва свързват двата края, докато други си държат детето у тях с баби и заемат място.
Приключвам въпроса тук, защото имам повече акъл и възпитание, ако модератор сметне за уместно, моля да разчисти.
И кое е поведението ми??? Познаваме ли се? Обяснение на проблем или въпрос, какъвто зададох = поведение? На Ваше място не бих била толкова сигурна.

# 376
  • София
Аз не виждам никаква разлика в документите от минали години.
Какво удостоверяваха толкоз време и накрая пак всичко ще си носим!? Joy

# 377
За некласираните на 1во класиране възможно ли е да се правят промени в адреса и района? Тоест ако междувременно единия родител си смени адреса и на 2ро класиране да кандидатстваме в друг район това позволено ли е?

# 378

Аз бях приятно изненадана единствено от факта, че за удостоверяване на адреса ни искат просто личните карти 😃

# 379

Аз бях приятно изненадана единствено от факта, че за удостоверяване на адреса ни искат просто личните карти 😃
То даже не е за адреса, а просто да се удостовери, че вие сте родителите на детето. И аз много се радвам, че няма да вися в общината за удостоверения за промяна на адресите.

# 380
В сайта пише,че семейните профили ще се отключат след 14:00 часа.
Ооо чудесно, пише, че ще искат документи само за критериите, които не се проверяват служебно, ДАНО!

Те и трудовия статус спокойно могат да го проверят, та не разбирам твърде разходката за записване, ама нейсе.

alen mak за ясла - 60 дни от 15.09, за ДГ - един месец. Реално в настоящата ситуация - до приключване на епидемиологичната обстановка. Няма да отварям тема колко родителите се възползваха от този момент да пазят места.

fatalina определени са в Наредбата - сирак, дете с един родител , дете с родител с ТЕЛК и т.н.
Благодаря!

# 381

Това в случай, че се ползва постоянен адрес ✌️
А ако се кандидатства с настоящ? Някой може ли да каже дали искат бележка от общината

# 382

Това в случай, че се ползва постоянен адрес ✌️
А ако се кандидатства с настоящ? Някой може ли да каже дали искат бележка от общината
Не. Адресите са удостоверени служебно.

# 383
  • На края на вселената!
Адреси се доказват за точките на многодетно семейство с удостоверения за адреси на децата при записване в градината

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 22:17 от Бонбонесто розово

# 384
И какъв е келепира, като системата е отворена?
В нашата малка община останаха незаети само места за деца с хз. И то фантастичните 3 бройки. За една градина. И 50 некласирани. Айде сега, понеже аз съм тъпа като гьон някой да седне и да ми каже, каква е файдата че системата е отворена за пренреждяне на кандидатурите? Аз не схващам!

# 385
Аз да попитам,ако искам проверка за дадено детско заведение,относно съмнение за коректността на кандидатурите,къде и какво трябва да подам?

# 386
Може ли да попитам ,защо се иска копие на трудовата книжка. Нали се издава служебна бележка от работодателя?

# 387
  • София
Относно документ за адрес на големите деца при многодетни семейства, ще предоставя копие на лична карта на тийнката, но на 9г щерка от общината ли следва да се извади бележка?

# 388
  • София
Пак св готви протест, на 25.05

https://fb.me/e/isy1Pr12N

# 389
  • Sofia
Относно документ за адрес на големите деца при многодетни семейства, ще предоставя копие на лична карта на тийнката, но на 9г щерка от общината ли следва да се извади бележка?
Да.

Общи условия

Активация на акаунт