Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 37

• 67 901
  • 737
  •   2
Отговори
# 90
Пак съм аз,и пак имам въпрос.Дъщеря ми почна еуторокс 0.25 и глюкофаж 500 хр .От 3 седмици ги пие.Няма абсолютно никакъв апетит.Яде само вечер около 8 часа.Не мога да я накарам по друго време нищо да хапнем.Чудя се дали да го спираме.Часове за лекар чак след две седмици има.Днес съм решила да и пусна изследване на вит в12 и вит.д.Дали е нужно и други неща,магнезий например.
Ако яде прилични количества, няма повод за притеснение, щом не се гладува нарочно.
Не се разбира за кое питаш дали да спирате.

# 91
  • София
Миоки е права. Внимавайте дали не е зопочнала нарочно да гладува. Ако приема достатъчно количество храна при едно хранене не е  така притиснително. НО В момента се развиват и организмът има нужда от две пълноценни хранения.

# 92
Достатъчно е храната за едно хранене.Става въпрос за дете с увреждане,затова отпада вариянта с нарочното гладуване.На 20 години е.Мисля си че е от глюкофажа.Вчера за пръв път яде два пъти.Ще кара ме така докато отидем на лекар.

# 93
Първо искам да благодаря Елора за хубавото оформление на темата и на другите момичета, които имат желание за споделят и да бъдат съпричастни. Ако не бях чела част от темите преди К19, щях да си помисля, че заради пандемията лекарите смятат, че ИР не е кой знае какво заболяване. То от една страна е така, щом има пулс, значи всичко е поправимо. Това не е отсега, и преди е било така. Намали хляба, ориза и картофите и всичко е ок.
Скрит текст:
Това го казвам по повод посещението ми при ендокринолога в петък, платен преглед, за който чаках 2 месеца. То да намаля въглехидратите, като съм донесла изследвания черно на бяло, че съм в кетоза. И как му дойде на акъла като му казах, че съм отказала кафето, да ме кара чай от коприва да си направя. Все едно ми скочи на мазола. Каза ми, че на 6-я месец от началото на глюкофажа да го спра за 3 дни за контрола с натоварване.
Най-съм доволна от гинеколога, който ми постави диагнозата и написа схемата за глюкофажа.
Има ли някой от Вас, който го наблюдава гинеколог, а не ендокринолог? То да намеря ендокринолог, който е и знаещ, в същото време да има желание да бъде съпричастен към конкретния случай - аз много искам!
Редактирам се, за да допълня едно видео относно тема, за която бяхме говорили преди няколко страници - функциите на черния дроб и по-конкретно холестерола.
https://www.youtube.com/watch?v=He8auB5OjQs&t=1064s

Последна редакция: нд, 23 май 2021, 17:24 от inka5

# 94
Излезнаха резултатите.В 12  482 и вит д  48.И двата резултата са на средата.Не знам дали тези стойности са добре.Дано успеем скоро да минем доктор.

# 95
Първо искам да благодаря Елора за хубавото оформление на темата и на другите момичета, които имат желание за споделят и да бъдат съпричастни. Ако не бях чела част от темите преди К19, щях да си помисля, че заради пандемията лекарите смятат, че ИР не е кой знае какво заболяване. То от една страна е така, щом има пулс, значи всичко е поправимо. Това не е отсега, и преди е било така. Намали хляба, ориза и картофите и всичко е ок.
Скрит текст:
Това го казвам по повод посещението ми при ендокринолога в петък, платен преглед, за който чаках 2 месеца. То да намаля въглехидратите, като съм донесла изследвания черно на бяло, че съм в кетоза. И как му дойде на акъла като му казах, че съм отказала кафето, да ме кара чай от коприва да си направя. Все едно ми скочи на мазола. Каза ми, че на 6-я месец от началото на глюкофажа да го спра за 3 дни за контрола с натоварване.
Най-съм доволна от гинеколога, който ми постави диагнозата и написа схемата за глюкофажа.
Има ли някой от Вас, който го наблюдава гинеколог, а не ендокринолог? То да намеря ендокринолог, който е и знаещ, в същото време да има желание да бъде съпричастен към конкретния случай - аз много искам!
Редактирам се, за да допълня едно видео относно тема, за която бяхме говорили преди няколко страници - функциите на черния дроб и по-конкретно холестерола.
https://www.youtube.com/watch?v=He8auB5OjQs&t=1064s
Аз съм споделяла, че АГ ми е поставил диагнозата ИР и пих в началото Сиофор, но не ми понасяше изобщо и сега пия Метфогамма и с нея нямам никакви проблеми. И на мен не ми допада ендото, при което ходя. Харесала съм си друг доктор, но много рядко успявам да се вмъкна за час. (За Пловдив става въпрос)

# 96
Момичета, имам питане към отслабващите.
След първите 10кг. свалени, ги задържам вече втора седмица.
Следя сантиметрите на корема и талията  - нещата се случват и на седмица - десетина дни свалям по сантиметър.
Килограмите обаче се застояват и мисля, че съм влезнала в плато. Не бързам, но и не искам да стоя дълго време на едно място. Всички съвети ще са ми полезни.

# 97
Казваш, че обиколките си вървят, тогава не виждам повод за мисли, че си в плато. Не може да очакваш, че ще сваляш с едно и също темпо непрекъснато. Да не говорим, че е възможно да увеличаваш мускулната маса, а тя тежи доста повече от мазнините. Ако се задържиш в т.нар. плато, повече отколкото смяташ за приемливо, може да пробваш да въведеш фастове.

# 98
Момичета, имам питане към отслабващите.
След първите 10кг. свалени, ги задържам вече втора седмица.
Следя сантиметрите на корема и талията  - нещата се случват и на седмица - десетина дни свалям по сантиметър.
Килограмите обаче се застояват и мисля, че съм влезнала в плато. Не бързам, но и не искам да стоя дълго време на едно място. Всички съвети ще са ми полезни.

Нормално. Не познавам човек, който да регулира на ден колко да отслабва.
Аз съм задържала и 2 месеца.
Както каза Миоки - прави фастове.
Случвало ми се е да задържам и после за едно нощ да свалям по три кила и корема да е бил наполовина.
Имаше и една статия по въпроса

https://fitbg.net/blog/fat-loss/whoosh-efekt

Смята се, че зареждащия ден е причината. Да не го бъркаш с чийт. Прочети ако трябва.
А и сантиметрите ти вървят, значи си отслабваш.

# 99
  • Бургас
Как да правя фаст, когато имам 3 хапчета дневно с храна? Иначе апетит почти нямам, след всяко хранене ми се гади, рефлукс, дискомфорт. Скоро става месец не знам да изчакам ли още да ми свикне организма.Два кг твърдо и още 600 г които засега варират съм надолу иначе.

# 100
Освен намаляване броя на хапчетата, друг вариант като си на лекарства няма.

# 101
Как да правя фаст, когато имам 3 хапчета дневно с храна? Иначе апетит почти нямам, след всяко хранене ми се гади, рефлукс, дискомфорт. Скоро става месец не знам да изчакам ли още да ми свикне организма.Два кг твърдо и още 600 г които засега варират съм надолу иначе.

Ако правиш фаст ще е груба грешка да пиеш хапчета. Те се приемат с храна.
Колко ти  кз и инсулин на гладно от последното изследване?
Колко кила имаш за сваляне?
Колкото до хапчетата, моето мнение е, че са за тежки случаи.
Не си ли опитала НВ без хапчета?

# 102
Имаше и една статия по въпроса
https://fitbg.net/blog/fat-loss/whoosh-efekt
Смята се, че зареждащия ден е причината. Да не го бъркаш с чийт. Прочети ако трябва.
А и сантиметрите ти вървят, значи си отслабваш.

Благодаря ви.
Чета и ще следя в следващите 2 седмици какво се случва.
Да, не съм правила по-дълъг от 18 часа фаст скоро.
А е възможно със засилените тренировки да трупам и мускули (дано, дано, дано...)

# 103
То и с тренировките не бива да се прекалява.
Нали знаеш, че не трябва да са ежедневно и да има почивка?

# 104
  • Бургас
Изследванията, с които отидох при лекарката са със следните стойности - глюкоза серумна-5.99, серумен инсулин - 26.60. Хома индекс -7.1
Предписа ми глюкофаж 850 по схема.Първо само вечер, после и  на обяд, и накрая и сутрин. Вече съм на трикратен прием.

Общи условия

Активация на акаунт