Азиатска кухня

  • 63 025
  • 730
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia
  • Мнения: 22 670
В тази жега готви ли се Grinning
Баш. Simple Smile 
Само за хляб паля фурната и сме суровоядци, че не се издържа тая жега. Добре че два дни ни отпусна малко, ама пак се завръща...

# 631
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 9 973
Софиянци, хич не се оплаквайте. Не знаете как се живее на 43 градуса на сянка. Confused

# 632
  • Sofia
  • Мнения: 22 670
Софиянци, хич не се оплаквайте. Не знаете как се живее на 43 градуса на сянка. Confused
О, знам, знам и 45... въздуха не мърда, шантаво е усещането... Simple Smile не в София разбира се, тук просто не стават чак такива градуси (но пак си е повече от обичайно), аз изобщо БГ визирах по-горе,  ама да не спамим повече.  Simple Smile

# 633
  • Мнения: 4 422

Най-после намерихме време с дъщерята и хапнахме Наруто рамен, хареса ни, определено ще повторим. А щерката вече си го заплю да води приятели там.
Uzumaki Anime Restaurant London

Наруто рамен със свинско

за мен с пиле и салатка с дресинг от печен сусам YumYum

и по една алкохолна лимонатка с малини /Anime Sake Spitz- Raspberry Sharingan/

# 634
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 4 072
Danifin, изглежда супер този ресторант! Heart Eyes
Запазих си го за следващия път като ще идваме в Лондон.

Днес пробвах една японска comfort food - очазуке - купа с ориз, бульон даши и разни поръски и допълнения - печена сьомга, ситно нарязани водорасли, японски оризови хрупанки с и без уасаби и сусамово семе.
Лесно и вкусно.
Докарах го почти като "истинското" (на втората снимка) Joy


# 635
  • Мнения: 4 422
Роца изглежда само ние с теб готвим Satisfied
Твоето предложение ме заинтригува, ще трябва да го пробвам Yum
Пиле със зеленчуци и китайски черен пипер сос

# 636
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 4 072
Danifin, може би само при нас температурите са достатъчно ниски, че да оправдаят включване на котлон/фурна Joy

Аз вчера продължих с японската кухня:
- сандвичи "по японски" - без кора, с яйчена салата, шунка и краставици и сметана и плодове

- панирано пилешко филе (chicken katsu) - на фурна, уж за да не пържа. Ама сякаш повече ми харесва пържено Joy

# 637
  • Мнения: 4 422

Японска салата с краставица
корейски питки със сладък картоф

китайски ориз със зеленчуци и яйца

Последна редакция: вт, 22 авг 2023, 16:32 от Danifin1

# 638
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 4 072
Тези дни ми се прияде корейска кухня - нудъли от сладки картофи с говеждо и зеленчуци (japchae) и оризови пръчици в лют сос (tteokboki). И кимчи-конфекция (от магазина)
За довечера се маринова месо за булгоги.


# 639
  • Мнения: 4 422
Ха Роца явно с теб сме на една вълна. Булгоги Stew

пилешко булгоги

рамен с една изостанала печена рибка

корейски хот доци, докато готвя, те изчезваха, затова са в този неглежиран вид Smile и само тези успях да снимам Smiley

две салатки смесени - кълнове и краставица в едно

# 640
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 4 072
Danifin, нашето булгоги поздравява вашето булгоги Joy
Хот-доците пържиш ли ги? То май няма рецепта на фурна, де, ама аз да си попитам Grinning

# 641
  • Мнения: 72
Момичета, гледам ви снимките и ми текат лигите..моля ви дайте една рецепта на български за това булгоги...

# 642
  • Русе
  • Мнения: 6 345
Скрит текст:
Момичета, гледам ви снимките и ми текат лигите..моля ви дайте една рецепта на български за това булгоги...

https://ipeychev9.blogspot.com/2021/08/blog-post_19.html

# 643
  • Мнения: 4 422
Момичета, гледам ви снимките и ми текат лигите..моля ви дайте една рецепта на български за това булгоги...
Веднага давам, щом има такова слюнкоотделяне Grin
Трябва ти телешко месо нарязано на съвсем тънки не големи парчета
Мариноваш месото първо съвсем леко омешано със щипка две сода. След което правиш марината от
3сл соев сос
2сл кафява захар
1сл мед
2сл оризово вино/саке или мирин
1сл сусамово олио
2 сл пюре от азиатска круша или киви или купуваш азиатски сос от сливи или ползваш готов  
2сл намачкан чесън
2сл намачкан джинджифил
 Слагаш месото в маринатата и мариноваш няколко часа.
След което пържиш месото на несилна температура както е с марината. Някъде 3-4 минути.

За пилешкото булгоги ти трябва
пилешко разбира се,
за маринатата
2сл Gochujang паста,
 аз слагам една ,защото иначе е много Flowers ChiliFlowers ChiliFlowers Chili
1/4чч соев сос
2сл мед
2сл оризов оцет
2сл сусамово олио
5 скилидки чесън намачкан
1сл намачкан на каша джинджифил
2чл чили флейкс/ можеш да ги пропуснеш, ако искаш/
2чл сусамови семки
Мариноваш ,след което пържиш заедно с маринатата, до готовност на месото . Някъде 5-6 минути.
Това е ! Добър апетит!

Роца Да, пържа ги. Не станаха съвсем перфектни, но съм в търсене на точната рецепта. За сега две съм пробвала.

Леле голям заплес съм, снощи докато писах рецептите ,забравих да упомена, че тези две рецепти се отнасят само за месото. Разбира се, трябва и за финалният резултат да се добавят и нарязани на жулиени, примерно, зеленчуци - морков, зелен лук, тиквичка или каквито вие решите, както е написал Пейч в своята рецепта.

Последна редакция: ср, 30 авг 2023, 08:50 от Danifin1

# 644
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 4 072
Месото за булгоги го мариновам почти по същия начин както в рецептата на Danifin, само че слагам само 1 лъжица мед и ако нямам круша, слагам сок от ананас. И една малка глава лук на полумесеци и стрък зелен лук, също в маринатата.
Също така, вместо с ориз и други зеленчуци, готовото месо може да се завие в листо маруля и с малко сос и да се яде така.

Danifin, благодаря за пояснението за хот-дога. Аз имам три рецепти в запас, ама още не съм ги пробвала (не обичам да пържа на маслена баня, че после се чудя какво да правя използваното олио).

Общи условия

Активация на акаунт