Страсти – градините в София, кампания 2021/2022 - тема 1

• 32 931
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
Това разединение сред хора, които трябва да са от една и съща страна на барикадата винаги ме е удивлявало. Наистина не мога да разбера как може да се сложи знак за равенство между семейства даващи 60 лева на месец, в които майката има възможност да се върне на работа и да допринася за семейния бюджет ( да, знам че много деца боледуват, че е труден баланса между личен и професионален живот и в ни най - малка степен твърдя, че на някой му е лесно) и семейства, в които майката си зарязва работата за да гледа детето или вариант две дава хиляди левове на годишна база и детето пак боледува, отсъства и т.н. Ами да ме извиняват тези госпожи, които се подсмихват, но или те да дойдат да ми гледат детето, или да ги закриват общинските градини и всеки да се спасява както може.

# 646
Здравейте.
Казвам се Кристина Касабова. Бях организатор на миналогодишните протести  с искане за компенсация. Писахме писма къде
ли не, включително да Европейски институции. Благодарение на миналогодишния натиск  и може  би политическата обстановка в страната приеха  така наречените "ваучери".
Наредбата е недодялана. Нито едно  становище не се взе под внимание. Трудно  ми е да повярвам, че служебно  правителство с вече разписан бюджет може  да промени  нещо.
Столична община могат да направят наредба на общинско ниво, но дали?
Още  повече Столична Община с втората дама в управляващата партия не направиха нищо, за да променят недодяланата Наредба. А относно градината в Младост (29 ОДЗ) има обещания за нея още през далечната 2008г.
За мен истината е една- липса на управленски морал и визия!
https://www.facebook.com/104016408010334/posts/313378187074154/
На страницата може да намерите много информация за свършеното през изминалата година, за лъжите, обещания, за делото, което водим и т.н..
Също така има е група  във фейсбук "Граждански протест против липсата на месна в общинските детски ясли и градини"
Специално за 29 ОДЗ мен ми е лична  борба, мотаеха ме ту в районната, ту в голямата община. И сега изведвъж разбирам, че все още няма да го бъде.. Възмутена съм и искам Фандъкова да си подаде оставката! Стига вече лъжи! Протест ще има утре  пред Столична Община от 17ч.
Организатор  не съм  аз, тъй като реших да защитавам каузата на държавно  ниво и станах партийна. И не само тази кауза, всичко свързано  с децата и нас- родителите.  Децата трябва да са приоритет! И това е моята цел и мечта.
Дете – центрираната стратегия приоритизира инвестициите в области: образование, ранно детско развитие, здраве, развитие и заздравяване на общността и семейството, социална защита и подпомагане на благосъстоянието.
Очевидно е, че Фавдъкова не е на същото мнение.
Спокойна вечер на всички.

Последна редакция: чт, 03 юни 2021, 22:42 от krisikasabova

# 647
Антонина Кенова твърди в групата във ФБ, че има член на РГ от СНБМ с прието дете по не особено честен начин. Прилагам снимка. Вярно ли е това?

# 648
Децата в 3-та и 4-та група не би ли трябвало задължително да ги приемат, защото за тази възраст е задължително обучението?

Принципно питам. Няма връзка с горния казус?

# 649
  • СОФИЯ
Да, през РГ е прието детето. Беше от 5годишните по чл. 8 от ЗПУО. И като второ дете в семейството не беше прието в общинска ДГ, посещаваше частна. Да, живеят в Лозенец и в заявлението бяха посочени няколко ДГ в близост. Протоколът обаче не го намирам в раздел РГ на ИСОДЗ, но вероятно действително е било през 2019 г., защото сега детето е на 7 г. Да, в края на 2020 г. майката Цветелина Атанасова стана член на УС на СНБМ и зам-председател. Няма никакво нарушение! Дай сега като майката се занимава с нещо доброволно, детето днес да не кандидатства и за 1 клас Simple Smile
Няма да коментирам емоционалното състояние на Кенова, то е такова не от днес. Изблиците й не са само виртуални. Вчера на РГ за пореден път обърнах внимание да не си позволява да се обръща към мен на "ти", а да използва учтивата форма. Ако иска да пише нещо да го направи тук, в БГ МАММА. Тя е администратор на групите си за ДГ във ФБ, аз и други отдавна сме премахнати от тези групи, по простата причина че не ръкопляскаме. И тези хора не са само от членовете на СНБМ, има общински съветници и депутати, които се занимават с въпросите, свързани с децата и родителите. Жената от Кюстендил не търпи никакво различно мнение и държи да е център на внимание. Свят голям, хора с различни проблеми. С невъзпитано поведение и четкане на Керезов, независимо дали в нет пространството или на живо, проблемът с недостига на места в ДГ няма да се реши. Аз не съм видяла някакъв положителен резултат от нейни действия. Ако има такъв моля посочете и ме поправете.

# 650
В интерес на истината ако моето 5годишно не е прието  никъде и аз бих търсила законните варианти ✌️
Не е нормално да си задължен да запишеш детето в ПГ, а място да има през 3 квартала... Както е и за училище ✌️
Така или иначе и тук имаше съвет за подлежащите на ПГ... Но проблемите на по-малките се коментират основно и не се обръща внимание на единични случаи...
Аз лично не виждам конфликт на интереси ✌️

# 651
  • СОФИЯ
Какъв конфликт на интереси? Майката е адвокат, работата в СНБМ е само на доброволни начала. Авторката на тази тема също е член на СНБМ. Има три деца, дайте сега да обявим като конфликт на интереси, че е ползвала критерия за многодетни за третото си дете. Stuck Out Tongue Closed Eyes Аз се занимавам с финансово право. Направо съм в непреодолим конфликт на интереси, защото съм си открила банкови сметки. Новосъздадената фондация Т.О.Н.И да дойде да си изплаче мъката тук, че няма как да я прихвана във ФБ. Поне да се разведрим малко преди класирането за 1 клас днес в 17 ч.

# 652
  • София
Конфликт на интереси няма. Детето е имало право по закон да получи място и го е получило.
Нали е ясно, че РГ не е на СНБМ и там не си правим каквото искаме. Бих казала, че точно членовете на РГ от СНБМ са се възпротивявали на неоснователни искания за прием през РГ.
Неприязънта на г-жа Антонина Кенова е към СНБМ и може да прочетете и други коментари за нас. Някои от тях и откровено лъжливи и подвеждащи. Лично аз не съм никак впечатлена от нея, от поведението ѝ, от писането ѝ, от възпитанието ѝ, от постиженията ѝ.
Писах, писах и накрая изтрих. Който се интересува може да прочете за какво работи СНБМ и какво сме направили.

# 653
Просто ми беше интересно дали е истина, защото забелязвам, че въпросната госпожа е малко странно и едностранчиво настроена. Не знам точно какъв ѝ е случаят. Много грозно впечатление ми направи по време на лайфа при тегленето на жребия как се обясняваше, че Керезов животинският принт бил винаги за всичко на разположение и си бил свършил работата. Останах с впечатлението, че доста се мазни на разни хора. Благодаря ви за разяснението!

# 654
Здравейте, видях, че без да ми се споменава името, г-жа Кенова си е позволила да ме въвлече в интрига. Казвам се Цветелина Атанасова. Майка съм на две деца. Голямото ми момиче е на 17 години, а малкото на 7 години. Живея в отдалеченост до 100 – 300 метра от 3 градини в квартала. Малкото ми дете не беше класирано за детска градина от 3-годишна до 5-годишна възраст. Таксата за предучилищна група в частно учебно заведение беше над 1500 лева/месечно, с ограничен брой места. През юни, 2019 г. използвах правото си да се обърна към Работна група. НЕ ВЯРВАХ, че ще ми обърнат внимание. Да, длъжни са да осигурят място за всяко дете от предучилищна възраст до завършване, но не вярвах. Дълбоко съм благодарна на членовете на Работната група, които са ме подкрепили, спазили са закона и за мой късмет са ми предоставили място в най – близката до мен детска градина.
Относно СНБМ – бях привлечена от тях. Имаха задачи за решаване, които те не разбираха. Сдружението не се финансира и работи и функционира само със собствени средства. Реших, че мога да съм полезна в някои направления. На 19.12.2019 г. бях вписана като заместник – председател на Сдружението.
Всички действия, които съм предприела са МОРАЛНИ И ЗАКОНОСЪОБРАЗНИ.
Явно интригите са й на сърце на госпожата, дори вчера на Работна група, вместо да говорим по същество, тя го обърна на говорилня. Още вчера „зачекна“ тази тема, но аз в циркове не участвам и беше сама участник.
И все пак, понеже, явно тази дама има някакви неясни за мен амбиции, няма да е лошо да не пробива с нахалство, а със знания и постоянство. Тази дама, радетел на правдата чрез превишаване на правата си, е участвала години наред като представител на родителска организация в Работна група, без да има такова качество. Едва на 10.03.2021 г. е регистрирала Фондация, която й дава правосубектност.
Изводите оставям на вас.
Интригите и „вентилирането“ не са ми сила.

# 655
  • СОФИЯ
Като сме го ударили на лаф по обяд да продължа. Кенова е против предложението на СНБМ за компенсиране от 10месечна възраст, просто защото предложението не е нейно. Естествено е против без аргументи, тя искала прием за 2годишните. Те децата на 1 г. и 10 месеца не са хуманоиди Stuck Out Tongue Беше против това че СНБМ води дела срещу СОС и СО, а самата тя чрез адвокат е образувала съдебни производства или поне беше, не знам подробности. Лъска кратуната на Генчо щото Чобанов вече го няма, а унгареца още се ослушва и се опитва да вдене, че детските градини не са НДК. Не иска да се конфронтира словесно със СО, а само с директори и учители, на РГ двама юриста отсреща й идват в повече. Освен че се хили като човек със здравословен проблем, /не се подигравам, дано е взела мерки/, проявява крайно невъзпитание по различни начини. А това че се обръща към повечето със собствено име е неприятно на всички. Колям купон е Simple Smile когато има на живо, напр. днес класирането за 1 клас, не пропускайте да се позабавлявате.

# 656
  • София
Благодаря, че се включихте и с вашата гледна точка. На мен този пост във ФБ ми се стори крайно написан. Също забелязвам някакъв вид подмазване от нейна страна към зам. кметовете, което не мога да си обясня. Абе хубаво е да има и опозиция сред народа Simple Smile

# 657
Имаше една група във ФБ мисля на тази дама, нещо за качествено образование, ала-бала. Бях в нея известно време, на всеки коментар идваше да се заявява като последна инстанция, само плюеше по директори и учители и бързичко напуснах, защото съм работила в сферата, много проблеми има (като навсякъде), ама това, което видях като грубост, демонстрация и отношение, изобщо не ми се връзва с претенциите за промяна и иновация, и не мисля, че така се контролира орган от гражданска организация. Не ù следя развитието оттогава насам, мен ме отврати, а имах желание да посветя време и ресурси за каузата.

# 658
Като цяло доказателство лични записки от преди две години буди сериозни съмнения. Аргументът за 30 деца в група също. Дъщеря ми (2008 набор) бяха 34 при приети през системата 26. В София сигурно се броят на пръстите на едната ми ръка групите с деца под 30 броя.

В крайна сметка общината има задължение да намери място за деца в предучилищна възраст. Възможността за прием през РГ на такива деца не е тайна и е обсъждана многократно в темата през годините. За огромно съжаление след като вече не съществува като възможност, а комуникацията се насочва по канал директно с общината, е доста по-притеснително от гледна точка честност и прозрачност.

# 659
Ще съм благодарна, ако някой от вас, който е в групата, където е публикувала "интригата" си, да качи моят отговор на глупостите й. Все пак, едва ли всички участници там, са участници и тук. Благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт