Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 044
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 9 030
Ами съжалявам да го кажа, но честно казано звучи като баща ви малко да си е доукрасил историята, тъй като не е искал да се ваксинира. Да беше нещо от другите неща, което кръжи във фолклора, да приемем че се е коментирало, но точно рязане на крака звучи като старческа измислица.

# 9 031
Ами не знам кой какво е плещил докато са чакали. Не живея с тях. Той в интерес на истината нямаше хабер от нищо. Ни от вируса е бил притеснен, ни за ваксини му е идвало на ума. Аз бях тази която го прати да се ваксинира. Той реално до тогава ще речеш на друга планета е живял. Знае си че трябва с маски да ходи по магазини и напред назад, но до там. Хич не се е задълбочавал. Новини не гледат твърде. Ни приятели имат (те измряха хората на тяхните години), ни съседи поддържат връзка (те са млади хора, не се занимават с тях). Но беше доста отчаян като се чухме по скайпа и унил. Дадох му кураж, че това е по-малкото зло и да не го мисли повече и така.

# 9 032
При  какви стойности антитела се дава сертификат U/ml

# 9 033
Това е мерна единица, не сертификат.
Засега не се издава никакъв сертификат при наличие на антитела, ако изобщо правилно съм разбрала въпроса.

# 9 034
Засега не се издава никакъв сертификат при наличие на антитела, ако изобщо правилно съм разбрала въпроса.
Правилно сте разбрала.Кои са стойности,които показват  за имунитет?

# 9 035
  • София
Ами съжалявам да го кажа, но честно казано звучи като баща ви малко да си е доукрасил историята, тъй като не е искал да се ваксинира. Да беше нещо от другите неща, което кръжи във фолклора, да приемем че се е коментирало, но точно рязане на крака звучи като старческа измислица.
Намерете онлайн- изданието на списание 8. Там има публикувано писмо на някакъв френски професор до правителството. В него се споменава за ампутация на крак на млад човек след ваксинация. Предполагам, че това е коментирано там. Не бързайте да съдите човека! Чул е добре, а дали написаното е вярно е отделен въпрос.

# 9 036
Предстои ми втора тежка нощ май. След вчерашната първа игла на Модерна бях много зле. Днес пих парацетамол и аспирин протект. И сега лежа, и ме боли пак всичко, и ми се повръща, и ми е студено, боли ме цялото тяло и имам 37,5°С температура. Снощи се чудех дали ще осъмна. Сега съм спокойна, защото мъжът ми (още в началото се ваксинира) каза, че това значи, че ваксината действа.

# 9 037
Правилно сте разбрала.Кои са стойности,които показват  за имунитет?
Всяка лаборатория има нейни си референтни стойности, които са различни една от друга, за съжаление обаче все още няма единомислие в научните средни колко антитела означават защита. Затова и все още не се признават изследванията за антитела за издаване на сертификат. Това поне доколкото аз съм запозната.

# 9 038
Скрит текст:
Предстои ми втора тежка нощ май. След вчерашната първа игла на Модерна бях много зле. Днес пих парацетамол и аспирин протект. И сега лежа, и ме боли пак всичко, и ми се повръща, и ми е студено, боли ме цялото тяло и имам 37,5°С температура. Снощи се чудех дали ще осъмна. Сега съм спокойна, защото мъжът ми (още в началото се ваксинира)
каза, че това значи, че ваксината действа.
Е, това е подвеждащо малко. Означава ли, че хората, които нямат никакви странични ефекти не им действа? Grinning

# 9 039
Предстои ми втора тежка нощ май. След вчерашната първа игла на Модерна бях много зле. Днес пих парацетамол и аспирин протект. И сега лежа, и ме боли пак всичко, и ми се повръща, и ми е студено, боли ме цялото тяло и имам 37,5°С температура. Снощи се чудех дали ще осъмна. Сега съм спокойна, защото мъжът ми (още в началото се ваксинира) каза, че това значи, че ваксината действа.
Спокойно. Аз бях почти така след втората игла обаче. Утре няма нищо да ти има. Ще се чувстваш, като след махмурлук или как се казва-препила)))
Иначе след първата на мен само ми се спеше и изпитвах силен глад след ваксината, направо вълчи, хукнах да търся нещо да ям и дори не се сетих, че имам вафличка в чантата.
За бустер някой питаше, не се записва в София поне. Само трябва да са ти минали поне 6 месеца от втората игла, нищо друго не те питат, казваш си какво си искаш и не правят проблеми да е друго от първите две. Дават веднага сертификат.
Писаха хора в другата тема, че имат нещо за колко време им важат. Ми на моите нищо не пише за давност. Гледах, въртях, никаква дата.

# 9 040

Аз бях с Файзер и след втората игла бях в подобно положение, обаче то продължи 24 часа и изведнъж се оправих като минаха. Първо 12 или 24 часа  ми нямаше нищо, после 24 часа все едно съм с грип, и после изведнъж се оправих.

# 9 041
  • Сан Франциско
Аз пък не се съмнявам, че възрастният човек е чул за рязане на крака, намагнетизиране и какви ли не други дивотии. Абе, ей сега преди малко писаха, че вещество на по-малко от 6 месеца нямало да позволят да им припари до телата. Само в това последното изречение колко степени на тъпанарщина са събрани…Въобще не говоря за хора, които са несигурни и търсят отговори.

# 9 042
6 месеца или 180 дни се броят за трета доза?

# 9 043
Аз съм  с Фазер на мен сертификата веднага ми  го  дадоха,  валиден е 1 година.

Извинете ама как така е валиден за 1 година?
На моят няма дата на валидност.
Да не би да е излязло решение на ЕС/ЕК, че сертификатите за ваксинация са с валидност 1 година?!

# 9 044
Аз пък не се съмнявам, че възрастният човек е чул за рязане на крака, намагнетизиране и какви ли не други дивотии. Абе, ей сега преди малко писаха, че вещество на по-малко от 6 месеца нямало да позволят да им припари до телата. Само в това последното изречение колко степени на тъпанарщина са събрани…Въобще не говоря за хора, които са несигурни и търсят отговори.
Чул е, чул е, защото както казах той въобще няма хабер от ваксъри и антиваксъри. Живеят си в някакъв техен свят и даже и телевизия не гледат много много, та да се е настроил за и против. По ми е чудно защо медицинския персонал си позволява въобще да коментира с който и да било за и против. Че тръгнали пред тоя дъртия човек, а и хора всякакви да им мътят мозъка. Аз не живея в БГ и до сега където ми се наложи да ходя по доктори, никой не ме е занимавал с неговите си убеждения, а съм сигурна че има доста от тях които също не желаят да се ваксинират. Питат ме дали съм ваксинирана колкото да ме отбележат в бумагите си. Нито ме агитира някой да се ваксинирам или да не се. По скоро навън с познати обменяме инфо, но по болниците забрави. Май в БГ проблема тръгва от медиците.

Общи условия

Активация на акаунт