Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 325
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 550
  • Mediterraneo
Това да не е новата врътка- да не си купя фалшиф сертификат, ама да си сложа половин доза ваксина...

Ти сериозно ли ? Пак ли се заяждаш с мен?
Пак? Нали не мислиш, че вървя и коментирам определени потребители?! В грешка си, даже не гледам никовете. Винаги коментирам мнение, не личност. А ти си вярвай, даже не помня къде съм те срещала

# 8 551
  • София
Не съм сигурен дали съм изчел всичко. Да попитам има ли някой , който да има първа доза на Pfizer и втора на Moderna ? Имаше ли такъв вариант ? Благодаря предварително !

След поставянето на всяка доза трябва да се изчака близо до кабинета около 15 минути, в случай на алергична реакция. Поне мене така ме посъветваха.

# 8 552
  • Terra incognita
Нищо грозно не съм написала, това е самата истина и цяла Европа ни се смее и ни се чуди на акъла. Масата провинциални ( за жалост не само) лекари са едни търговци с посредствени знания и не виждам защо някой трябва да се обижда, след като това го вижда всеки, включително и техни колеги.
И да ви кажа, напълно разбирам хората, които ги избива на агресия срещу медици.
Онзи ден четох новина от провинцията, посред нощ са съблекли и преглеждали 4- месечно бебе навън, на пейката пред спешното. Това е абсолютно нехуманно, непрофесионално и подсъдно. Пък после се обиждайте.

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 15:46 от VickyTaylor

# 8 553
За да се види какъв ще е ефектът от даден продукт, трябва да са минали поне 15-20 години от прилагането му. Това е нов продукт, но хайде аз съм си родила децата, надявам се като живея здравословно, еднодозовата ваксина, с цел сдобиване със сертификат, да не ми разстрои организма.

# 8 554
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Dessy1988, вирусът не може да мутира във въздуха, той мутира, докато се репликира в нечии клетки и слава богу, но докога ли така, засега няма истинска опасна мутация, а само вариации

Ваксинацията предотвратява шанса на вируса да мутира или най- малкото предотвратява разпространението на тази мутация

А се заразяват ваксинираните, защото наоколо крачат фабрики за вируси

По принцип механизма на ваксината не излиза от възможностите на самия организъм, затова е и гениална, използва силите на организма, като го учи как да се бори, някои организми са си по- слаби, други по- силни

Като си ваксиниран, не си като с ходещ щит около теб

Отново вдишваш вируси, те влизат в тялото ти и антителата ги прихващат, ако са активни, ако не са, вируса се репликира и чак тогава организма зацепва, че го познава и го обезврежда, но е подготвен. Как работи тялото- обикновено във втория случай вдига темпаратура

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 15:36 от Роузи

# 8 555
С трета доза съм и аз от днес - Модерна. Първите две бяха Пфайзер, преболедувах леко октомври 2020г. Планирах да отложа буустер до януари/февруари, но след разговор с лекар и с оглед пандемичната ни кочинка, това се случи днес.

Боцнах се във ВМА по обяд. Целият процес отне 3-4 минути.
Мерси ! И аз съм за 3-та РНК ваксина и мисля да си я слагам тези дни (в рискова група съм). Иначе, още Февруари се ваксинирах с Астра Зенека.

# 8 556
С трета доза съм и аз от днес - Модерна. Първите две бяха Пфайзер, преболедувах леко октомври 2020г. Планирах да отложа буустер до януари/февруари, но след разговор с лекар и с оглед пандемичната ни кочинка, това се случи днес.
Боцнах се във ВМА по обяд. Целият процес отне 3-4 минути.
Колко време мина от втората ти доза?

# 8 557
След 10-15 години чакане за ефекти, колко хора ще умрат от КОВИД, без ваксини?
Мислете малко.

Хоуп, честито!
Цяла доза ли ти сложиха?

# 8 558
  • Сан Франциско
Хайде И в тази тема за “новия продукт”:

https://publichealth.jhu.edu/2021/the-long-history-of-mrna-vaccines

Открити през 1960-те, проучвания и изпитания през 1970-те, тествани на животни през 1990-те, тествани при хора през 2013…

https://www.nature.com/articles/d41586-021-02483-w

# 8 559
Предпазването става с пресичането , а то с масовото ваксиниране за кратко време, за да се избегнат мутации .  Изчезването на заразните болести се е постигнало точно с масова имунизация- преди са били едни , на нас ни се падна Ковид.Попитайте родителите си или техните дали някой ги е питал, дали са попълвали декларации или дали някой им е искал съгласие за децата ? !

# 8 560
  • Terra incognita
Кристина, какви 10- 15г? 😁
Четете, интересувайте се.
Многократно вече е казано, че специално рнк ваксините остават в организма максимум 2 месеца. Тоест това е периодът, в който теоретично е възможно да получиш нещо.

# 8 561
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
не, абсурд да изкара 2 месеца
РНК е много нестабилна, издържа най- дълго два дни на стайна температура, затова се държи в течен азот

Организма е по- топъл от 21 градуса, значи смятай

# 8 562
  • 1st floor
За младеж на 17 години коя ваксина е най-подходяща? В момента сме под карантина и дано не се зарази. Но в първия удобен момент сме на ваксина. Виновна съм, че лятото не успях да реша коя да му сложат, признавам. Затова трябва ваксините да са задължителни и без право на избор. По-лесно и без колебания беше при тези от детска възраст...

# 8 563
Роузи нещо за две седмици ми се върти в главата, но не твърдя нищо.

# 8 564
  • Terra incognita
не, абсурд да изкара 2 месеца
РНК е много нестабилна, издържа най- дълго два дни на стайна температура, затова се държи в течен азот

Организма е по- топъл от 21 градуса, значи смятай

Добре, да кажем- съставките на ваксината, помощните вещества остават около 2м. Това съм чела от д-р Бацелова. Но колкото и да е, със сигурност не е нужно да чакаме 15- 20г за нежелани ефекти, това е меко казано абсурдно.

Общи условия

Активация на акаунт