🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 7, тема 5

• 42 726
  • 801
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Зависи кога се отиде явно, защото и в страницата във фб му пишат коментари, че имат по един час обедна почивка и не успяват в рамките на нея да си купят. Той не отрича, така че явно е истина.
Следобед имало по-малко хора, обаче поне първата седмица още в 2 пишеха, че е приключило месото и затваря, иначе по принцип май до 6 работи. Трябва още персонал.

# 736
Ще отшуми интересът към него и ще се нормализират нещата.

# 737
Краси затвори. Един път съм си взимала - риба със зеленийки, някакво японско име беше ястието. Вкусно беше, но диетично откъм количество и като порция.
Нехаресването на заведение или храна не е хейт.

Спомняте ли си Даро, не помня от кой сезон беше. Направи нещо като пекарна, още си е там на ул. Ангел Кънчев, отдавна не съм си взимала нищо оттам. Преди време правеше уникални мекички.

Последна редакция: пт, 11 юни 2021, 15:03 от zari65

# 738
  • София-Младост
Foku на Краси Низамов вече е в  каравана на бул. "Евлоги  и Христо Георгиеви" 38. Вчера са открили официално.

# 739
  • Испания

От сърце му желая късмет и успех!

# 740
Grinning Радвам се, че само се  е преместил.

# 741
  • София
Скрит текст:
Ами, съжалявам, не съм го снимала, за да предоставя доказателства 😂. Това, което взех беше дюнер на порция. Месото беше повече от достатъчно, имаше салата, но не и шопска, питката беше мека и въздушна. Хлапето успя да изяде едва половината.
Това се случи точно преди да ги върнат обратно в училище, значи към края на май.
Не съм искала доказателства, не знам защо така го възприе. Напротив, даже с ММ мислехме да ходим да ги пробва той. Това от снимката не ми харесва и затова ми се искаше да разкажеш, за да видя и друга гледна точка и какво точно съдържа. Помня, че той преди беше казал, че ще има и ориз в дюнерите му, както са в някои държави. Може ли да кажеш какво имаше в дюнера освен салата и месо? Сососве? Друго?
Не съм го опитвала (боря се с едни 4 хоумофисни кг и понеже без едно мога, но с едно не, дори не го опитах), за това единствено на външен вид мога да коментирам. Пак казвам, аз взех порция, прилича повече на гирос, отколкото на това, което ние си представяме като дюнер. Орис/пилаф/ имаше, сосове не, но ние не харесваме сосове и аз изрично казвам да не ми слагат , така че не знам дали по принцип няма или просто на мен не ми сложиха.
Ами друго не помня, наистина. За мен това е улична храна и като такава я третирам, без да имам някакви свръх очаквания. Живея наблизо и почти всеки ден минавам от там докато си правя крачките. По обяд винаги има опашка от над 10 човека, аз извадих някакъв страшен късмет, имаше само 3-ма пред мен и минах за около 5-6 минути. Повече от 10 мин не бих чакала, та ако ще и най-вкусния дюнер да предлага. Ако повторя, то ще е чак наесен.

# 742
Много му симпатизирам на Краси. Ще ми се да му провърви в живота.

# 743
  • София
На мен на всички ми се иска да им провърви. Хубаво е да се развива бизнес.

# 744
То като има ориз не е ли бурито, не дюнер?

# 745
Зачетох се в Уикипедията за турския дюнер.
Посочено е, че може да се увива в питка, или да се сервира в хляб, като сандвич.

Има и различни видове, един от тях с ориз.
Цитат
Pilavüstü ("over rice", döner served on a base of pilaf rice)
За любопитните: https://en.wikipedia.org/wiki/Doner_kebab

# 746
Каквото и да има в дюнера час и половина никога не бих се редила за бърза храна. Само при Михалчев бих чакала толкова.
Аз всеки път, когато ходя в София отивам в ресторанта на шеф Михалчев и никога не съм чакала за поръчката си повече от 10-на минути, дори когато е било пълно.

# 747
  • София
Дюнерът не е само това, което сме свикнали да виждаме тук - има дюнер порция, има дюнер в питка и до колкото знам, предлага и тези опции. И всичкото това е дюнер. В различен вид. Та жената явно не е поръчала това, което си е представяла.

# 748
Където аз живея, на дюнера казват дюрум, а дюнер казват на питката. Мога и снимки да приложа, но едва ли е чак толкова важно. Най-вкусния дюнер съм яла в Измир. Сега съм фен на гиросите, но Ивайло определено ще го посетя на лято, защото ми хареса името на заведението, намирам го оригинално (нищо, че не е на Неда!) и защото ми харесват интервютата му.

Последна редакция: нд, 13 юни 2021, 23:57 от Mama xxl

# 749
Да споделя един клип как да се извади месото от омарите - където все се провалят.
Получи ми се толкова лесно като в клипа. Техника си трябва.

Общи условия

Активация на акаунт