Страсти – градините в София, кампания 2021/2022 - тема 1

• 32 940
  • 748
  •   1
Отговори
# 690
Вие сериозно ли? Колко още трябва да разделим децата? Може ли веднъж за нещо децата на здрави, бели и работещи родители да не трябва да са на опашката за нещо, което трябва да им се полага просто защото са деца? Ако искате, и в болниците да има няколко ценоразписа, всекиму според доходите, за по-честно. Тези гадни богати родители, дето все са ви в устата, плащат по-високи данъци, ето ви я солидарността. Колко още? Държавата да си свърши работата, не всеки нацупен да ми гледа в джоба.

# 691
  • СОФИЯ
През годините е имало искания и за предимство за родители,  които плащат по-големи местни данъци. И това не може . Както и не може да се ограничи прием на дете заради неплатени МДТ. Изобщо правата на детето не могат да са в зависимост от задълженията или размера на дохода на родителите.

# 692
Кое обясниха? Кажете ми според вас в коя точка попада детето на въпросната дама?
Да сменя малко посоката на размисъл. Имам поглед върху няколко детски заведения повече от три години, докато се разхождаме. Прави ми впечатление, че материалното ниво на родителите на децата е от единият край до другия. Не може ли по някакъв начин да се работи и промени наредбата, за децата до 4г. възраст таксата да е обвързана с доходите на домакинството? Така може би ще се  повиши и заплащането на обучаващия персонал. Когато се построят новите детски заведения кой ще се наеме да работи качествено в тях за това заплащане, предвид отговорният ангажимент да се грижиш за бебета/деца, или ако се наеме, на какво ниво ще е? Споделям моите мисли, не ги налагам. Лека вечер.

То това се случва - хората с по-високи доходи плащат по-високи данъци. Хората в общината имат работата да разпределят тези пари правилно. Всички са на мнение, че персоналът заслужава по-добро заплащане, качествено обучение и т.н.

vaanchoo, Вашето дете колко е голямо? Защото оставам с впечатлението, че е по-малко и не разбирате коментирания случай. Много добре обясниха дамите.

# 693
А аз пак ви питам, защото отговор не ми дадохте! Кандидатстване през работна група се извършва в определени случай - дадох снимка от сайта на общината. Аз като средностатистически родител разбирам, че тази група има за цел прием със съвсем друга цел, а не ако детето ти не е прието като например дете в риск, дете жертва на насилие, уязвими групи. И да, закона всичко го знаем, но и че няма места за всички също е факт. Та как да си търсим правата точно аз и всички неприети деца. Как точно общината ще осигури места на всички тези деца, както се е случило с въпросната дама. И т.к. знам, че смислен довод и обеснение няма, моля не си хабете силите да ми отговаряте.Ние нормалните деца и родители ще се надяваме и ще се борим да имаме равни права и такива вратички да бъдат затворени в бъдеще!
Еее, направо счупи тъпо...ра! Не е истана, колко пъти ти се обясни, че предимството на детето е било това, че е в предучилищна група?! Ти, обаче си въртиш твоята плоча. Какви нуждаещи се, какви деца в риск, какви 5 лв.?!!! Едното няма нищо общо с другото.

# 694
Абсолютно, мама Сання, ужасно обидно е това постоянно деление на децата по такъв критерий и всячески опити всяка подобна услуга да се обвързва с доходите на родителите.

# 695
  • София
Съвсем друга ми беше мисълта. Съжалява, че споделих.

# 696
  • СОФИЯ
Ако е била друга не се разбира каква е. Детето на милионера не се бута за кварталната ДГ. Със събраните данъци могат и да строят ДГ, но не го правят. СО има достатъчно голям бюджет и за да подобри услугата. И това не правят.

# 697
Да попитам-мама САННЯ има ли група във Фб,бих искала да се присъединя?

# 698
  • СОФИЯ
Група за какво?

# 699
Мили Дами,

Аз нямам намерение да обиждам никого, въпреки че се видя какво отношение получаваш тук, когато зададеш въпрос, чиито отговор никой не иска да даде.
Моля, останете си със здраве, явно освен обиди друго не можете да направите!
Лека вечер!

# 700
Честно да си призная до днес не бях много наясно с приема през РГ. Та попрочетох, обаче пак не виждам защо се вълнувате толкова. Конкретно описаните точки за прием на деца в риск и т.н. явно се прилагат независимо от възрастта на детето при нужда. В конкретният случай РГ е използван като лост за прилагане на закона за задължителен прием на 5 г.

# 701
  • София
Аз не разбирам следното - дори и да е прието това дете законно през РГ, то защо е насочено точно към тази детска градина, при положение, че броят деца е бил вече голям. Защо не е насочено към ПГ в училище, например? Може би училището не е на 100-300м от дома на майката?

# 702
Ами примерно за ясли и градини в София.

# 703
  • София
Ще съм благодарна, ако някой от вас, който е в групата, където е публикувала "интригата" си, да качи моят отговор на глупостите й. Все пак, едва ли всички участници там, са участници и тук. Благодаря предварително

А какво пречи да влезете и сама да го напишете?

# 704
  • СОФИЯ
Ами примерно за ясли и градини в София.
СНБМ не сме направили отделна група за ДГ във ФБ, пишем тук в страстната тема. Така правим от много години, още преди да се появи ФБ, на две места е излишно. Иначе аз чета групата на протеста от миналата година, мисля че там пишат и организаторките на сегашните протести, с едната мама се запознах на първия протест. Мамите от тази група понякога ме търсят за нещо на лични, но сред тях има и две юристки, та не съм им нужна много често.

Ще съм благодарна, ако някой от вас, който е в групата, където е публикувала "интригата" си, да качи моят отговор на глупостите й. Все пак, едва ли всички участници там, са участници и тук. Благодаря предварително

А какво пречи да влезете и сама да го напишете?
Обяснихме по-назад. Нямаме достъп до тези групи. Мен лично администраторът Кенова ме премахна.

Общи условия

Активация на акаунт